Ledsen

2010-05-30 21:20:45 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är jag lite nere, missar avslutningen på både Pepsis och Max kurser denna vecka eftersom jag jobbar kväll :(
Idag har vi haft strålande sol igen, var och fira min mamma och sen M´s mamma. Efter det åkte vi ut till skogen, där var det inte kul idag eftersom det kryllade utav trollsländor. Jag har insektsfobi. Den är som värst i början av sommaren. Jag brukar ha en myggjacka på mig men den glömde vi hemma.. När vi kom hem lagade jag mat och sen satte vi oss på uteplatsen och åt. Nu är M iväg och flyttar hans pappas garage och ja ska se om ja hittar någon bra film o glo på. Imorn blir det jobba kväll..

Förresten håller på kollar runt på lite utbildningar till tjänstehund o hundförare, vill gärna jobba med Max i framtiden men jag vet inte riktigt med vad eller vart jag ska börja !? Någon som har förslag ?
Har läst lite om hundförare inom väktarområdet men då krävs det skyddsträning och jag vet inte hur kelpien är inom det området. ? Alla tips o förslag är välkommna.

God morgon

2010-05-28 13:14:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Eller god middag kanske man ska skriva. Trodde kl var runt 10 när jag vaknade, men den var 13.. Hundarna fick jag väcka.. Har inte suttit vid datorn på några dagar nu, har bara jobbat o jobbat. Igår var vi och storhandla, skönt o ha mat i kylen :) Har aldrig handlat så mycket på en gång, vi brukar alltid handla varje dag lite grann.
Vi köpte en snygg sele till Max oxå. Har provat den och det var verkligen skillnad på dragandet. Han drar inte alls längre :) Får se om det bara är för att han är ovan eller om det alltid kommer va så ! Himla skönt isåfal.

Nu ska vi äta frukost och gå ut o gå !

Max

2010-05-23 14:49:57 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..






Skulle ta bilderna utomhus men det spöregnar så det får vänta tills det slutar.

Så stolt över min lillekille

2010-05-23 11:25:34 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var vi som sagt på utställning i Almunge och kom hem med 1 pris och BIM ! Jag som aldrig vunnit något förut blev överlycklig :) Max skötte sig jättefint i ringen, jag var grymt nervös.

Här kommer kritiken.

6 months old. Very pleasing head. Well balanced. Excellent length of foreface. Very strong jaw, good ratio neck. Like a little bit more length of upper dym. Strong topline. Very good tail set. Strong (hindguarters)Felstavat. Excellent brush of tail, good length of hock.


6 månader gammal. Väldigt tilltalande huvud. Väl balanserad. Utmärkt längd på nospartiet. Mycket stark käke. Bra förhållande hals. Vill se lite mer längd på övre (vet inte vad det heter men ovanför frambenen ville hon att han skulle växa till sig lite). Stark överlinje. Mycket bra svansansättning. Stark ( det som sitter som höfter  bak på ryggen). Utmärkt borste på svansen. Bra längd på hasen.


Har översatt det i google översättning, Vissa ord visste jag inte alls vad dem betydde men fick det förklarat efteråt utav uppfödaren.

Domaren tyckte väldigt mycket om Max och sa att överlag så har vi som har kelpies i sverige mycket vackare hundar än vad dem har i australien.

Ska lägga upp bilden på honom så fort jag lagt in dem på datorn. Nu vill jag anmäla oss till fler utställningar.


Ingen Pepsi :(

2010-05-21 17:34:41 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Pepsi är på semester med sin mommo :) Då vi ska till Almunge och ställa ut Max imorn! Ska bli spännande och riktigt kul att träffa alla igen.
Här hemma nu är det jättetomt utan lilla Peppa vi saknar honom redan alla 3.
Nu ska ja se wolfman och vila en stund är helt slut efter jobbet.

Besök

2010-05-20 18:48:39 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har nyss haft besök utav Ida och Besten. Satt på uteplatsen och fikade en stund, riktigt mysigt. Ikväll ska Max badas och shamponeras inför lördagen. Vill inte göra det dan innan för hans päls blir för fluffig då, bättre att den hinner lägga sig lite.


Imorn är det dags att jobba igen ska bli kul :) Nu ska jag slappa lite i soffan ha det bra.

