Sådan matte sådan hund..

2009-10-31 23:33:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Pepsi är lika klantig som jag. Lekte med honom förut och han hoppade bakåt och snurra så slog han i ögat i bordskanten, en typisk grej som bara skulle kunna hända mig..Han pep till och blundade, ville inte dalta med honom utan försökte leka bort det onda.. Då glömde han bort det för en stund. Efter ett tag började han blunda o det kom lite vätska. Gav honom lite smärtstillande som han hade kvar sen sist (det hade inte gått ut än) Så ska jag hålla lite koll på honom.
Sen ringde Ida och kom hit med molly (den stora schäfern) så gick vi en promenad. Så fick dem komma hem till oss o hälsa på en sväng. Det var faktiskt första gången vi hade en annan hund hemma hos oss och peppa va så snäll så fast hon åt upp hans ben och mat.

Nu ser ögat jätte fint ut och han tittar utan att kisa lr något.


..

2009-10-30 22:23:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag gjort iordning mig för första gången sen operationen. Tog en dusch som var väldigt jobbig, tur vi har en pall man kan sitta på. Men jag kände mig så j---la äcklig.. Sen kände ja för att sätta på mig lite smink så jag kände mig mkt piggare. Fast istället för att bli pigg av allt så blev jag helt slut, kanske är för tidigt att hålla på ?
När jag tänker efter så har jag inte fått någon information alls om hur mkt jag får röra mig lr inte. Jag vet att jag inte får bära något tungt, men det tyckte sköterskorna ja skulle göra när dem släppte hem mig så ljumsken börjde blöda igen.. Efteråt fick ja reda på att ja inte skulle bära..

Träffade Anna som har flyttat till sthlm. Det var riktigt kul att ses igen, märktes att vi hade en massa snack att ta igen.. Hon gjorde en läppförstoring så ville jag följa med och titta. Resultatet blev jätte fint, det blev inte alls överdrivet och så såg det naturligt ut. Blir själv sugen på att göra. men får inte när jag går på waran.
Sen kom jag hem och M åkte iväg o handla. När han kom hem sa jag sa åt honom att ja kunde bära ut soporna men fick en stort NEJ o så fick ja sitta på min stol medans han lagade maten.

Nu är jag heeelt slut, är illröd i ögonen vet inte varför.. Det känns som jag varit uppe i 32timmar lr nåt..
Hjärtat känns väldigt konstigt kan inte beskriva känslan för har aldrig känns så förut.
Men jag antar att ja borde ta det mera lungt nu ibörjan. Det har trots allt inte äns gått en vecka.


Tavlorna på Peppa har kommit upp med..

en snabbis

2009-10-28 20:26:01 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Har hittat en någolunda ställning att sitta i och är tillräckligt bra i huvudet att kunna se på en dataskärm..'
Jag orkar fortvarande inte återberätta hela operationen lr vistelsen för ja har så ont.. Ville baraa skriva ett litet inlägg så ni vet att ja lever.. Ljumsken har börjat att klia så det känns skönt att den läker. Är fortvarande helt blå ända upp till magen och halva låret. Pepsi tycker synd om sig sj när han itn får sitta i mattes knä.. Men han är en liten specialist på att trycka ¨på ljumskasna så han får ligga bredvid. Var ute på en runda sj med honom förut idag och då fick han gå lös..Det gick jätte bra fast vi gick i slowmotion..han nästan smög bredvid mig.

Men nu ska ja lägga mig och sovA igen.. känns som ja sover dygnet runt..

Äntligen färdig

2009-10-26 15:57:45 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


operationen gick bra ´, jag hade ganska roligt under tiden, när ja sen skulle tillbaka blev det lite kämpigft kan skrivs mer om det sen ..ville bara säga att allt gick jättebra

Lämnat av Pepsi nu

2009-10-25 19:25:04 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Var och åt middag hos M´s mamma jättegott! Sen åkte vi och lämna av Peppa.. känns jättetomt hemma nu kommer sakna honom massor! Men vet att han kommer ha det jätte bra hos Ida. Ikväll har han ju sin favorit Pata där med. Kommer nog inte sova alls inatt känns det som är så j--la nervös..
Kl 06 ska vi hämta upp min mamma och åka mot linköping, ska vara där kl 07.

