På blogghumör

2009-08-31 16:39:56 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Tack Ida http://taki6.wordpress.com/ som fick mig att få tillbaka min blogglust igen !! Den har ju inte varit på topp senaste månaderna hehe..

En liten bild på Pepsi... Snygg stil han har när han sitter..


Paroxysmalt Förmaksflimmer.

2009-08-31 15:12:43 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Tänkte skriva lite om det jag lider av.

Förmaksflimmer är den vanligaste formen av störningar i hjärtats rytm, så kallad arytmi. Den beräknas förekomma i circa två procent av befolkningen men ökar med ökande ålder och drabbar omkring tio procent av befolkningen över 80 år. Vid förmaksflimmer har de elektriska impulserna i hjärtat kommit i oordning. Detta gör att förmaken drar ihop sig på ett mycket oregelbundet sätt och ofta med mer än 300 slag per minut. Följden blir att den pumpande förmågan i förmaken går förlorad. Även kamrarna slår snabbare än vanligt vilket leder till en ökad puls som oftast är väldigt oregelbunden.En vanlig indelning av förmaksflimmer är baserad på huruvida förmaksflimret går över av sig själv eller inte. Om flimret viker spontant kallas det paroxysmalt och om det inte går att få hjärtat att slå i normal takt kallas flimret kroniskt.

Det jag har är paroxysmalt..
Jag har provat på olika sorters medicin men inget verkar hjälpa så därför väntar jag nu på en operation som heter Lungvensablation.

Lungvensablation. Sedan några år är det känt att de allra flesta flimmer attackerna startar pga. extra slag som uppträder i kärlen som går mellan lungorna och vänster förmak, de sk lungvenerna. Genom att isolera dessa från hjärtat kan cirka 70% av alla patienter med svåra paroxysmala flimmerattacker botas eller bli kraftigt förbättrade. Ingreppet görs med hjälp av tunna sladdar som förs in via ljumsken. Lungvensablation är en i Sverige ny metod och tills större erfarenhet och kunskap uppnåtts kommer ingreppet att utföras på i första hand patienter med svåra besvär.

För att göra en sådan operation måste man stå på ett blodförtunnande som heter Waran 1 månad innan och 3 månader efter operationen. Och innan själva operationen så måste man även göra gastroskopi lr vad det heter sån där slang man stoppar ner genom halsen.. Och även en skiktröntgen..

Säger bara JAG ÄR LIVRÄDD!!!!!!!!!!! gör nästan vad som helst för att slippa detta, jag är väldigt känslig när det gäller mediciner och operationer blir oftast mkt sämre än vad man ska bli..

På torsdag ska jag till AK mottagningen och börja med Waranet skriver lite mer ingående då hur jag mår och hur värdena ligger osv..

Funkar ej

2009-08-30 16:41:46 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Videon funkade ju inte så här kommer än länk ååå så typiskt..

http://www.youtube.com/watch?v=l9oER80RCOU


Moppe..

2009-08-30 16:27:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Okej ska va riktigt ärlig nu så åkte jag moppe för typ första gången ute i trafiken (Skit stolt)..
Har ju varit rädd för det eftersom jag både ramlat på en stor motorcykel och på Fiddyn..
Men iaf så fick jag något i ögat. Har suttit i en halvtimme nu och försökt få bort det.
Så kom jag på om jag gråter så rinner det ut av sig själv.. Satt och försökte pressa fram tårar men utan framgång. Då tänkte jag men på youtube finns det alltid en massa sorliga klipp. Så när jag loggade in och där hade jag ju själv en video på min Simba som gick bort förra året. Tog några sekunder så var tårarna framme.. Och ut kom en vidrig fluga..SKÖNT för ögat..Men när jag fick syn på den så satte kväljningarna igång..USCH SÅÅ ÄCKLIGT..

Här är iaf videon som får mig och börja gråta.. Saknar honom som F*nSå himla fin han var!

Riktigt länge sen..

2009-08-14 15:55:31 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag uppdaterade...

Har hänt en hel del faktiskt.
Här kommer lite som hänt Pepsi iaf.. Det som hänt mig kan vi ta i ett annat inlägg :)


Pepsi har badat i glottern


Lärt sig plocka blåbär..


Skaffat sig en ny lekkompis..


Blivit bästa vän med våran råtta snövit..


Och hjälpt till att bygga en altan :)

Här är lite av det som hänt på sistonde..
Själv har ja varit rätt så dålig pga flimmret.. Men det kan vi ta en annan gång :) Nu ska vi göra lite mat.. (köpa.. orkar inte laga )