Inga krafter

2010-05-20 15:14:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag jobbat, känns riktigt skönt att få ut något utav dagen. Trodde inte jag skulle orka upp kl 05 men jag var pigg redan vid 04 och promenera med hundarna. Kom hem vid 14 och åt en piråg sen blev det lite storstädning utav vardagsrum kök och hall. Nu är det bara sovrummet och badrummet kvar men det orkar jag inte idag.. Förstår inte vart allt damm kommer ifrån man måste damma varje dag om det ska vara dammfritt..
Vill ha en H20 dammsugare med ångtvätt den verkar bra. Nu ska jag ta med datorn o sätta mig på uteplatsen en stund och njuta av värmen.. (tills det kommer en insekt och skrämmer in mig igen)

Ingen kurs för Max heller

2010-05-19 17:27:43 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Tyvärr blev det ingen kurs för Max heller den blev också inställd. Istället åkte vi till Glottern och gick en lång runda Max och Pepsi fick leta godis och leta tennisboll. Nu är dem rikigt trötta. Ikväll blir det "Stå" träning inför utställningen. Travandet i ring hoppar vi över och träna det får gå som det går :) han är ju bara valp.
Jag är jättenervös och jag hoppas M kan följa med, men vi vet inte om han kan än så jag kanske får åka ensam.. Nu ska jag hitta på något att äta till mig sj sen ska ja se på lite serier.

Ingen kurs :(

2010-05-18 20:56:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Fick sms vid halv 5 att kursen var inställd :(. Men jag och Malin åkte ut till glottern och gick med hundarna i skogen. ´Båda var rätt osäkra hur det skulle gå mellan Story och Max eftersom hon inte gillar valpar. Vi började med att gå med dem i koppel sen släppte vi Pepsi och strax efter Max.. till sist släppte vi Story, och hon behövde bara morra till så fattade han vinkeln och drog iväg. Så skönt att dem gick så bra ihop. Vi gick en bra bit in i skogen och sen till utsiktsberget där Simba ligger begraven. Det blev riktigt varmt och kvavt så tänkte vi att hundarna skulle få svalka av sig då gick vi vidare till ett badställe där hundarna badade lite. Malin och jag var jättestolta över Story o Max som skötte sig så fint tillsmmans. Nu kan vi träffas oftare med alla hundar :)


På utsiktsberget.






Drömgruvan med tjejerna

2010-05-18 13:18:55 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var det jättefint väder igen så vi åkte ut med Monica och tollartjejerna till drömgruvan och bada lite.
Max var i en gång och gjorde sina snygga simtag. Pepsi var med i en gång och simmade lite kort.
Busan var jätteduktig och simmade lite längre och Tolla var en stjärna. Hon apporterade dummys och var superduktig. Här är lite bilder.


Tolla o Busan






Tolla




Max börjar lära sig att posera när matte tar fram kameran (Det tar alltid jättelång tid för mig o få till en bild)


Busan tittade alltid ner när ja skulle ta kort.


Tolla vill bada mer. (Var en orm i vattnet så vi tog en paus från badandet)








Tolla gör snusminen :)



Ikväll är det kurs för Pepsi. Missade förra veckan så det känns som en evighet sen ja var på kurs.

Kolla blicken

2010-05-16 15:56:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Hahha vad är det för blick han gör :)


Snygg min..



Idag är det kallt igen.. Nästan så ja vill ta på mig vinterjackan igen.. Konsktigt att det kan skifta så mycket från dag till dag. Imorgon hoppas vi på fint väder så vi kan bada med Tollartjejerna Tolla o Busan :)

Nattbilder

2010-05-16 01:06:22 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu när jag jobbat nätter har jag vänta lite på dygnet är jättepigg så jag tänkte lägga upp lite fler bilder från idag.










Lägger upp fler imorgon :) Sov gott allihop


Första simturen

2010-05-15 20:03:03 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är vi hemma från skogen och vi är alla skapligt trötta. Max tog sina första simtag idag.. Så kul det såg ut. Sådär som valpar gör, simmar uppåt så det plaskar överallt samtidigt som han ville äta upp plaskstrålarna som han själv gjorde.


Hoppar ut i vattnet




Här ska han fånga vattnet hahha








En krokodil ( Här står han på bakbenen och plaskar upp allt vatten så ska han bita efter det)

En kelpie som älskar vatten helt enkelt.