Wish me luck!

Försöker uppdatera efter operationen om ja klarar av det!


pepsi

2009-10-25 15:06:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Bilden råkade bli sne

Sorry för så negativa inlägg

2009-10-25 11:37:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja det känns som ja bara skriver negativt, men förhoppningsvis blir det ändring snart! Hoppas ni orkar stå ut!
Idag vet jag inte vad det är med mig, ja vakna kolla igenom alla papper till morgondagen o helt plötsligt börja grina.. Har drömt om operationen hela natten och känner bara att ja inte vill ! Vill inte ha mer ont..
Tyckte att US kändes så kallt o otrevligt när jag var där, dem sa att dem skulle va generösa med lugnande men fick ändå ha jätte ont..Tänk om ja kommer ha skitont i 4 timmar ? Vill verkligen inte ha mer ont nu.. Självklart vill ja bli frisk men vill inte gå igenom allt det där jobbiga innan..Är så hilma rädd..



Önskar ja kunde ha min lilla goskille med mig!

Hej

2009-10-24 18:03:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag vakna jag med feber och halsont.. Febern är borta nu som tur är men har fortvarande ont i halsen..
Hann inte till apoteket innan det stängde så ja köpte fishermansfriend ist. Det hjälper sådär.
Var på mediamarkt och köpte ett par hörlurar till min Ipod eftersom en viss hund käka upp mina gamla.
Passade på o kolla vad minnen till min dator kostade och hitta 2 GB för 299kr tyckte det va skitbilligt för ett minne så det fick följa med hem och datorn är mkt mkt snabbare!
Var inne på toysrus o köpte en varsin present till sambons systers barn för en av dem fyller 2 snart och jag kommer nog inte kunna följa med på kalaset.
Annars är ja inte så jätte nervös längre vill bara att halsen ska bli normal så ja kan äta mitt chips o godis som jag köpt på mig.


HEMSKT!!

2009-10-23 18:48:15 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Då har jag äntligen vaknat lite till liv efter dagens hemskheter..
Tack ida ännu en gång att du stod ut!!

Berättar lite kort..

Började dagen med att gå upp 05 kunde inte sova.. Skulle vara på US kl 10.00 men var nog framme vid halv.
Fick börja med ett vanligt ekg (har gjort en miljon typ) Sen fick jag emlasalva på armen innan kanylen skulle sättas in. Kl 11 var det dags och hon som stack mig kunde verkligen inte sticka . Tack o lov att ja var lite bedövad, men Ida sa att det inte såg trevligt ut.

Sen var det dags för en CT röntgen det gick snabbt och smärtfritt förutom min arm som värkte..
Efter det var det en timmes mardrömsväntan inför TEE undersökningen..
När det väl var dags va ja så nervös att ja knappt minns nånting fram till att hon sprutade in nån äcklig banansalva i halsen på mig så ja inte kunde svälja (alla som känner mig vet hur känslig ja är i halsen)
Kunde inte hålla tårarna borta o panikkänslan kröp på ordentligt vid det här laget..Ja fick nåt skit i armen.. Lungnande kalla dem det. Kände inte av det ett dugg. När jag såg slangen trodde ja att ja skulle dö.
Den va skitstor o så körde hon in nåt ja kunde bita i samtidigt som hon körde ner slangen (inte försiktigt) Ja fick världens kväljningar o grät ännu mer då hörde jag bara 2 mg bla bla bla .. men det kände ja heller inte av..
Det gjorde så fruktansvärt ont det värsta jag någonsin varit med om.. Efteråt försökte jag dricka men det gick inte alls.. har fortvarande skitont i halsen men har tryck i mig lite smärtstillande.. När jag kom hem decka jag direkt o sov fram tills nu

Hoppas det går över snart vill äta gott ikväll..
Nu är det 2 dar kvar sen kommer nästa helvete!
Men efter regn kommer solsken o då är jag frisk !!!

Dras åt höger..

