Fina bilder

2010-07-31 20:26:45 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..

Nu blev det jättesegt här på bloggen får ladda upp fler en annan gång

Vattenapportering

2010-07-31 20:23:32 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag var vi i drömgruvan. Eftersom Max har börjat hämta in saker vi kastar åt honom testade vi lite vattenapportering, det gick bra han hämtade in som han skulle, även om han inte lägger leksaken direkt i handen så kommer han upp med den och lägger framför fötterna. Vi började med en stor pinne sen tog vi vattenleksaken.
Efteråt körde vi lite sök och uppletande utav leksak. Jag försökte gömma så svårt som möjligt men det var ingen match för Max.


Ja tillomed Peppa var i och simmade, han börjar bli mer modig.

Träning dag 4

2010-07-30 21:11:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag blev det träning ute i skogen. Bara en kort stund ringträning sen körde vi sök och lite spår. Sen blev det 1h promenad i regnet så skönt.
Söket går jättebra, skulle vilja att han lärde sig apportera så vi kunde träna på riktigt. Men apporteringsträningen får vänta ett tag till. Vill lära in andra grejer först och vill inte hålla på med så mycket på en gång.

Nu fick ja lust o gå ut o träna lydnad i parken i regnet. Får se om hundarna är pigga på det.

Fick mail om att vi fick plats på kursen, så nu ska jag bara betala och så börjar den den 7sep.


Intresseanmälan

2010-07-30 13:23:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag skickat in en intresseanmälan till brukshundklubben på en tävlingslydnads kurs klass 1. Det blir Max som får gå den. Pepsi börjar nog snart på Agilityn. Vet inte riktigt när det startar med hon sa aug  :)
Ska bli riktigt spännande!

Min semester börjar tidigt

2010-07-29 14:10:40 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Natten var hemsk.. Flimmer, kramp i magen, lös och kräkning. Ringde till jobbet kl 04.00 o sa att ja inte kommer. När kl va 08 ringde jag vårdcentralen och fick komma vid 11. Fick ta en massa blodprover och sen träffade läkaren som sa att jag inte får jobba mer. Jag måste vila. Dem vet fortvarande inte varför magen har krånglat så jag får göra fler prover o så ska vi ses igen. Så nu börjar min semester med riktig vila. Fick hem papper om att ja ska träffa min hjärtläkare med och sen ska jag göra ett sånt där långtidsekg igen.

Jag hoppas verkligen inte att det är ett återfall utan bara stressen som orsakar allt.
Snart kommer M hem då ska vi ta en långpromenad i skogen med hundarna. Sen blir det träning för mig och Max inomhus.

Dag 3 Vila

2010-07-28 20:41:04 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag tar vi en paus från träningen. Jag har flimmrat hela natten och mår inte så jättebra. Huvudvärken kryper sakta på och jag funderar på ta en migräntablett men måste ju vänta tills huvudvärken är igång ordentligt.
Imorgon ska jag börja jobba igen. Känns mindre kul.. Längtar till på Söndag för då går jag på 3veckors semester och det ska bli UNDERBART.

Bilder

2010-07-27 23:35:13 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..
Träning Dag 2

2010-07-27 23:08:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagens träning gick mycket bättre. Det var som att han redan visste vad jag ville att han skulle göra.
Han satte sig ner 2 gånger kanske och stod upp hela tiden och gick rätt så fint. Idag hade vi störning med (pepsi)så lite okoncentrerad var han. Problemet nu är att när han står så står han så ihoptyckt, vill att han ska sträcka lite mera på sig. När jag tar i honom så undrar han vad jag håller på med och vill busa. Går jag ett steg åt sidan, då följer han med med hela kroppen och ställer sig på samma sett igen.

Här är en bild på hur han gärna står.