Sol sol sol

2010-05-15 15:21:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vad härligt det är med sol. Vi ska snart ut och bada med hundarna i skogen. Ska ta med kameran o ta en massa bilder. Inatt på jobbet gick det bra.. rätt mycket att göra så tiden gick snabbt, nu är man ledig i 5 dar :D.
Har precis haft vattenkrig ute på uteplatsen med M och hundarna, Max är så rolig när han hoppar omkring på två ben och försöker fånga vattnet. Nu ska vi klä på oss o åka hörs sen !

Vilken rolig natt...NOT

2010-05-14 12:47:25 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Usch vilken J-vlig natt det har varit.. Började bra sen skulle jag tömma traktorn själv för det regnade så mycket.
Visst tänkte jag och åkte bortåt mot råvaru.. Tyckte det var lite mycket vatten på vissa ställen, så ja tänkte vara smart och köra lite längre bort och tömma där det inte var lika mycket.. Hoppade ur traktorn och plask sa det jag hade vatten ända upp till anklarna.. FAAAN va ja svor, gick bak till släpet och hade världens problem med att öppna det eftersom det var så tungt och halt och blött.. När jag lyckades plaskade jag tillbaka in i traktorn och åkte tillbaka.. Backade in den där dem skulle vara och klev ut helt förbannad och tömde skorna på vatten och kramade ur strumporna.. Min "lärare" bara stod o garva och jag tänkte, han visste fan att det var så där borta därför han inte följde med.... Så säger han bra du lyckades backa in släpet perfekt på första försöket.. Inget jag brydde mig om precis då.. Ville vara bli av med dem blöta skorna innan ja skulle bli sjuk. Men Nej.. fick jobba med dem i 2 timmar innan ja tillslut fick gå ner och byta till mina privata skor.. Det var iaf ingen rolig natt.. Men nu vill inte hundarna sova mer och vi måste ut och leka.

Hundträff

2010-05-13 11:50:17 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Kom nyss hem från hundträffen. Det blev en 2 timmars promenad i vrinneviskogen. Pepsi skulle egentligen inte följt med men tack snälla Malin som erbjöd sig att gå med honom. Max var duktig med dem andra hundarna men han hade svårt o gå fint i koppel. Mina armar är som spagetti. Mot slutet lugnade han ner sig men sen kom överskottsenergin. Om han bara hade fått springa av sig den så skulle han nog bli mer lugn. Men det var riktig bra träning för honom. Vi blev alla dygnsura och nu hänger jacka och koppel o sele på tork.
Lägger in bilder sen för nu ska jag äta frukost.


Inga kurser

2010-05-11 23:15:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Missar båda kurserna i veckan :( får träna lite extra på tors fre när jag jobbar nätter.
Kommer kännas tungt att jobba nätter när man inte är van. Idag på jobbet har jag backat med traktorn halva dan. Ute var det inga problem att komma rätt vid konerna men inomhus är det så himla trångt. Det var inte det lättaste..Men det tog inga 25 minuter som det gjorde för nån annan stackare...Efter några försök hade jag kramp i hela benet för kopplingen är så hård, lär ha skaplig träningsverk imorn. Imorgon ska jag backa en bana som dem ska lägga ut.

Har sån pms oxå dem där 2 veckorna innan själva.... ja..
Alltid samma sak..Jag snubblar, klantar mig, sluddrar när jag pratar, glömmer vad jag ska säga mitt i en mening, lättirriterad, känslig, trött, huvudvärk ont i kroppen.. Jobbigt att vara tjej.

Nu sova


Ak mottagningen

2010-05-10 22:46:24 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse var jag på ak mottagningen, satt jättenervös i väntrummet. Har inte varit där på 2 veckor så jag var nervös för sticket i fingret. Värdena låg bra, fast jag fuskat med tabletterna.. tur det så jag slapp sprutorna. Fast det hade varit rätt åt mig för att jag fuskar.
Idag på jobbet börja halsen krångla igen och en massa extraslag på hjärtat. Det måste ju tyda på dieselavgaserna. Vissa stunder trodde jag att jag flimmrade, har så himla svårt att skilja på flimmret och extraslagen nu efter operationen.. Vet ju inte om jag gått o flimmrat eller om ja haft extraslag. Aja nu känns det som ja sitter o yrar.. Nu blir det mat och sen sovdags.


Ps.Länge sen jag skrev under kategorin förmaksflimmer, riktigt positivt faktiskt

Fler morgonbilder

2010-05-10 13:34:28 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse tog jag lite fler morgonbilder.


Lite stökigt i bakrunden..