2009-10-22 20:26:11 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag när vi skulle åka och handla så åkte vi hem till min mamma och lämnade pepsi.. Jag klev ur bilen och gick mot porten tröck på hissen och när jag klev in i hissen började jag känna mig konstig..sen började allting snurra och ja tappade balansen och ramla och slog i golvet (inte på pepsi den här gången). Jag ringde på hos mamma som genast förstora upp allting, ja fick vatten o sen gick ja till bilen mot hennes vilja..
Sen kom illamåendet satt med huvudet mellan benen hela vägen till macken där M fick springa in o köpa en korv.. När ja fått i mig korven mådde ja mycket bättre och klarade av att handla. Är fortvarande lite yr men nu klarar ja av att så upp även om ja dras till höger hela tiden.. Det måste berott på att ja inte ätit ordentligt fast jag vet att det är farligt o fasta när man äter waran..

Aja lagade fläskfile med potatisgratäng och bearnaisås.. mycket gott!! Nu ska ja svulla mig chips cashewnötter och nacho chips med dipp o choklad! Ska upp tidigt och äta innan kl 08 för sen måste jag fasta o vill inte få yrsel igen..

Tack Ida för att du tog ledigt för o följa med.

mardröms natt

2009-10-22 12:32:16 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Inatt var det hemskt... efter att ha stressat halva dan med tvätt mat o städning kom flimmret vid 19 men ja fortsatte stressa fast ja va tvungen lägga mig ner några gånger, kändes som ja va nära på svimma.. M sa att ja såg ut som ett lik som höll på.. Tog som vanligt en extratablett och min waran kl 21. Sen blev ja extremt trött va tvungen gå o lägga mig.. Men kunde verkligen inte somna hjärtat hoppa o banka, så vi satte på en film The hills run red den var helt okej. M somna mitt i filmen men ja låg vaken o kämpa emot o försökte få mig sj att slappna av. När filmen var slut satte jag på Family guy. ALLTID! Men kunde inte somna efter 4 avsnitt heller.. När jag flimmrar kan jag inte ligga på sidan, men ja försökte ändå. Då vände sig M och började hålla om mig och pussas, men var tvungen knuffa bort honom då det kändes som ja skulle få andnöd. Sen låg jag o stirra upp i taket tills hans kl ringde kl 05.00. Han gick till jobbet och då somnade jag ÄNTLIGEN.. Men då drömde jag om Ida och hennes hund nova att vi var på ett räddningsuppdrag och skulle hjälpa nova att hitta hem. Så vakna jag att M kom hem kl 09 och skulle äta frukost. Men jag måste ha sovit för när han hade gått gick jag upp och leta efter honom o ringde honom o fråga vart han var (vilket ja inte minns något av nu) Så vakna jag kl 12 av en liten gosig hund som slicka mig i ansiktet.. Nu är ja helt slut..Hoppas ja kan somna tidigt ikväll för imorgon ska ja till US o göra en massa läskiga provet..

Klippning

2009-10-21 17:16:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kom hem precis, har varit och klippt mig en av många saker ja vill göra inför operationen för sen lär ja ligga som ett kolli.. Har lagt i tvätten oxå så ja har det gjort med.. Nu är det bara storhandla och fortsätta storstäda fylla på ipoden med bra musik, ladda ner massa filmer o lägga över på minipc:n nu kommer ja inte på mer, men det är säkert mer grejer att göra.


Morgonrock

2009-10-20 22:13:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse var jag på Ak-mottagningen sista inför op..INR låg på 2.5 alltså jättebra. Sköterskan tyckte jag skulle vaccinera mig mot svininfluensan och jag fick med nån bruksanvisning för jag äter waran.. Men ja vill inte vaccinera mig och kommer inte göra det om jag inte blir tvingad.

Ida satt "barnvakt" åt pepsi. Åkte dit efteråt och hade med mig en gammal handduk som vi skulle göra en morgonrock av till pepsi.. Ingen av oss hade gjort något sådant förut men tyckte vi var (läs Ida) väldigt duktiga.




Secret stash

2009-10-19 21:58:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


När vi möblerade om igår så flyttade vi på soffan och upptäckte att Pepsi hade en liten stash hörna som han hade samlat alla hans ben o våra toarullar som vi slängt i papperskorgen..