Träning Dag 1

2010-07-26 21:42:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag o Max ska ju hårdträna och idag började vi´lite smått.
Tog ut honom i parken, kastade lite boll så han blev av med den värsta energin sen kopplade vi av tillsammans.
Efter det åkte utställningskopplet fram och godiset. Han hade bra fokus en stund, sen ville han tramsa och leka. Jag kännde att jag skulle prova nåt nytt och istället för o bli irriterad och försöka få hans uppmärksamhet så kastade vi lite boll igen, satte oss ner och sen slappnade av. Sen började vi träna igen och det gick bra, han har fortvarande svårt med att stå upp en längre stund, han vill helst sätta sig ner. Så ja försöker hela tiden lära in kommandot stå även när vi inte tränar, tex när han reser sig från att ha legat eller suttit. Annars följer han mig bra och har bra kontakt. Nu vet jag inte hur viktigt det är med kontakt på utställningar men det känns som det är det ända sättet jag kan lära honom att gå fint bredvid mig på.

Det blev inte så lång träning för jag vill inte att han ska tröttna. Han är ju inte träningbar än så jag kräver inte att han ska kunna göra allt jag vill heller. Men jag ser på honom att han tycker det är kul när jag bara tar ut honom och tar med godis för o "jobba" Han får en helt annan energi emot vad han brukar ha när vi bara ska ut på promenad.


Hårdträning

2010-07-25 22:13:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Från o med imorgon börjar hårdträningen (önskar jag iaf). Det är mindre än 1 månad kvar till Max utställning och vi måste träna ringträning. Sist gick det jättebra men då gick han i valpklass, det känns lite mer okej om hunden skulle få för sig o tramsa lite :). Nu ska han ställas i junior klass, då måste han va duktig. Egentligen inte men jag vill att han ska vara det. Han behöver träningen med, alltid nyttigt.
Max med mamma o pappa

Tomt hemma

2010-07-25 21:57:53 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har Story åkt hem till sin matte och det är helt tomt här hemma, även om vi har 2 st hundar själva. (nej jag vill inte ha 3 hundar) Story har verkligen varit jättehärlig. Hennes personlighet kom verkligen fram idag sista dan. I början har hon nog saknat matte o husse. Men idag har hon varit jätteglad och busig. Totalaccepterat Max och helt underbar. Dem har myst ihop, hon och Max sov brevid varandra hela natten och han är SÅÅ kär i henne.


Story klurar med godisflaskanSöt nos


Ursäkta röran :)


ÅÅ matte kan du sluta upp med den där kameran snart..... (Pepsi blev sur där är han påväg att hoppa iväg, Max blev väckt och Story bara sucka.)

PMS

2010-07-24 20:23:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


.. Är inte något jag har hehe utan det står nu för Pepsi max story. Igår när vi var i skogen skulle vi komma på ett kort namn o ropa på  alla hundar då kom vi på pms, fast dem lyssnar bättre om man säger hundarna eller visslar :)

Jag skulle lägga upp en massa bilder men har bara inte orkat lägga in dem på datorn än. Lat som man är, eller snarare supertrött. Efter onsdagens mardrömsnattpass så har jag varit helt slut och är det fortvarande.
Jag vill bara sova o sova. Går ut med hundarna o går o lägger mig. Idag har jag tvingat mig själv o vara vaken lite mer men men ..

Här hemma är det lungt o skönt. Tror nog alla trodde det skulle vara tvärt om.
Igår var mamma förvånad hur lugn Max var när vi var där och åt. Story har alltså bra inflytande på honom. Vi kanske skulle låna henne lite oftare ;). Jag försöker göra så mkt som möjligt med hundarna så Story inte ska behöva vara ledsen o sakna matte o husse. Vilket jag tror hon gör ändå. Men glad är hon iaf.

Nä nu orkar jag inte skriva mer..Kanske lägger in bilderna imorgon.


Story är här

2010-07-23 09:40:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Vaknade nyss och träffade Malin och Story för att Story ska bo hos oss i helgen. Tog med Pepsi och sen gick vi hem till oss. Hemma möttes vi av en överlycklig Max. Efter det tog jag med Max och följde Malin en bit. Nu är vi hemma och hundnarna har lagt sig till rätta. Story biter på ett ben, Max ligger o sover och Pepsi är o gosar med husse. Tror det kommer gå jättebra. Kl 14 ska vi till min mamma och äta polsk mat! Ska bli såå gott.

Det kommer nog komma upp en massa bilder här sen.