MAx ligger raklång på min mage (jag kan knappt andas)


Goskillar


Nu måste jag skynda iväg till jobbet. Hörs ikväll!


Jobba

2010-05-10 11:42:51 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Då var det dags att börja jobba igen efter 9 dagars ledighet. Ska bli skönt faktiskt men lite tråkigt att jobba kvällar. Känns som hela dagen försvinner. Men Tors och Fre jobbar jag nätter det är riktigt skönt.
Nu ska jag och hundarna åka iväg till skogen och göra nån aktivitet så gör av med lite energi. Får se om vi får någon hjälp av husse som är sjukskriven idag :(.

Ont i ryggen

2010-05-09 17:57:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Fy att man aldrig får sova en hel natt.. Det ska alltid vara nåt. Inatt kunde jag inte sova pga att jag hade jätteont i ryggen visste inte hur jag skulle ligga.. Igår hjälpte vi mamma och flytta lite saker ur sovrummet och då lyfte jag helt fel och skadade ryggen. Nu framåt kvällen känns det lite bättre har varit med hundarna i skogen. Körde lite uppletande av godis med dem oxå så dem skulle bli trötta.




Regn

2010-05-08 16:15:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Så tråkigt väder det är. Skulle egentligen lagt spår åt Max idag men kändes inte så kul i regnet så istället släppte vi hundarna tillsammans med Busan och Tolla så fick dem springa runt lite i skogen. Jag fick utställningstips utav Monica. Så nu måste vi hårdträna inför utställningen den 22 maj.

Sen åkte jag och hundarna vidare till mamma och åt middag så hjälpte M henne att flytta ut en massa saker från sovrummet för hon ska tapetsera om där. Jag klantigast i stan skadade ryggen för jag lyfte fel.
När vi skulle åka hem fick jag med hemgjord hostmedicin.. luktar riktigt äckligt men gott är det iaf och det hjälper mot hostan.

Till något annat, så har jag kanske berättat att hundarna alltid pysslar om varandra på mornarna och idag tog jag lite halvkassa bilder på dem.


Pepsi tvättar rent Max ögon.


Sen är det dags för öronen.


Max bara ligger och njuter.. sen är det hans tur och då blir Pepsi helt blöt

Max och jag

2010-05-07 20:14:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Husse och Pepsi är iväg och tvättar bilen hos svärfar så jag och Max passar på träna lite tricks.
Har lärt honom någorlunda "stå" inför utställningen den 22maj. Sen kan han "pang" rätt bra med ganska bra fart.
Och eftersom han står så mycket på två ben så lärde jag honom "upp" då ställer han sig fint och står i några sekunder. Det var nog det lättaste att lära in. Sen gick vi bort till fotbollsplanen och körde lite lydnad. På vägen hem så gick han fot utan att jag bad om det och hade kontakt hela vägen. Han har inte många sådana bra dagar som idag. Dem får man ta vara på. Nu ligger han här bredvid mig och gosar :)



Ett hus utan grannar

2010-05-07 12:56:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det skulle jag vilja bo i. Har hostat hela natten och på morgonpromenaden får jag höra att min granne hört mig hela natten.. Det har varit en riktigt jobbig natt.Ville inte hosta för M skulle till jobbet men kunde inte hålla in det.
Gick upp och hittade en 4 år gammal hostmedicin som jag drack. Det hjälpte nån timme sen började jag igen. Idag känner jag mig helt bakis efter den där hostmedicinen.

Grindarna är på plats nu med. Dem passade inte till en början men tur att man har en man som kunde svetsa om fästena så nu passar dem perfekt. Nu ska vi hitta på något gott o äta.

Road Trip

2010-05-06 11:49:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag vid kl 14 ska jag och Sacci bege oss till stockholm nacka. Vi ska köpa ett par billiga hundgrindar till bilen. Nu börjar solen steka på ordentligt och man vill ju inte lämna hundarna i bilen alls om man inte har grindar så man kan ha öppet. Ska bli skönt o ha grindar igen, känns mycket tryggare även när man öppnar bakluckan så dem inte kan hoppa ut.

Nu ska jag bara ringa och väcka mamma med den trevliga överraskningen att hon får vara hundvakt.