Var tvungen ta ett bildbevis..

Låg under divandelen.. Har dammsugit hur många gånger som helst men har ändå inte upptäckt det.


Förberedelser..

2009-10-19 13:40:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Denna vecka måste jag fixa med tvätt, städa lägenheten och storhandla mat inför operationen på måndag.. Det är nära nu och det är skönt att ha allting gjort så man slipper alla bekymmer när man är sängbunden..

Igår möblerade vi om i lägenheten och rensa ganska mycket.. Det blev super mysigt o fint.
Har fortvarande inte lagt in bilderna från min kamera så det måste jag med göra..

Funderar på installera window 7 på datorn.. Det verkar mycket bättre än vista och så kräver det inte lika mycket.
Har också köpt en ny vinterjacka till Pepsi som ja ska lägga in bilder på..

Och juste ikväll och imorgon är det sista gången jag kan gå på dans på länge.. Får ge gärnet och sen må dåligt i några dar ( att jag aldrig lär mig) kommer ju ångra mig imorgon haha..
Ska även till Ak imorgon med o se om blodvärdet fortvarande är stabilt..

Segt..

2009-10-18 16:22:27 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Blogg.se är skitsegt nu..

Häromdan var jag och Ida ute hos hennes föräldrar i svärtinge och hälsade på.
Dem har en jättefin schäfer Molly som jag har saknat! Det gick rätt så bra med Pepsi o henne.



 



För övrigt så har ja o Ida varit en sväng på ikea, jag köpte ramar till mina förstoringar (bild kommer sen)
Idag var ja o sambon iväg till Borenshult och köpte ett jättefint soffbord på en annons.
Har varit barnvakt också.. Annars såhar jag äntligen fått min tjejvecka... Så hoppas hoppas den hinner ta slut till operationen. Är ännu mer nervös nu ju mer dagarna går.. Har mardrömmar varje natt och drömmer om operationen.. usch..

Happy face

2009-10-17 00:19:18 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..




Varje gång jag ropar Pepsi så ser ja den här minen när han kommer o springer...
-Va e det mamma ?? Ska ja få godis ?

Bad tajm

2009-10-15 18:56:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Lite piggare.

2009-10-15 16:50:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja nu mår jag lite bättre. Hm.. ja snart är det dags..ju närmare desto mer nervös och tankspridd blir jag, tror inte jag äns kan se en film utan att inte fatta handligen för tankarna springer iväg.

Som sagt den 23okt ska jag åka till Univestitetssjukhuset i Linköping kl 10.00. Jag får bara äta en lätt frukost innan kl 08.00 därefter måste jag fasta. Ska på ett inskrivningssamtal, provtagning, ultraljud och röntgen. Sen får jag åka hem igen för att åkterkomma till kardiologkliniken på måndag. Då fastande från midnatt.

Jag förstår inte riktigt hur jag ska göra med medicineringen.. Det står såhär "Tag sista tablett emconcor och tablett waran fredagen den 23okt inför behandlingen" Men jag brukar ta tabletten på kvällen, så ja fattar inte vad dem menar.

Inskrivningsdagen:
Under inskrivningsdagen görs en speciell utraljudsundersökning via matstrupen (TEE). Då får man snabbverkande lungnande medel ( ja tack) den undersökningen utförs främst för att se att det inte finns några blodproppar inuti vänster förmak. Sen får man göra en s.k datortomografi av hjärtat, då ska man ligga still på ett undersökningsbord medan hjärtat röntgas. Konstrast får man i en kanyl i armen.
På söndagen ska jag även tvätta mig hemma med en speciell tvättsvamp som dem har skickat med + bruksanvisning..

Behandlingsdagen:
Innan man åker till behandligen får man 2 tabletter Panodil (What? bara?) och en lugnande tablett. (Vill sövas ju)
Ingrepper sker på ett elektrofysiologiskt laboratorium och går till på följande sett:
Genom blodkärl från höger, ev vänster ljumske, för man in tunna elektrodkatetrar, till olika områden i hjärtat efter det att huden först lokalbedövats.