Dålig uppdatering

2010-07-19 14:12:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har blivit mkt sämre uppdatering här på bloggen tycker jag. Har jobbar 2 12h pass i helgen och nu har ja bara 3 snabba nätter kvar o sen är det 1 vecka ledigt igen! Skönt !! M har börjat sin semester med! Nu ska jag ta och storstäda lägenheten för Malin o Story kommer förbi så Story vet vart hon ska bo i helgen :)


Lydnad och Bad

2010-07-15 16:59:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår träffade jag Monica och tollarna på himpan där vi brukade ha kurser och tränade lydnad. Jag och Max tränade lite ringträning vilket gick sådär. Vi körde lite linförighet och sen fick han hoppa över hindret det gick faktiskt bra. Inkallningen gick med jättebra.

Pepsi fick träna på fotgåendet och sen körde vi en massa trix. Tränade på snurra samtidigt men jag blev för yr och illamående. Men vi fixa det iaf :)

När jag tränade ena hunden fick den andra sitta bunden.

Idag åkte jag Malin, Emil och hundarna iväg och bada vid svärtinge. Det var skönt men jag vågade inte bada. Max o Story simmade som galningar medans Pepsi fick ja lyfta i några gånger för han skulle svalka sig. Sen kom det liiite för många bromsar o blinningar så vi åkte hemåt.


Lite regn iaf..

2010-07-13 19:30:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag fick vi lite regn iaf det var kallt och svalt ett tag men sen blev det kvavt igen :(
Har inte orkat göra nåt speciellt förutom köpt en fläkt åt hundarna. Nu ligger dem där och fläktar sig. Max sover bredvid fläkten på natten medans Pepsi envisas med att sova under täcket.. (vi har fortvarande vintertäcke)..


såhär skönt hade vi det i vintras ... NOT


Aldrig nöjd hahaha


Hej

2010-07-12 15:30:25 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Man orkar verkligen inte göra nånting i denna värme.. Har lagt in bilder från min kamera till datorn från när jag Malin Story o Pepsi var o tränade agility.


Om 2 helger så ska kanske Story bo med oss fre-sön. Ska bli spännande. Lite jobbigt o gå ut med 3 hundar men M är ju hemma så han hjälper till. Skönt för Story sätter verkligen Max på plats, så han kanske blir lika lydig som när vi kom hem från hans mamma o pappa :)


Godmorgon

2010-07-12 14:13:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Lilla Peppi sjusovaren har vaknat under sin kylfilt..


Varma hundar

2010-07-12 11:27:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag vet att man inte ska klaga på värmen men nu gör jag det åt hundarna. Tycker så synd om dem när dem inte kan svettas Max har inte sovit ordentligt i natt tillslut gick ja upp o ta en kylfilt på honom då lyckades han somna. Det är ändå rätt så svalt i våran lägenhet och det är tur. På kvällarna brukar vi åka ut så dem får bada och svalka av sig. Om vi åker o handlar så får dem hellre stanna hemma. Fast vi har hundgrindar så är det nog skönare och svalare för dem hemma. O jag spanar i alla bilar när vi går förbi på parkeringen så det inte sitter nån stackars hund och kokar.


Max går omkring med sin kylfilt. Sen skakar han av sig den och lägger sig på.

Hej

2010-07-10 11:15:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag ska ja ut till min kusin o hennes kille ute i sörsjön till deras husvagn. Sen ska jag jobba 12h natt ..känns väldigt stressande då jag knappt hinner vara där o sen måste ja hem o sen direkt till jobbet.

Angående videon så är det inge kul att titta på den för effekterna sitter i inzommningen det var meningen att det skulle vara i hd så man kunde se det nu ser allt bara konstigt ut och man ser ingenting utav det jag ville visa.

Imorse vaknade jag utav att jag hade svårt o andas. Tittade upp så låg Max på mig och gosa konstigt om ja får svårt o andas hah..
Nä nu full fart in i duschen sen iväg..


Ny film

2010-07-09 17:15:45 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag gjort min första klippta film. Förut gjorde jag videoklippen med mobilen och i moviemaker. Nu har jag hittat ett mer avancerat program där man kan klippa i videona o gjorde en liten testfilm. Det ända jag inte förstår är varför den får så dålig kvalite på youtube när den är filmad i HD ? Någon som vet ? För på datorn visas den i hd 720p.