God morgon

2010-05-05 10:53:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igårkväll på kursen gick det sådär. Pepsi var rätt så trött. Han var med en stund sen ville han hellre äta gräs.
Han kunde inkallning och stanna på håll men när vi skulle träna individuellt så var han inte så intresserad efter 3 gånger. Imorse vaknade jag utav att det var blött i sängen. Då hade han spytt upp en hel gräshög.. fräsht..
Det roliga var när vi släppte ihop alla hundarna så stod Malin och story utanför, då tryckte sig pepsi ut genom en liten springa och sprang dit och ville vara med strory istället:) Han tycker verkligen om den hunden.

Idag är det valpkurs. Det blir att ta på varma kläder för igår var det iskallt. Måste få med mig kameran ut i skogen lite mer, har ju inga bilder att lägga ut..



Sök träning

2010-05-04 13:24:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har mina hundar fått vara med dem stora tjejerna och grabbarna på en sökkurs. Jag hjälpte till Monica och hennes hundar och våran kursledare Cattis och hennes hundar samt några andra från kursen. Jag var figge åt dem så dem fick träna på en okänd figge. Alla hundarna var jätteduktiga! Mina hundar fick träna på vara sociala bland dem andra hundarna och det gick jättebra. Pepsi var inte alls rädd och Max var inte alls så vild som jag trodde han skulle vara. Han lyssnade väldigt bra på mig och när jag sa ifrån. Nu är båda hundarna helt slut. Vi har hållt igång sen kl 08.00 så Pepsi måste vila så han ska orka med sin egna kurs som är ikväll :)

Ikväll ska vi träna på apportering. Har aldrig kört det med honom, bara tränat någon dag i veckan nu så vi får se hur det går. Det får bli "pissråttan" som Max kissade ner när han var mindre. Den brukar vara populär att hämta när man leker. Men nu ska jag med ta en tupplur skriver mer ikväll !

Förbannad

2010-05-03 15:06:35 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


På folk och deras opålitliga hundar som är såååå snälla men attakerar 2 hundar utan anledning.
Pepsi blev biten och Saccis liam rök ihop med den oxå. Helt utan anledning. Båda hundarna klarade sig från skador men så himla tråkigt för Pepsi har blivit attakerad en gång tidigare och jag har jobbar så mycket med det. Nu känns det som vi är tillbaka på noll.

Trött

2010-05-02 19:11:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Var uppe tidigt imorse. Hör o häpna jag blev väckt utav husse :).  Kl 09 steg vi upp gick ut med hundarna åt frukost och tog det lugnt. Sen fick jag mess utav Malin och söta Story och vi träffades. Först tog jag med Max så gick vi ett varv utan att hundarna fick hälsa. Det var verkligen nyttigt för dem. Sen gick vi hem till oss och jag bytte hund. Story blev jätteglad när Pepsi fick komma ut och gå en sväng. Vi hade dem lösa nästan hela vägen och båda var så himla duktiga. Story visade oss alla fina trick hon kunde. Då fick vi lite mer motivation till träning:)

Efteråt åkte jag och M o köpte pizza och sen åkte vi till svärfar för o tvätta bilen. M´s syster var där med barnen så hundarna fick leka med dem med. Julia tyckte det var så kul att hålla Peppa i kopplet och gick omkring och rastade honom. Det roliga var att när vi båda gick så drog Max i kopplet så fort hon tog över så slutade han dra. Hon kanske borde följa med på alla mina promenader :). Men nu är vi helt slut allihop efter att ha varit ute hela dagen.


Klicker

2010-05-01 12:01:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har klickertränat hundarna nu lite på morgonen. Max klarade av att få av mig strumpan. Så himla kul att han tar initiativ. Pepsi förstår tyvärr inte vad jag vill av honom. Han går mer på kommandon. Men har läst att det tar längre tid för en äldre hund att lära sig eftersom dem är mer vana att lära sig på annat sätt.
Men vi fortsätter. Nu måste jag bara komma på fler saker man kan klicka in med Max, det är ju jättekul när det går bra.


En blöt nallebjörn :)


Sjuk lagom till friveckan

2010-05-01 08:53:40 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Jaha då var man ledig i 9 dar. Blev en mjukstart på jobbet. Tack vare alla dieselavgaser har jag tappat rösten och imorse när jag vaknade så kan jag knappt andas för halsen är så tjock. Det faller alltid in att man blir dålig på friveckorna.

Idag ska vi åka med i 1maj tåget.

 

I detta monster, en Dodge challenger med över 900 hk. En gammal dragsterbil så det låter verkligen som ett  som monster kommer och åker. När man gasar till lite så lyfter nästan hela frampartit.