Efter det att katetrarna placerats görs en kartläggning av det vänstra förmaket. Det gåt till så att en kateter flyttas runt till olika positioner så att förmakets form kan återskapas i en dator.
Efter kartläggningen påbörjas sedan behandligen, som sker genom vävnaden under en av de inlagda katetrarnas spets värms upp. Du känner av detta som en värmekänsla mitt i bröstet och kan ibland 
upplevas smärtsamt
Värmeenergi ges runt lugnvenerna till vänster och till höger i hjärtat, parvis.
Ingreppet tar oftast omkring 4 timmar, men kan variera, narkospersonal finns med och ger kontinuerlig smärtlindring i dropp, allt efter dina behov
. (Jag kommer tjata tills jag somnar)

Efter ingreppet får Du ligga till sängs cirka 3-4 timmar. Hjärtrytmen kontrolleras under kvällen och natten med EKG-övervakning.

Nu orkar jag inte skriva mer hehe men nu vet ni lite av det som kommer hända.. Skriver mer efter den 23 och berättar hur det gick då..

operationsdags

2009-10-14 14:54:30 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Den 26 okt ska ja operaras den 23okt åker jag dit för inskrivning och ska göra några prover innan..
Orkar inte skriva mer nu berättar mer senare..

Det vänder snabbt..

2009-10-13 10:18:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja hela dan igår var toppen:) Idag kommer den inte vara lika rolig, nu känner ja att det kanske inte var värt dansen.. Huvudet bultar som att ja vore bakis, mår illa, ont i magen, pulsen har gått ner så ja nästan har andnöd, jag kan knappt röra mig och ännu mindre sova :(.. Jag tror jag får vänta med dansen tills efter operationen istället. Jätte trist men kanske det bästa :(.. Återkommer imorgon! förhoppningsvis med ett piggare inlägg.


Hemma från dansen.

2009-10-12 23:23:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det gick skitbra på dansen, men guuud så mkt jag har tappat. Mot slutet började hjärtat säga ifrån och sen kom flimmret. Det var så värt det haha ... Har precis lyckats duscha, tur vi har en pall som man kan ta in i duschen dagarna ja flimmrar, annars skulle ja se ut som en flotthög. Har stoppat i mig mediciner för imorgon ska jag må bra igen. Ja då kör vi igen kl 19.
Ska ta det mycket lugnare imorgon, kanske bara titta på men det är så kul att bara närvara.
Har verkligen saknat dansen.


Favorit i repris..

2009-10-12 17:16:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Den här videon såg jag första gånge på Jay Leno och skratta så ja nästan tjöt.. La upp den i min förra blogg och nu lägger ja upp den här med :)

Lycka!

2009-10-12 16:49:33 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag haft ännu en toppendag! Vaknade vid 09 tog på mig, gick ut med peppa. Åkte och lämna peppa hos mamma och åkte och hämtade upp Ida. Vi åkte till sjukhuset, ja skulle som vanligt lämna prov.
INR värdet låg idag på 2.7 vilket fortvarande är jätte bra :) Jag ska fortsätta ta halva tabletter, och nu dröjer det 1 vecka innan jag ska tillbaka igen, vilket är skönt. Slippa 2 ggr i veckan.
Sen åkte vi ner på stan och jag köpte en skitsnygg kappa som jag har suktar efter i flera dagar nu. (Den är jag värd) hehe.. Efter det köpte vi en varsin kebab, åkte och hämta peppa och åkte vidare hem till Ida.
Hon smörjde in lite tigerbalsam på min rygg eftersom jag fått en knuta lr något som gör skit ont.
Sen åkte ja o P hem och hon åkte till jobbet. Nu sitter jag och funderar på vad ja ska äta.

Men ikväll så blir det sann lycka!! Jag ska provdansa !
Alla mina vänner vet hur mkt jag brinner för dans.. Har dansat sen jag var liten. Sista uppträdandet var kanske för 2-3 år sen och jag har verkligen saknat dansen. Så ikväll ska jag få följa med min kusin som ska dansa med sina vänner, och jag ska få vara med så pass mkt som jag orkar :) ÅÅ jag är så glad! Kan inte beskriva känslan jag får när jag dansar.


