Fortvarande lika förvånad..

2010-08-31 20:48:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja jag blir fortvarande lika förvånad över hur snabblärd Max är. 

Kelpien är en utomordentligt uppmärksam, pigg och i hög grad intelligent hund med ett milt, fogligt lynne och en nästan outtömlig energi, med en påfallande lojalitet och plikttrogenhet. Typiskt för rasen är dess välvilliga inställning till människor och dess läraktighet, vakenhet och samarbetsförmåga En Kelpie är mycket arbetsvillig och trivs bäst när den får någon uppgift att lösa
.

Och ja detta stämmer såväl in på Max. Jag visste att det skulle bli problem när jag började gå ut med dem båda 2. Max vill skydda Pepsi när vi möter andra hundar.
Så jag tänkte prova nåt jag gjorde med min schäfer, men trodde inte det skulle funka för han låser sig verkligen när han skäller på andra hundar.
Så jag ropade lite svagt på honom med lekfull röst och visade en boll.. Helt plötsligt var den andra hunden bortglömd och jag och bollen var hans alls.. Jag blev chockad.. varför har jag inte testat det tidigare ??

Nu är det roligt att möta hundar igen. O jag kan glädjas åt promenaderna igen.


Tillbaka

2010-08-31 12:57:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är jag tillbaka igen o tänkte blogga som vanligt.. Här kommer en liten bildserie ja gjort

Mår inte så bra

2010-08-29 12:42:39 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


HAr inte bloggat på några dagar för jag inte mått så bra. Har fruktansvärd huvudvärk och ont i magen. Har fått starka tabletter utskrivna och dem är inte så kul o ta för jag blir så påverkad. Ska ta dem morgon o kväll i en veckas tid så därför kasnke det blir lite dåligt bloggande.

Hundarna mår bra iaf. Pepsi är sitt gamla jag och Max är busig som vanligt.

Han är hemma

2010-08-26 15:33:02 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag min lille bebis hemma! Känns skönt. Max blev överlycklig.
Det var en hungrig Peppa som kom hem. Han får ju inte äta så mycket än men han åt upp det han skulle direkt. Och pastan som han brukar tycka är äcklig åt han som det var det bästa han visste.

Vi ska på återbesök nästa torsdag.

När pepsi varit borta passade jag på träna lite extra med Max. Nu funkar hundmöten jättebra och folk vill tillomed hälsa och stanna o prata. Men jag tror det blir lika jobbigt när ja ska gå med båda, eftersom jag tror Max känner av Pepsis energi och vill skydda honom. Vi får se, skönt o ha alla hemma nu iaf och Pepsi fick träna som vanligt så fort hans diarré är över.

Tomt

2010-08-25 20:21:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Pepsi får stanna en natt till.. Och förhoppningsvis får jag hämta honom imorgon! Han hade fått antibiotika i dropp och fått biverkningar så dem ville inte släppa hem honom än. Vilket jag förstår men jag vill ju ha hem min bebis.
Vi alla saknar honom så.


Lille Peppi

2010-08-24 22:18:34 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag åkte Pepsi in till akuten i walla och blev inlagd för operation. Han har inflammartion i tonsillerna och dem ska dem ta bort. Jag ringde runt som en galning till smårdjurskliniken, norsholm, krokek, o en privat på trozelligatan. Ingen hade tid och bad mig att avvakta. När jag ringde till walla sa dem först med att ja skulle avvakta. Blir så trött på dem. Vid 4 ringde ja M o sa att vi måste göra nåt. Pepsi hade då fått i sig vatten men det syntes att han hade nåt i halsen som vi trodde då. M slutade tidigare o åkte in med honom o då tog dem emot honom o sa att han va så uttorkad att han förmodligen inte hade klarat sig över natten. Stackars min lilla pille.. saknar honom så mkt.