Musikvalet var inte det bästa låter som från någon dålig P-film i början haha.


Mina älsklingar

2010-07-09 12:01:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vet inte om Max är inne i någon period men han är så snäll o lydig nu! Det som var så jobbigt är nu borta, han lyssnar på promenaderna han vallar inte Pepsi när ja säger till. Känns helt underbart. Kanske kan träna lite med han nu när han känns lugnare. Var nyss ute på fältet och bad honom leta upp något o kasta, han sprang iväg direkt o leta upp en stor kotte och kom med. Jag var chockad.
Pepsi har alltid varit lydig men nu så skippar vi kopplet när vi går ut. Han går fot hela tiden och gör i från sig när jag säger varsegod. Jag ska nog inte vara för glad för rätt som det är vänder allt och blir kaos igen. Men jag njuter minsta lilla stund dem är såhär och jag vet att sen kommer dem vara ännu bättre när Max är träningsbar och äldre.


Naturbegåvningar

2010-07-06 22:05:14 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har nyss kommit hem från Agility träningen. Det gick otroligt bra! Första gången vi provade på gick det inte alls. Denna gång hade vi godis med oss och Pepsi o Story var riktigt bra. Dem klarade alla hinder och gick igenom tunnlarna utan problem. Vi har fortvarande inte testat på vippbrädan för vill inte göra fel och skrämma hundarna.

Max fick också vara med och testa lite. Han var duktig på A hindret och hoppen. Han gick tillomed igenom tunneln utan hål eller vad man ska kalla den.. (den som dem får lyfta själva). Visade honom lite slalom, han klarade några sen blev han jättetrött.
Pepsi var riktigt bra på slalomet och sprang igenom dem. Han vågade tillomed sig igenom den böjda långa tunneln. Så nu ska vi dit på fredag och träna igen. Kommer vara väl förberädda inför kursen i aug :)
Story var också en naturbegåvning :) Riktigt duktig på alla hindren. Vi båda hade mycket störning (Max) men det gick jättebra ändå!

Nu är hundarna helt döda, reagerar inte äns när jag ropar.


Agility

2010-07-06 17:11:26 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Ska snart åka iväg till bruksan med p och träna agility. Ska köra lite slalom och träna lite i den lilla tunneln, har nu fått tips om hur man ska göra för att inte hunden ska bli rädd.
Här kommer lite fler bilder ja tagit på hundarna förrestenPrince & Clara

2010-07-05 21:38:47 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer lite fler bilder på Max föräldrar


Pappa Prince

Prince

Clara

Max med Pappa

Vackra Clara

Max busar med sin pappa

Jobba imorgon

2010-07-04 22:53:33 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är den härliga ledigheten slut och dags för slit på en tråkig fabrik.
Fast jag har sökt jobb på grizzly här i norrköping så jag hoppas dem hör av sig snarast.
Har precis kommit hem från ett kvällsbad ute i åby. Hundarna och husse badade, tillomed Pepsi sprang ut i vattnet med världens fart.
2 favorit bilder jag tog ikväll!

Trötta hundar

2010-07-04 15:53:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hundarna blir helt slut i denna värme. Tycker lite synd om dem men tur det är svalt inomhus iaf.
Får passa på göra något kul med dem senare på kvällen.
Underbart

2010-07-04 11:27:05 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen var underbar. Sol och varmt, trevligt sällskap och supersöta hundar! Jag önskar vi kunde bo närmare så man kunde träffas oftare! Förhoppningsvis ses vi snart igen på rasutställningen.

 Det blev en hel del bilder så jag lägger ut lite i taget.

Mot sthlm/norrtälje

2010-07-03 09:13:44 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Om ungefär 2h åker vi mot sthlm ! Det ska bli så kul o få träffa Max mamma o pappa igen. Denna gång ska jag inte glömma ta med kameran. Lilla Pepsi får stanna hos momo för han är så ömtålig och med 3 kelpies gjorda av sten så är det nog tryggast.


