Middag på Meze

2011-04-30 14:28:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ikväll ska vi ut och äta med mina två kusiner och några gemensamma kompisar. Ska bli mycket trevligt.
Jag har aldrig ätit där och det ska bli spännande med libanesisk mat. Jag är väldigt kräsen av mig men något ska jag nog hitta som jag tycker om. Efter det ska de flesta vidare till Hugo. Jag får se hur jag gör.

Har suttit och solat lite på uteplatsen men det är rätt mycket moln så det blir kallt emellanåt.
Snart ska vi till skogen med hundarna så dem får bli lite trötta inför kvällen.

Trevlig valborg allihopa!

Bilder från tävlingen

2011-04-29 21:36:14 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Fick lite bilder utav Isabell som hon tog på mig och P under tävlingen :)Läggandet :)Min favoritbild Pepsi smygtittar mot kameran när vi ska köra inkallningen


Full fart framåt med svansen rakt upp charmar alla på inkallningen

Ställandet

2 pris med 140p

2011-04-29 20:24:09 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag trodde jag skulle svimma idag när vi skulle lägga platsen. Har nog inte varit så nervös på länge. Innan våran tur fick ja sätta mig ner o äta ett kex o dricka vatten annars hade jag svimmat.

Jag blev besviken på mig själv men nu har jag fått prata ut med folk som är vana att tävla då är jag mer nöjd.

Jag fick inte värma upp och jag visste inte att man fick säga fot varje gång man starta i linförigheten. Hade ju underlättat en hel del. Sen 0 Pepsi hoppet för det var i en backe. Jag hade hellre velat hoppa upp mot backen än nerför. Men men nu vet jag det till nästa gång och jag är stolt över Pepsi som fick så bra poäng!

Platsliggande: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 7
Läggande: 8
Inkallande: 9
Ställande: 7
Apportering: Avstod
Hopp över hinder: 0
Helhetsintryck: 8

Nu är ja mer sugen på att tävla. Måste bara jobba på mina nerver innan! Ska bli ett 1 pris nästa gång!!

R.I.P Molly!

2011-04-28 22:36:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


1 Februari 2000 – 27 April 2011

Älskade Molly har somnat in för alltid.

 

Jag kommer aldrig att glömma våra stunder ihop! När vi spelade fotboll på dagarna. Eller när jag skulle smyga in sent om kvällarna och du blev så glad att du sjöng rakt ut. När jag gick vilse i skogen och du hittade hem. Du fick mig älska rasen schäfer och att köpa mig en egen. Nu är du i hundhimlen tillsammans med Rusty och Simba.

Du kommer vara saknad!

<3

Gå in på Idas blogg o läs hennes fina text till Molly

 


Lydnad på Maxi

2011-04-27 15:55:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi tränat på Maxiparkeringen. Det var svårare att få kontakt med Max då han var intresserad av allt runt om. När jag väl fick kontakt med honom gick det bättre. Pepsi fick också träna lite. Men sen upptäckte jag att vi hade publik, då var det inte kul längre utan vi hoppa in i bilen. (PINSAMT)

Tränade linförighet med Max hela vägen på våran vanliga promenad med och det funkade bra.
JAg har skadat min axel när jag tog tag i Max häromdan för att lugna ner honom. Så gjorde han nån krokodil rullning/kast så axeln va nära på att hoppa ut led eller nåt. Ont gjorde det och nu kan jag inte hålla ordentligt i kopplet. På kursen gick det bra för där kör vi utan koppel för det mesta. Men vi mötte en hund som skällde loss på oss och självklart ville Max fram o då slet han till igen o det gör såååå ont.


Kurs

2011-04-26 22:13:05 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag var det kurs igen. Det gick bra, Max var lite vild ibland men jag har ju en kelpie :)
Det går lätt att få kontakt med honom nu. Vi måste träna på det på andra ställen än på plan har jag märkt. För han har lärt sig nu att nere på plan är det träning som gäller. Så fort vi går av kissar han och flamsar runt och intresserar sig av annat.

Idag körde vi linförighet och jag fick lära mig att jag hade en för stark retning. (boll) När jag körde utan så var det stor skillnad. Detta hade jag inte alls märkt själv. Bra att vi ger varandra kritik så man får höra det man gör fel på.
Hopp över hinder var inga problem.
Platsliggningen gick bättre när jag hade bollen som en dragning bakåt.

Vi jobbar vidare och till nästa gång är det mer kontakt övningar och ingångar alla skulle träna på.
Ingångarna är jag faktiskt rätt nöjd med fast han är så snabb på att avsluta det, nästan lite för snabb.