Imorgon skulle vi börja på agility kursen. Men det blir o åka dit med Max o ha miljöträning. Beroende på när ja ska hämta Pepsi.


Skakig

2010-08-22 11:36:45 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är vi hemma från utställningen och jag är fortvarande skakig i hela kroppen. Men ett 1pris och HP + en liten nalle fick vi !
Det var nog det värsta jag varit med om.. När vi kom dit var Max så uppspelt att jag tänkte åka hem med honom. Han skällde och hoppade och var totalt odräglig. Efter en stund lugnade han ner sig och då var det lungt. När det var våran tur i ringen visste jag knappt vad jag höll på med. Han ville inte gå han ville hoppa runt.. Domaren bad oss springa ett extra varv och då fick jag kontakt med Max. Och då visade han sina bästa sidor, men när vi står där fint uppställda så rusar det in två lösa hundar och springer omkring i ringen. KUL tyckte Max och ville vara med o springa så han drar omkull mig. Mina tårar är inte långt ifrån. Jag lyckas samla mig och ställa honom fint igen. Sen fick vi vårat pris :)

Nu ligger det en död kelpie på mina fötter.

Kritiken:

Maskulint huvud, tillräcklig hals, bra rygg, lite brant kors, hög svans, tillräcklig kropp för åldern, lite tunn front, lite raka knän, bra steg när han vill, bra päls, behöver mer ringvana.

Jag är mycket nöjd med kritiken. Skaplig skillnad mot den förra :)


Max bilder

2010-08-20 21:27:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..
Pepsi Bilder

2010-08-20 21:23:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Träning med hundarna

2010-08-20 18:32:18 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har nyss suttit och tränat med hundarna 1 och 1. Det går framåt. Pepsi greppar nu "apporten" (läs pennan) och håller kvar den lite lite. Massor med beröm och så gör han om det igen :). Max hämtar fint och lägger i handen. Vi måste avancera oss ut, har provat ute 1 gång och då var han inte lika sammarbetsvillig.

Sen körde vi slalom och åttan. Otroligt hur snabblärd Max är, jag blir chockad varje gång.  Men sen så blev jag ledsen för jag lämnade dem ensamna när jag var hos läkaren. O efteråt kom grannen o sa att Max hade skällt en bra stund.

Det funkar jättebra vissa gånger o dem har varit ensamna upp till 2h förr utan ett ljud. Varför börjar han helt plötsligt igen?

Förvirrad

2010-08-20 18:28:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse var jag hos läkaren. Den goda nyheten är att ja får sluta med waranet om mitt ekg svar inte visar någonting. Vilket jag nästan är säker på att det inte gör.
Sen fick ja en sämre nyhet men vill itne skriva det på bloggen just nu.

Har iallafall fått nya mediciner utskrivna o ja kan glädjas av att ja slipper det förbannade waranet som jag hatade mest.

Kritiken

2010-08-19 13:44:24 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer den efterlängtade kritiken från Max utställning

Något tung hane, lite grov i skallen, bra bett + nosparti, lite grov hals, kunde ha lite stramare rygglinje, bra bröstkorg, bra bakställ, rör sig med lite korta steg, bra pälskvalité.


Som ja skrev tidigare så är jag inte helt nöjd med kritiken. Jag håller med om att han kanske kunde vara stramare men han växer fortvarande o är inte färdigbyggd. Men gillar inte att hon tyckte han hade grov skalle. Det var ju det den australensiska domaren gillade mest hos honom. Just att han hade lite större huvud som dem gamla kelpies hade. Men men är nöjd med våran placering iaf 3je plats :D

Lite bilder

2010-08-18 15:11:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..

Spykalas

2010-08-17 14:39:12 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja precis som det låter så kan man tro att vi har spykalas. Båda hundarna 2 ggr var. Pepsi precis utanför porten o Max på 2 st mattor inne. Den ena mattan är bara o slänga den andra klarar sig. Tydligen är det jättekul o käka massvis med gräs som man sedan kan kräkas upp.. Jättekul för mig med som sj kräks när jag torkar upp deras kräk.