Några bilder från tjejmiddagen.


Tjejmiddag..

2009-10-11 12:56:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var jag på tjejmiddag, hade skit kul, känndes att det var verligen något jag behövde. Jag tillomed shaka ass :) Så skönt att få något annat att tänka på. Var hemma ungefär vid 23 blev jätte trött efter allt dansande hehe.. Idag är vi bortbjudna på Polsk mat, hos min mamma. Jag vakna som vanligt av att tidningspojken var här, men denna gång öppnade jag tackade nej och bad honom inte komma tillbaka. Har lite skuldkänslor nu, men om han kunde komma kl 12 iställer för 08.30 på en helg skulle ja kanske köpt en tidning. Jag somnade iaf om och vaknade nyss.. Lägger upp bilder från festen senare under dan. Tror ja ska sova lite till efter vi varit hos mamma.


Elaka katten

2009-10-10 11:32:22 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..



Bilden på pepsi är från när han var kastrerad.


När vi bodde på rådmansgatan så växte Pepsi upp med en katt som bodde i våran trappuppgång.
Nu när vi bor här så finns det en utekatt som alltid sitter vid en buske som vi tvingas gå förbi.
Den är superelak, ibörjan trodde jag den ville leka. Men den ville bara attakera. Sen tror jag den är gravid lr nåt för nu räcker det med att vi är på håll så springer den efter och ska klösa oss och fräser och har sig. Riktigt läskig. Härom kvällen så gick vi ut så hörde man något fräs under en bil, pepsi studsa bakåt och blev rädd, jag böjde mig ner och titta ut kom en katt i full fart och rev mig på byxan, sen studsa den iväg i sidleds, sådär som katter gör.


...

2009-10-09 19:13:42 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Äntligen!

2009-10-09 12:10:13 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är det fart påt...Var på Vc och pratade med min läkare där. Hon sa att min ordinarie läkare från sjukhuset skrivit brev till henne och bett henne att hjälpa till, så att jag får någon att komma till eller ringa om det skulle vara något. Hon är där dagligen och min ordinarie läkare forskar väldigt mycket och är nästan aldrig där.
Tyckte det var en bra idé känner mig mera trygg. Hon sa iaf att nu när mina blodvärden ligger i målvärde (alltså mellan 2.0-3.0) så är det dags för operation, så dem räknar med om 3-4 veckor, det kan bli tidigare med.
Jag berättade om min extrema trötthet och hon trodde att hjärtat jobbar så mycket under flimmret att det inte orkar mer, så när pulsen sjunker så vill hjärtat visa nu klarar jag lite till och då sätter det igång värsta flimmret igen. Det var verkligen dags för operation tyckte hon med.
Så nu är jag glad, men också mer nervös inför operationen. På något sett har det kännts overkligt, som en illution.. Man pratar om det men det är så långt fram att det inte känns verkligt. Dem kommer få droga ner mig rejält om ja ska klara det!


Skandal till Kändis..

2009-10-08 16:02:02 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Skandal hund viker ut sig.


Arlanda satsar stort.


Resultat: Hund blir kändis, tillomed Madonna vill ha honom på sin tröja.


Gå in du med på Photofunia och gör om dina bilder


Hej

2009-10-08 13:06:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Äntligen har ja sovit ut :) Tränade med Pepsi igårkväll och nu gör han pang utan att ja korrigerar något !
Tänkte filma och lägga in senare kanske. Idag är jag shopping sugen, men har fortvarande inget att shoppa för.
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Har ju fortvarande mina gossip och Dh kvar att titta på.
Känner för att simma, har inte gjort det på evigheter. Snart är ju tjejveckan och den fasar jag verkligen för nu när jag går på blodförtunnande :S

Nä nu ska jag säga hejdå till M som ska åka och jobba kväll i Linköping.

Det är inte jag som är dum..