Imorgon är det Pepsis tur att gå kurs o sista träningen för Peppa innan tävlingen och sen blir det operation för den lille så han får nog vila nån vecka eller två efter det med. Får se vad veterinären säger.

Inlines

2011-04-26 16:03:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag premiär åkte vi inlines ! Det började med att jag tog ut Max i vanligt koppel. Det tyckte Max va skitkul och drog på som fan. Jag var tillslut tvungen att släppa honom annars hade jag åkt omkull. Sen tog jag Peppa o han tyckte det va jättekul men han är så liten o orkar inte så länge.
Sen tog jag Max igen men bytte koppel till nosgrimman så han kunde hålla sig nära mig. Då blev det läskigt istället och han sprang som ett ljus fint vid sidan. Vi mötte även en hund som han inte alls var intresserad av. ( JAg kanske ska ha inlines jämt).

I framtiden är det tänkt att Max ska ha sele på sig men än sålänge vågar jag faktiskt inte det. När han är van och lugn då tar vi nästa steg :)
Ingen kommer...

2011-04-24 21:50:52 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


... När jag ropar?! Hundarna är helt slut efter en heldag på landet. De sprang och lekte med alla barnen. De hoppade studsmatta. Nä det gjorde dem inte men Max hoppade upp jämfota och kröp omkring sen insåg han att det var läskigt och hoppade ner. Pepsi han klättrade upp på en stege och tyckte stutdmattan var jättekul. ( Ingen hoppade när dem var uppe och undersökte). Sen lekte barnen leta boll eftersom jag sagt ifrån om alla kastlekar.
De hade det superkul helt enkelt. Det resulterade i att dem är helt döda nu. Jag frågade nyss om vi ska ut och kissa ( det magiska ordet) Max lyfte på huvudet och sen däcka han igen. Jag får väl gå ut själv då.. :)

De ligger ju inte vart som helst heller.. De har brett ut sig i sängen.. snacka om bortskämda.

Max rymde.

2011-04-24 09:48:41 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var vi på påskmiddag nr 2 :) Ute hos svärfar. Vi satt ute men när solen gick ner blev det kallt och vi gick in. Max följde med in och la sig på mattan och vila. EFter en stund skulle jag kolla på honom så var han borta. Jag ropade men ingen Max kom. Direkt blir man ju orolig. Svärfar har inga staket och det går rätt så mycket hundar där. Men Max satt snällt på altanen och tittade på alla hundar han sprang varken fram eller gjorde nåt ljud.

SÅÅ duktig han är!! NU vet jag att det är min och M´s energi som triggar honom att morra eller bli uppspelt när han ser andra hundar. Sen när vi skulle hemåt så kom en hund då släppte jag bara kopplet och Max förvandlades till en lung hund som inte alls brydde sig om den andra hunden.

Nu måste jag jobba med mig själv. Men jag vet fortvarande inte riktigt vilken känsla som ger så negativ energi till honom.

Idag blir det arkösund och påskmiddag nr 3. Ikväll blir middag nr 4 hos mamma sen tror jag att vi inte orkar mer :)

GLAD PÅSK ALLIHOP!

Betessläpp

2011-04-23 10:29:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


I år har vi bestämt oss för att åka och titta på betessläpp. Vi har anmält oss och det är på vikbolandet i kuddby det ska vara. Vi tar med oss lilla Julia, kan vara kul för henne med att se hur glada kossorna blir när dem äntligen får springa fria.
Varje år när jag velat se det så har det alltid varit försent. Så det ska bli riktigt kul o se, ska ta med mig kameran också.


(Bild tagen från google.)

Nära nu!

2011-04-21 15:21:10 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är det inte långt kvar till tävlingen. Min nervositet bara ökar o ökar. Igår var Pepsi på kurs och vi körde genom hela lydnads ettan med kommendering. Vi måste öva på vänstersvängar för det kunde vi inte alls. Fick tips om hur ja ska träna o det har jag gjort massor idag. Annars såg det bra ut.

Det jag ska träna på effter tävlingen är linförigheten. Pepsi vill gärna vara lite framför men det är ett inlärt beteende och Cattis tyckte inte vi skulle gå in mer på det nu innan tävlingen. Det såg bra ut ändå.

Nu har jag glömt bort hur nära inpå tävlingen man ska sluta träna. Så ni som vet får gärna berätta det :)

Världens bästa kelpie!

2011-04-20 10:17:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var Max helt underbar. Dagen började med en träff med Story sen åkte jag till mamma. Vi lämnade hundarna och gick på stan en sväng. Sen åkte vi till skogen och la spår. Efter det åkte jag hem bytte om o vidare till kursen.