Apportering

2010-08-16 13:54:13 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har tränat lite apportering med hundarna i några dagar i reklampauser o sånt. Men idag verkade polätten trilla ner för dem båda. Max hämtar fint och släpper i handen. Medans Pepsi har börjat att greppa leksaken. Han är inte alls föremålsintresserad och har väldigt svårt för det. Men precis när ja var påväg att ge upp, öppnade han munnen och då belönade jag massor.

Nu har ju jag fel kommando har sagt hämta och tacktack.. Kan man bara byta mot apport eller ska man göra på något speciellt sätt ?

Senare idag ska vi prova utomhus. Tror det blir mycket svårare då. Om det går bra så ska jag iväg o köpa mig 2st trä apporter o träna vidare med.


Uppkopplad

2010-08-16 11:53:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja nu har jag fått mitt Ekg som jag ska ha tills imorgon.
Känns som hon satte det lite konstigt för det går ända upp mot halsen.. Det värsta med denna är att det är 7 sladdar o alla kliar o gör ont efter ett tag, kanske för jag är känslig mot metallen. Den andra jag brukar ha är mycket smidigare.. Men men förhoppningsvis är det sista gången jag har något sådant.


En lyckad helg

2010-08-15 18:16:38 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Hallå igen. Nu är jag hemma efter att ha varit på ett 2års kalas hos min kusins lille son. Är helt slut.
Hela helgen har varit underbar ! Så kul o träffa alla Max syskon o föräldrar. Utställningen gick bra, vi fick 3e pris! Jag är nöjd med placeringen men inte så jättenöjd med kritiken men domaren gillade mest små tvåfärgade kelpisar. Skriver upp kritiken i nästa inlägg imorgon är så trött så jag inte äns orkar sitta vid datorn mer.

Ps. Jag fick min första fästing i fredags..

Sista inlägget för helgen

2010-08-13 11:20:21 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Snart åker vi o tvättar o tankar bilen sen lämna Pepsi hos momo och sen blir det nog dags att åka.
Skriver nog på söndag för vi kommer nog komma hem lördag kväll o då är man säkert trött o så.


Mini semester

2010-08-12 18:40:13 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorgon åker vi !! Det ska bli superkul o vad jag har längtat!! Vi åker runt 2 tiden så vi är framme hos Max uppfödare vid 16-17. På lördagen ska han ställas ut så alla får hålla tummarna. Våran första officiella utställning med 44 anmälda kelpies. Jag är redan nervös, men mest kul o träffa alla syskon o Max föräldrar!

Snart ska vi ut på äventyr igen, denna gång blir det nog himpan på stora fältet. Ska träna en sista gång med utställningskopplet. Sen blir det en massa bus. Och ikväll blir det dusch med schamponering, det var ett tag sen nu.
Vad skulle ja göra utan dig?

2010-08-12 13:01:58 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse kom jag på att kläderna jag ska ha på mig på utställningen är skitiga och vi har ingen tvätttid så ja ringe Ida o fråga om ja fick tvätta hos henne. Så ja åkte o lämna kläderna o sen åkte iväg med hundarna. Vi skulle till skogen men det var fullt med folk där så vi åkte till himpan. Där körde vi uppletande av leksak o sen gick vi runt en avstängd rallybana 2 varv hehe.

Sen ska jag till barnmorskan o hämta mina kläder. TUSEN TACK IDA för hjälpen!


Lyckad träningskväll

2010-08-11 20:54:59 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag fick jag med mig husse ut och träna med hundarna. Vi gick till fotbollsplanen och jag körde lydnad med Pepsi. Vi provade även lite kommendering, det var riktigt kul men jag måste bättra mig på o veta vart höger o vänster är. Efter det körde vi uppletande av leksak och jag fick Max lägga leksaken i handen på mig i utbyte mot godis. Men bara en gång. Tror det var ren tur haha.