2009-10-07 16:27:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har haft en helvetes natt men flimmer och sen för långsam rytm, har haft andnöd och knappt sovit. När jag väl somna så drömde ja mardrömmar..
När jag vaknade så kollade jag mejlen på min akassan och hade fått svar att vi ska avvakta tills försäkringskasssan hör av sig.. Dem hade fortvarande inte ändrat i min utbetalning att jag ska ha en karensdag som ja skrev till dem. Sen när jag skulle kontrollera mina kassakort så såg jag att dem hade ändrat från halvt sjukskriven till hel ?? What försöker dem lura mig lr ? Visst jag har skrivit till dem att jag kan vara lite yr ibland men inte så att jag fyller i fel. Så nu kommer ja bli ännu mer återbetalningsskyldig.
När jag skrivit och frågat om det så svarar dem helt osammanhängande.
Var förbi Ida några timmar på förmiddagen och hon sa oxå att dem var jätteskumma, som betedde sig sådär.
Nu har jag iaf fått 1900 men vågar ju inte röra dem om det blir så att jag måste betala tillbaka dem.

Jag kanske borde bli knarkare.. Då får man minsann pengar så att man blir överbetald.

Har sökt jobb till våren med, jag tar för givet att jag är frisk till dess.
Kl 18.00 är jag och pepsi bjudna hem till mamma på middag, ska bli riktigt gott!

Nu känns det är jag som har skrivit lite osammanhängande.. men hoppas ni förstår vad ja skriver.

Ps. Grattis Camilla på 26års dagen!


Ta inte ut glädjen i förskott..

2009-10-06 17:54:20 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja det hela tog sin vändning och nu sitter jag här helt nere igen :( typsikt..
Har iaf hunnit diska. Har funderat lite att dem sista 2 veckorna så har jag känns mig extremt trött och sömnig i ungefär 12-24h innan jag börjat flimmra.. Så har ja aldrig kännt innan utan då har det mer kommit som ett extra slag nån halvtimme innan bara.. Kanske beror på vädret lr medicinen..Nu tappade jag bort mig i vad ja skulle skriva.. Ska iaf försöka ta en långrunda med Pepsi.. Tycker så synd om honom när husse jobbar kväll och dem dagar jag mår dåligt.. Fast han kan vara en soffpotatis han med ibland :) Får istället hitta på något extra kul imorgon om ja blir bättre annars får han åka till mormor.. Där blir det riktigt långa promenader.


Yesss

2009-10-06 13:01:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jaa idag låg mitt INR2.4 alltså målvärde´:) är jätteglad, nu ska det bara fortsätta såhär så blir det nog operation! Sen var jag på försäkringskassan och lämnade mitt sista intyg, så om allt stämmer nu kommer jag få mina pengar snart retroaktivt med vilket jag inte alls hade räknat med. Skönt att allt löser sig tillslut, jag som har varit så deppig i flera dagar.
Idag mår ja verkligen toppen och ska passa på att städa hela lägenheten, diska, skura golv och skrubba i duschen o toaletten. Ska även passa på träna lite extra med Pepsi.
Men först ska jag se om nya avsnitten av desperate housewives och gossip girl har kommit ut

Ha en toppendag allihopa!







AK står för Anti Koagulantia
PK-INR, protrombin-komplex international normalized ratio, dvs hur lättblödande en person är.
INR är den internationella beräkningen av blodets koaguleringsförmåga

PK-INR målvärde 2.0-3.0


GoKväll

2009-10-05 22:41:24 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja igår var vi och åt hos sambons mormor. Supergott, vi spenaderade hela 5h där.
Imorse fick jag besök av Ida hos hade med sig mcd mmm gott :) 
Sen kom M hem och vi åt rester från igår.
På kvällen åkte vi till hans pappa och höll honom sällskap när han renovera hans lillebrors rum, och såg svenska hollywoodfruar tillsammans.. Nu sitter vi framför tv:n, jag har precis tagit mina mediciner (2h försent) .. Imorgon ska jag till AK-mottagningen igen och ta prover hoppas dem ligger lite bättre då. Har faktiskt ätit ordentligt och varierad kost med lite grönsaker och frukt (tvingat i mig) Snart är det dags att hoppa i säng.



Pepsi är helt slutkörd både från igår när 8 pers busade med honom i 5h. Och ikväll har han busat loss med farfar. 