Det var inga problem alls att få kontakt med Max och då kände jag att jag kunde koncentrera mig mer på momenten.
Visst var han lite dampig men det är ju alla kelpies! Fast det var mer en kontrollerad dampighet som var bra att ha i momenten det var lixom en massa go i honom.

Vi körde bara platsliggning och läggande under gång igår.

Det vi måste träna på är att Max måste känna sig trygg när jag går iväg en bit. Det är något som kom igår. Han ville inte vara ifrån mig. Så när vi gjorde platsliggning gick jag bara en liten bit ifrån och sen berömde massor. Gick jag för långt så kom han krypandes efter. Så jag måste succesivt träna upp mer avstånd.

Men det var sååå skönt att känna att jag kunde lägga hela kurstillfället till att bara träna och inte ena halvan till att lugna ner min hund :)

Sen märkte jag att det är ännu mer go i honom när ja tar fram boll som belöning än vad det är med godis. På tävling vill jag självklart ha den mer intensiva Max. Men skönt o kunna träna lite lugnare med godis.

Max fick som belöning mot slutet leka med en rottis som heter chippen. Max såg så pluttig ut. Chippen som inte gillar att leka tyckte Max var skitkul och sprang runt och brottades med honom. Vi trodde Max skulle bli lite rädd eftersom chippen är så stor men Max brottades glatt tillbaka. SÅ söta.


Kommentarer

2011-04-17 20:07:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har råkat missa vissa kommentarer pga att de som kommenterat har gjort det i arkivet längre bak.
På något sett kommer inte dem upp bland dem nya kommentarerna när jag loggar in. Så jag ber om ursäkt till de jag inte svarat. Lättaste är att ni skriver kommentarer i det senaste inlägget. O för att vara säker på att det är det senaste upptaderade inlägget kan man bara trycka på F5. Hoppas ni förstår det jag skrivit känns lite rörigt i huvet :)

Först ut

2011-04-16 17:12:00 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Vi fick PM med listorna på placeringen i tävlingen och jag och Pepsi är först ut! FY säger jag bara vill ju inte vara först! Man vill ju se hur pass bra dem andra är innan man själv går ut.Pepsi håller med o räcker ut tungan åt det hela :)

Vår

2011-04-16 16:10:01 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi tränat i skogen både jag M och hundarna :) Jag passade även på att ta några bilder.Tupperware

2011-04-14 22:05:49 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag fick jag sms utav Sacci om jag ville följa med på tupperware. Jag hade absolut ingen aning om vad det var. Sen googlade jag på det o det blev en besvikelse :). Men väl på partyt var det jätteskoj och det fanns en hel del jag skulle vilja ha. Om jag hade haft råd. Men vi fick iaf en gratis skål och så köpte jag en vattenflaska och en ostbehållare. Vattenflaskan var så bra att den hade en mugg på undersidan som man kunde skruva loss. Samtidigt som den hade en sån där plopp som alla sportflaskor har.
Tänkte att den blir perfekt att ha med när man är ute o springer med hundarna. Då kan man bara skruva av muggen och låta dem dricka ur den. Samtidigt som jag dricket ur andra delen.
Sen var den rosa också :)

Den 28/4 ska Sacci hålla ett party och ja ska bjuda in lite folk dit jag med, tänkte vi. Så ni som känner för att komma på partyt kan väl höra av er till mig. Det är absolut inget köptvång!

Sommar

2011-04-12 12:30:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var det så vackert väder, det var nästan sommar!
Var ute i skogen och plockade påskris o gjorde ordning hemma. Hundarna sprang o lekte med grodor. Fanns massor av dem. Det negativa är väl att alla flygfän kommer fram. Usch va jag hatar dem. I början av sommaren är det värst, mot slutet börjar jag vänja mig.


En av flera grodor vi stötte på.
Hundarna var jätteintresserade o jag var noga med att dem inte skulle slicka på dem eller slå till dem med tassen.
Bilderna är tagna med mobilen.

Fattig

2011-04-12 10:32:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja idag blev jag 530 kr fattigare och Pepsi fick 2 klor klippta. Men det positiva är iaf att vi fick en tid till operation ÄNTLIGEN! Jag har tjatar på vetetinären ända sen Pepsi blev kastrerad att jag vill att dem opererar bort sporrarna i bak på honom. Dem bara hänger och den ena klon blir inflammerad o jag får springa o klippa dem hos veterinären rätt ofta. Dem hade en tid ganska snart men jag ville helst vänta till efter att vi tävlat. O eftersom det klassas som plastikoperation så blir det rätt dyrt. Men jag tycker det är värt det. Pepsi slipper o ha ont och få besöka hemska vetten hela tiden.