Efter det satte vi hundarna mot varandra med nån meters mellanrum och så sparkade jag och M en boll mot varandra mellan hundarna. En riktigt bra övning tyckte jag o vi lyckades få Max o vara stilla hela tiden. Efter det bestämde vi oss att gå runt kvarteret med båda hundarna lösa. Pepsi fick strosa runt medans Max gick fint mellan oss. Både ja och M är förvånande över hur bra det gick. Vi mötte tillomed en hund men Max gick så snällt mellan oss. Det är sådana här dagar jag älskar! När allt går bra och alla är nöjda och glada. Men med en kelpie på 9 månader får man verkligen ta vara på dem här dagarna för imorgon kanske det inte alls är lika kul o gå ut.

Nu är jag sugen på att baka igen haha rätt mycket bak dem senaste dagarna..


Pepsi som puppy

2010-08-11 18:00:13 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Tittade genom min gamla hårddisk och hittade bilder från Pepsis uppfödare och några som ja tog precis i början när vi köpte honom.

Pepsi är den minsta
hahah underbara pälsboll! Va fort tiden går

Shoppa

2010-08-11 12:23:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag ska ja o mamma shoppa lite. Men bara nödvändigheter. Ja o M behöver 2 campingstolar att ha med till utställningen, en regnponcho till honom ifall det regnar och ett par nya gummistövlar till mig. Sen ska vi köpa present till min kusins lille bebis som fyller 2år. Ska dit och fira honom på söndag.Hammarby- IFK norrk

2010-08-09 23:01:39 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Säger bara vilka idioter..

http://www.nt.se/nyheter/Default.aspx?ArticleId=6192605

Dessutom hatar jag att bo så nära parken varje gång det är match så finns det inga parkerigar någonstans i vårat område. Idag fick jag ställa mig på gräsmattan. Och inte heller kändes det tryggt att komma hem när galna supportrar gick omkring.

Polsk fästingmedel

2010-08-09 22:18:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


För några år sedan köpte mamma hem ett polskt fästingmedel. Det funkade inte alls, nästan som min dåvarande hund fick fler på sig ist.
I år köpte hon något annat medel som ska vara som expot som man droppar i nacken. Hon köpte det för endast 30 kr och sen vi har haft på det på hundarna har dem inte fått 1 ända fästing. Sjukt bra har det funkat och hundarna har inte reagerat alls på det. Nästa gång hon åker ska hon köpa några till så vi har hemma. Priset skiljer ju ganska mycket 30 kr jämfört med 399kr.

Betong

2010-08-09 21:32:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Som jag skrivit i tidigare inlägg så tror jag att Max är gjord utav betong, och idag känns det nästan bevisat.
Men en sak har jag lärt mig. Stoppa aldrig en kelpie med ditt ben. Mitt smalben är helt svullet och färgerna börjar redan att blomstra, och med lite hjälp utav waranet blir det nog ett stort o fint blåmärke :). Men tur att det alltid är skitväder så man slipper visa benen.

Lydnadsträningen idag gick bra. Körde inte så mycket pga spöregn. Men Pepsis fotplacering var jättebra och vi provade även, stående under gång och efter 3 gånger stod han :) Finslipningen på fotgåendet börjar ta sig och ja känner mig nöjd med hans placering idag.

Max ville jag inte köra så mycket fotgående med sitt utan körde mest bara fotgåendet med stå fint framför. Känns som att om jag blandar dem för mycket så kanske han vill sätta sig på utställningen. Så när vi är klara med utställningen på lör så kan vi köra med vanlig lydnad med sittande.Mina mål

2010-08-09 15:20:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag gillar att sätta upp mål, ibland lite för höga mål. Även om jag inte uppnår dem alla så kämpar jag och försöker. Tänkte skriva lite mål med mina hundar.