Hej

2009-10-04 11:11:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja imorse plingade det på igen.. Denna gång sprang jag med illfart och kollade, och där stod tidningspojken..
Jag hade god lust att öppna och be honom sluta ringa på varje helg, men kom på att jag bara stod i underkläder stackars kille hade det blivit hehehe.. Sen väckte jag husse för det var han tur att gå ut med Peppa, och somnade om.. Har någon konstig värk i hjärtat idag, känner inte igen känslan. Antar att det blir värre när jag blir lite rädd med.

Kl 14 är vi bortbjudna till sambons mormor på middag. SKa bli gott..
Nu ska jag ut på en runda med Pepsi och sen blir det duschen...


Min lille prins

Söta Nova

2009-10-03 12:54:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer bilderna på otroligt söta Nova, Pepsis kullsyster.

  
  
 

  
  
 

Även Nova är jätte lik Pepsi. Jätte söt är hon. Min favorit bild är nog den hon sitter i julstrumpan :)
Nova ägs av Rebecca H.

Vem är det som ringer på ??

2009-10-03 10:27:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


För ett par veckor sen kom det en grabb som sålde tidningar.. Mötte honom i trappen och ville vara snäll och köpte en tidning.. Efter det så har någon plingat på dörren varje helg i 3 veckor nu både lördag och söndag kl 09.00.. Jag antar att det är samma grabb som vill sälja sina tidningar.. Men jag hinner aldrig upp + att det är helg jag vill sova ut.. Om det ringer på imorgon med ska jag vara snabb med att öppna och be den/dem att jag inte vill att den/dem ringer på varenda helg kl 09.00 riktigt irriterande...

Men till något mer roligt.. Fick på min mejl en massa bilder på pepsis kullsyster Nova som jag tänkte lägga upp under dan :) ses då..

Jag är förvirrad..

2009-10-02 14:49:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Alla dessa datum att hålla reda på.. Jag fick idag reda på att min handledare gjorde fel som skrev ut mig från ams innan jag hunnit fått sjukskrivning.. Och tack vare honom så har jag nu både krångel med försäkringskassan Akassan och min läkare... Nu är jag så förvirrad att jag inte har en aning om vilket datum jag blev utskriven ? Vad det är för intyg som saknas lr vad jag nu fyllt i fel på akassan... Jag orkar helt enkelt inte.. Har andra saker att tänka på som är tillräckligt påfrestande... Vill bara ge upp och skita i alla pengar.. Men nu är vi 2 som bor här och ja kan inte vara så självisk.. Kunde lika gärna jobba det tar lika mycket tid som att hålla på och styra med alla kassor...

Jag vill vara 10 igen och bli ompysslad av mamma, som alltid kom med en påse godis och en bra film...

Hos mamma..

2009-10-02 13:36:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sitter hos mamma och irriterar mig på hennes dator (min gamla) Allt är supersegt och den hänger sig hela tiden.
Har varit både hos ams och ak-mottagningen idag. Det gick bra dem sa inget speciellt..
INR-värdet låg på 1.8 idag och det ska ju som sagt ligga på 2.0-3.0.. Bättre för lågt än för högt..
Mamma har även bjudit på mat :) och tvättat min vinterjacka.

Nu ska jag och Pepsi hem och sova en stund.. är grymt trött..

Ända bilden mamma hade på sin inloggning ..

Pepsi kan oxå..

2009-10-01 16:41:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Hahaha så söt.. hm.. har inget bättre för mig ;)

Jag mår bra!

2009-10-01 16:29:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Otroligt men sant, jag mår inte illa när jag äter ! Så skönt det känns.. Nu ska jag bara få ett jämt INR-värde så jag får göra den där operationen snart! Blödde lite förut men det slutade tillslut, så nu känns allt skit bra, det nya waranet är mycket bättre.

Måste åka och handla mat snart, måste tänkta på vad jag stoppar i mig nu. I vanliga fall har jag hört att man ska undvika gröna grönsaker men i mitt fall måste jag få i mig något grönt. Jag har aldrig ätit en sallad undantag isbergssallad med gurka (typ bara vatten) :/
Borde få hit Anna Skipper som kan skälla lite på mig..