Ikväll ska vi träna på bruksan inför tävlingen!

Kalas

2011-04-10 15:41:02 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var vi på 18års kalas eller vad man kallar det. Det var M´s lillebror som blev 18. (lillskiten).
Hundarna var med och skötte sig jättefint. Barnen var inte alls rädda denna gång och lilla Julia ville på promenad med Pepsi i koppel. Mot slutet så tog Maria o hennes kille Emil med sig barnen och Pepsi o gick en sväng.
Maria tog lite fina biler på barnen med P här kommer dem.


Söta Elian dansar på berget :)

En dag i skogen.

2011-04-10 15:30:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen började med städning på uteplatsen. Sen stekte jag hamburgare och sen åkte vi ut i skogen. Vi hitta ett nytt ställe i svärtinge som vi var på. Vi gick en bra bit tills vi kom till ett stort berg. När vi kom upp så åt vi (kunde inte hålla oss längre) Sen började vi gömma leksaker i skogen som hundarna fick leta efter. O tillslut så gömde vi oss för hundarna. Det var svårt att gömma sig för Max.

Bytt hund

2011-04-08 13:50:59 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ringde nyss till veterinären och frågade om jag fick byta hund :) Nu menar jag att komma dit med Pepsi istället för Max. Max näsa har läkt helt och han har tillomed fått tillbaka hår på den.
O jag har så svårt att klippa sporrar klorna på pepsi så då får vi hjälp med det istället nu när det är dags igen.

Imorse drog jag ut mamma ut i skogen och hon fick vara min fig när jag körde personsök. Det gick bra för både Pepsi o Max. Sen tog vi det bara lungt medans hundarna sprang runt i vattenpölarna. 


Mardrömmar!

2011-04-06 13:28:21 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag ställde jag klockan på 07 men gick upp kl 08 och under den timmen hade jag hemska mardrömmar. Beror nog på att jag läste om en massa kriminellt som händer runt om i världen innan jag gick o la mig igår.

09.30 skulle var jag iaf på ams och fick goda nyheter. Skriver mer om det en annan dag ifall det blir som jag hoppas.

Sen har vi varit i skogen och kört uppletande. Pepsi fick leta godis o Max några leksaker.
O nu ska jag få polsk mat hemma hos mamma.

Vill hälsa ett stort GRATTIS till Ida med som fått jobb!


Tack igen Monica!

2011-04-05 21:20:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det är inte varje dag man får höra från sin kursledare att ens hund har skött sig exemplariskt.
Max har varit så cool idag. Jag hade honom lös på plan hela tiden. Förutom de övningar som man måste ha koppel på. Såhär glad har jag inte varit på länge.

Imorgon ska jag till ams, dem ringde idag o ville att jag skulle komma dit. Efter det ska jag köra uppletande igen!
O lydnad med Peppa :)

Tips!

2011-04-05 12:18:53 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag fått massa bra tips från Monica med tollarna. Vi körde uppletande på bruksan och sen körde jag lydnad med Peppa. Hon hjälpte mig även o lugna honom vid möte av hund. Känns mycket bättre nu och jag har laddat batterierna. Nu ligger båda hundarna här helt utslagna. SKÖNT. Hoppas MAxi är lite förberedd inför kursen ikväll då. Ska åka dit en halvtimme innan och bara va.

Joggat

2011-04-04 21:35:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Eftersom jag inte tog mig till gymmet idag fick jag dåligt samvete och tog med mig Jenni och hundarna och joggade runt himpan. Jag orkarde betydligt mer än vad jag trodde och Max sprang i min takt utan att bråka eller rusa.
Så dagen slutade trots att rätt bra mellan mig och Max.
Jenni fick springa med Peppa, han kan redan det från när jag o han brukade va ute o springa.

Efter det åkte vi o hälsade på Jennis mommo o fick lite nyttig fika :). Hundarna var rätt trötta o Max somna så fort han kom in.

Sen har vi stretchat både hundarna och jag, sen fick hundarna lite avslappningsmassage.


Anmäld!

2011-04-04 16:38:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag anmält mig och Peppa till lydnads 1:an den 29 april i katrineholm! Ska bli spännande och nu måste vi börja hårdträna :)


Man glömmer så lätt

2011-04-04 15:21:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har verkligen glömt hur det är att ha en stor hund och deras tråtsåldrar o spökåldrar. Redan när jag vaknade idag såg jag på Max att det inte var en bra dag. Han "boffa" åt folk i trappen och var allmänt jobbig. Vi gick ut o han börjar skälla på papper som flyger förbi. Bestämmer mig redan då att vi ska åka till bruksan o träna kontakt.