Börjar med Pepsi..

*Börja på Agilityn och så småning om tävla. (Lite synd att han inte kan få titlar)
* Tävla i lydnads 1an och så småning om gå vidare.

Max..

*Börja på tävlingskursen nu i sep.
*Börja tävla i lydnadsettan.
*Börja på någon sök alt. spårkurs.
*Fortsätta med utställningen
*MH testa
*Höftledsröntga.
* Om allt ser bra ut söka till tjänstehundutbildningen
*Någon gång uppnå campionat!

Story o kladdmuffins

2010-08-08 21:17:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag ska Story sova hos oss o åka hem imorgon förmiddag. Det har varit trevligt o ha henne här, men lite synd att ja haft migrän hela dagen. Nu känns det mkt bättre och jag har tillomed bakat kladdmuffins :) Riktigt goda blev dem.

Imorgon kväll blir det förhoppningsvis lydnadsträning med Monica o tollarna :)

Fick ett samtal imorse om att pepsis agility träning börjar den 25 aug. Spännande :)

Den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge!

2010-08-07 16:11:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja äntligen har jag fått min förlovningsring! Efter ett halvår typ haha.. Bättre sen än aldrig
Vi har iaf bytt ringar och haft en supermysig middag med potatisgratäng och kött med sallad.
Tänkte slänga upp bilder på ringarna men det blir inga bra kort så ni får se dem om dem nån annan gång :)
Min ring är inte helt färdig än men det tar nån månad innan den blir det och jag ville ha den på mig ändå!

Ikväll blir det middag på Harrys med tjejerna o sen ska dem nog dra vidare, får se hur jag gör. Beror mest på hur fulla alla blir o jag som är nykter tycker ju det är lite trist då..

Får bli långbyxor :( Planerade in en jättefin outfit men när man har en söt underbar gullig kelpie som hoppar sönder benen på en så vill man inte visa alla blåmärken o rivsår..
Men jag älskar honom ändå :)

Chokladbrun djävul skänkes

2010-08-06 15:15:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det är lite så jag känner just nu efter 1h trotspromenad mitt inne i city. Tidigare har vi bara varit i city med valpkursen men nu tyckte jag det var dags igen. Sen förstår jag inte folk som själva har hundar som ser att jag kämpar med min egen men ÄNDÅ ska dem gå precis bredvid, nej dem kan inte flytta sig och gå nån meter ifrån..

Vi mötte nog 10tal hundar och han skällde på 8 utav 10 kanske.. Han drog och skällde, han skrek och var allmänt odräglig. Jag provade allt. Vände och gick åt andra hållet. Satte honom för o lugna honom, blev arg, försökte lugna ner mig och tappade tålamodet totalt.

Det jag inte förstår varför är han inte sån när vi träffar andra kelpies eller folk från valpkursen..Eller när han är lös.. Kanske borde gå med han lös jämt haha

På vägen hem så mötte vi 1 lös stor rottis, den tittade han bara på och jag sa Nej och loss.. Då vände han sig om o tittade på mig varpå jag gav massor med beröm.. Sen var det en annan stor hund som oxå var lung, den skällde han heller inte på men han drog rätt mycket åt det hållet.. När vi nästan var hemma så kommer det en liten jackrussel, Max tittade på mig och jag sa nej och loss.. Då började JRT skälla och då satte Max igång.. Nu är vi båda helt slut. Medans lilla Peppa är på topphumör och springer runt :)