Ny dammsugare

2010-07-02 18:49:02 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag fick jag för mig att jag ville ha en ny dammsugare. Delvis för att det ska bli av oftare för det är ju roligare med nytt, sen att det inte ska lukta så illa i lägenheten efter man har dammsugit.

Det blev en fin liten sak från elektrolux för 1500 kr :) 2000watt och 300watt i sugförmåga.
Våran hallmatta som jag hade tänkt och slänga ser nu ut som ny + att det doftar citron i hela lägenheten.
Så ser den ut :)


(bild tagen från google)

Pepsi video

2010-07-02 15:07:12 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..Stenhård

2010-07-02 11:35:01 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Vad är kelpies gjorda av ? Sten kanske eller betong .. Max är stenhård och idag sprang han in i mig igen, så hårt att huden sprack och jag började blöda. För någon dag sen sprang han in i samma ben fast i smalbenet och där har jag ett stort blåmärke. För några veckor sen sprang han in i mitt lår som äntligen börjar se normalt ut.
Så jag undrar om han har betong i kroppen eftersom han är så hård. ;) Förstår om lilla Pepsi springer runt mina ben när Max börjar springa full fart.


Hej

2010-07-02 10:59:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Träffade nyss Ida och Besten och var uppe och tittade på deras nya lägenhet. Riktigt fräsh och fin var den och vilken utsikt ! Lilla Besten hade vuxit om Pepsi. Max o Besten lekte för fullt medans Peppa lekte polis som vanligt.

I förrgår träffade jag Monica och Busan, vi var och badade hundarna i glan. Busan älskade vatten, Max likaså men han blev lite blyg när Bus hoppade i efter pinnarna. Det var jättetrevligt förutom promenaden genom den täta skogen ett litet tag med alla insekter som flög på mig hehe..
Mys med "Farfar"

2010-07-01 20:04:50 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


M´s pappa var och hälsade på i gårkväll och nästan hela kvällen fick han en "liten" hund hos sig som bara ville gosa.


Update agility

2010-07-01 20:03:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har vi anmält oss till en kurs i höst. Vi provade banan en gång med både Max o Pepsi. Det var mycket svårare än vad jag trodde. Trodde det skulle vara bara att springa genom banan. Varken Max eller Pepsi ville genom tunneln, vågade inte locka och hålla på för mycket utan instruktör så man inte förstör något i träningen.
Testade heller inte vippbrädan ifall dem skulle bli rädda. Slalompinnarna gick rätt lätt för Pepsi men Max fattade ingenting. Hopp hindren var kul och båda hundarna tyckte det var kul. Den där grejen som man går över(den smala) den fick bara Pepsi prova eftersom Max skulle skada sig om han ramlade ner. Pepsi gick lite försiktigt men klarade det utmärkt.  Det kändes kul iaf och det skulle vara lite roligare om vi var mer förberädda på träning och hade tagit med oss godis eller leksak.

Agility

2010-07-01 17:22:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu ska jag snart bege mig mot norrköpingsbk och anmäla Pepsi till agility kurs. Såg att det är fria träningskvällar med instruktör på torsdagar så vi ska dit och titta och prata lite med dem´och köpa ett träningskort.
Det passar nog perfekt för Pepsi som är smidig och hoppig hehe :) Får se hur det går. Sen ska jag och Malin storhandla lite.


snygg skärpa

Anmäld

2010-07-01 13:14:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är Max anmäld till utställningen :) Han ska gå i juniorklass! Gud så spännande, måste träna massor på hans uppsällande !

Här är några bilder från när vi bada

Utställning

2010-07-01 12:34:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Skulle precis anmäla Max till utsällningen i aug här i norrköping men hittar inte mitt medlemsnr till skk. Ringde dit men de har lunchstängt. Får prova snart igen!

På lördag ska vi till Norrtälje och hälsa på hos Max mamma och pappa :) Ska bli riktigt kul.
Har tagit några bilder från när jag var o bada med hundarna men batteriet i kameran tog slut så det blev inte alls några bra. Sen har jag två småfilmer på pepsi som jag måste fixa till :)

Nu ska jag äta min vitlöksbaguette och få en härlig andedräkt haha