På vägen börjar han skälla och göra utfall o bilen. Ja blir så arg o funderar på antiskall. Vi svänger in på grizzly men där pratar jag med en trevlig tjej o hon gav mig tips på att täcka för rutan lr spruta vanligt vatten från en blomspruta på honom. Så ja köpte bara en fotboll o åkte vidare.

På bruksan var det fullt med folk. Vilket var bra. Han skällde inte på nån hund men han var lite stressad. Vi gick ut ja släppte honom en bit bort så han fick kissa av sig. Sen lekte vi lite med bollen (big mistake). Han blev bara intresserad utav den sen. VI lyckades med en platsliggning i 2 minuter iaf och det är jag stolt över. Tog in bollen och Max o tog ut Pepsi o körde genom lydnads ettan. Det gick bra
O vi hade en schäferpublik som blev imponerade.

Sen tog jag ut Max. Men han var både stressad o trött. Vi gick bara sakta till plan o körde lite kontakt men jag märkte att han blev övertrött o det gick inte alls tillslut så vi åkte hem.

Jag måste öva på att vara mer lugn och ha tålamod. O måste tänka på att hundarna kan som vi människor också ha dåliga dagar :)

Dåligt med bilder

2011-04-02 15:43:05 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har varit dålig på att få med mig kameran på sistonde. Men tycket det ser så fult ut när snön smält och inga löv har knoppat ut. Allt ser bara så smutsigt ut så jag väntar tills det blir lite mer grönt :)

Idag är det väldigt varmt ute och jag vaknade med frukost på sängen. M hade varit o handlat färskt bröd o väckte mig med en puss :). Sen åkte vi till skogen med hundarna o fastna där i flera timmar :) Det är riktigt skönt väder ute så vi glömde bort tiden.

Ikväll blir det myskväll med lite bröllopsplanering :)


April skämt!

2011-04-01 16:13:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är det ju 1 april. O jag lyckades lura M :) Fast det var ett rätt dåligt skämt.
Pepsi fick in något skit i ögat igår och blev rätt svullen runt ögat. Så på kvällen sprutade jag rent ögat med ögondusch och idag är det inte irriterat alls.

Idag ringde jag till M när jag satt i bilen och sa att jag var påväg till veterinären för Pepsis öga var värre. Självklart gick han på det o ja det var mitt aprilskämt.. Som sagt rätt dåligt haha :)

Eftersom jag bor ihop med en som skämtar och luras året om så förväntar man sig att han kommer lura mig STORT just 1 april men det har faktiskt varit tvärt om. Han tar ledigt 1 april istället. För då förväntas ju alla att han ska lura dem.
I början var det rätt jobbigt att han jämt skulle hålla på skämta o luras o hitta på hyss. Fast nu är det kul o jag blir lika förvånad/lurad varje gång.


Har ni blivit lurade idag ? Eller kanske lurat någon ? Skriv o berätta :)

Träning

2011-04-01 15:27:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi tränat miljöträning. Har varit omkring i området hos oss och bara gått runt och gjort olika kommanton på olika ställen. Tyvärr mötte vi inga hundar (när man vill möter man aldrig någon med hund, annars är det tvärt om.)
Max har slutat att dra i kopplet och går fint vid sidan.

Vi går ju aldrig i området mer utan åker alltid iväg och går promenader. Det har känns som nån negativ energi från början och därför har jag undvikit det. Men idag gick det bra. Jag tror inte Max känner att han äger detta område längre och kanske därför det gick så bra nu.

Igår hade vi stadsträning och det gick med bra. Max var lite stressad i början och en hund fick en kort utskällning men jag lyckades ta kontroll över det hela och bad honom o sitta fint. När vi väl fick kontakt gick det jättebra hela vägen.

Pepsi däremot är en liten stadshund honom brukade jag ha med överallt förut. Nu menar jag när man går och fikar på stan o så. Så han är van med mycket liv o människor.

Jag märker på Max att han har mognat mycket på sista tiden. O när jag fick tipset att ja kan börja ställa krav på honom så  har jag gjort det och märker en enorm skillnad.


Sen vill jag sända en liten kryapådig tanke till söta Molly som är sjuk. Hon har troligen åkt på samma influensa som Pepsi, hon har och kräks blod och har diarré. Vi tänker på dig här o hoppas du blir bättre snart!