Overkill

2010-08-05 22:24:45 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Häromdagen träffade jag Jenni och vi gick ut o gick i skogen. Vi skulle träna sök med hundarna. Jag sa till Jenni att hon skulle gå rakt fram några meter och gömma sig. Hon gick liiiite väl långt typ nån kilometer om inte mer. Hon hoppade ner från ett berg och hoppade över 2 vatten dikten. Jag stod kvar och tyckte hundarna dröjde för länge, så jag gick efter. Då stod dem och tittade nerför berget, men vågade inte riktigt gå ner. Jag hittade en sluttning som jag o hundarna gick nerför men vi hittade ingen Jenni nedanför.. Jag tänkte för mig själv att så långt kan hon ju inte ha gått.. Så jag ropade på henne men fick inget svar. Ropade på hundarna och gick tillbaka och hela tiden ropade efter Jenni. Tankarna började rulla.. Hon jävlas nog med oss nu (Jag är rädd o gå i skogen sj) eller tänk om något har hänt. Jag sa till hundarna att söka efter Jenni och vi gick tillbaka till berget. Gick nedanför och fortsatte tills vi kom till första diket. Jag ropade hela tiden efter henne. Hundarna letade sig mer o mer bort och jag ville inte fortsätta så långt in. Längre fram låg "den mörka skogen" dit vågade ja inte rikigt gå och ropade  att hundarna skulle komma tillbaka.. Men dem ville ändå ditåt. Tänkte än en gång att så långt kan hon ju inte ha gått.. Jag började bli rädd och fortsatte o ropa. Nu var vi inne i den mörka skogen och hundarna fortsatte o leta. Dem ville ännu längre bort och jag bara hängde på. Vi kom till en stig och sen till en annan del av skogen och där satt hon Jenni under en liten gran och såg överlycklig ut. Du gick LIIIITE för långt kanske sen började vi as garva.

Max o Peppa är ju vana att träna några meter max.. Men jag är stolt över att dem hittade henne. Vi gick vidare och körde ett definitivt kortare sök en gång och så promenerade vi hem.
Kan ju säga att det var 2 killar som deckade när vi kom hem :)

Skänninge marknad

2010-08-04 15:02:25 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har precis kommit hem från Marknaden i Skänninge. O jag måste säga att jag är mycket besviken. Det var riktigt dåliga grejer (sämre än vanligt) och allt var dyrt. Hade man sett 5 stånd så räckte det, sen var det bara samma sak hela vägen. Fick med mig en väska och 2 hundleksaker och det kändes som att det skulle vara billigare i en vanlig affär. Men nu vet man att man inte behöver gå på marknaden som kommer att vara här i norrköping i aug.

Hej

2010-08-02 22:43:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag som jag trodde skulle bli en slappardag började med långpromenad i ösregnet. Fick chansen o prova mina regnkläder som fungerade utmärkt. Vi tränade på hundmöten, mötte 3 st hundar. 1 åttamånaders schäfer och 1 liten hund och en huskyblandning. Max "boffade" lite åt schäfern som svarade med skall, då lugnade han ner sig. Dem andra hundarna vi gick förbi var han bara nyfiken på. Vi tränade på gå fint i koppel som går jättebra såfort vi inte möter andra hundar eller går förbi där jag brukar släppa honom lös.

Sen slappade vi hemma tills Malin hörde av sig och då gick vi till fotbollsplanen och tränade lite allt möjligt samt körde uppletande av godis. Dem hade fotbollsträning så det var bra störning, men ingen av hundarna brydde sig ändå hehe.

Efter det åkte jag och M hem till min mamma, hjälpte henne sätta upp 2 tavlor hon fått utav mig och åt polsk mat, mmmmums.


En fråga

2010-08-02 14:40:41 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


När man kör sök och ska "valla" av rutan, får den hunden som ska söka där vara med när man "vallar" av ?

Känner mig sugen på ut o köra sök med hundarna men det spöregnar hela tiden. Har betalat kursavgiften med så nu börjar tävlingskursen den 7sep. Efter den ska vi försöka anmäla oss till någon tävling. Men vi får se hur det går med det haha men optimistisk måste man vara :)

Inception

2010-08-01 13:36:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..
Snart ska jag o M på bio o se Inception. Hundarna ska vara hos Malin o Emil o Story.
Länge sen jag var på bio nu.