Puppies

2011-09-30 20:56:04 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Fler bilder kommer upp imorgon.
Bilder tagna av mig.
Valparna tillhör www.rostaggens.com gå in i kika för mer info :)

Kelpieträff

2011-09-30 14:13:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har ju glömt att berätta att jag och Max träffade Vajlo och Sara som bor rätt nära oss. Vi har länge pratat om att ses med våra monster o tillslut gjorde vi det. Det gick hur bra som helst fast båda är hanar o i samma ålder :)Mobilblogg

2011-09-30 12:41:54 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har laddat ner en ny app så nu kan jag mobilblogga :) Änltligen :)


Sjuk

2011-09-29 15:10:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


I tisdags var jag hos tandläkaren och gjorde en rotfyllning. Det gjorde as ont och resulterade i att jag inte kunde äta och knappt dricka den dagen. Igår kunde jag få i mig dricka iaf. Sen åkte jag till Norrtälje och hälsade på Max halvsyskon som blivit 5 veckor. Bilder kommer sen.

Idag var jag på Ak mottagningen och de var inte speciellt glada. Tack vare tanden åt jag ibumetin (förbjudet med waran) O nu har jag fått kåvepening (inte heller bra med waran) Sen åt jag inte alls på 2 dagar (blodvärdna påverkas kraftigt,man ska äta varannan timme helst. ) Så mina värden blev livshotande som hon sa.
Fick några sprutor och nu ska jag inte äta waran på några dagar.

Jag har ju mått dåligt och flimmrat lite mer men inget jag direkt tänkt på. Tror att man ställer in kroppen att man ignorerar smärtor och när man är dålig för att man blivit så van vid det. Man tänker inte oj detta kan vara farligt man tänker oftast äch jag brukar ju ha ont och är ju alltid trött, det är nog det gamla vanliga.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan o se på lite serier jag laddat hem.

Trasig

2011-09-27 14:48:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag känner jag mig trasig och mörbultad i hela munnen. Stora blåmärken efter sprutorna tack vare waranet och ONT efter rotfyllningen.
Trodde verkligen jag skulle få komma undan med en undersökning och pencillin eftersom jag var så svullen och inflammerad i tandköttet. Men icke. Så blev jag 4000kr fattigare med.

När ja kom hem till mamma så blev ja så ledsen. Men hon fråga om ja egentligen var ledsen för att det gjorde ont eller ont i plånboken. Då börja jag gapskratta för det var där skon klämde hahah :)
Men självklart gör det fortvarande ont i tanden o munnen. Fast det känns riktigt skönt o ha det gjort. Utan bedövning för den tar inte på mig. Tror jag fick 3 sprutor men det blev aldrig bedövat nånstans..
Fick hem några tablettet som jag inte äns vet om ja får äta. Men tog 1 och så får jag ringa till AK o meddela att ja tänker ta fler.

Ikväll är det kurs för Max men vet inte om jag orkar. Känner mig totalt slut. Kanske åker dit en sväng o tittar på.

Where's Waldo

2011-09-25 21:09:48 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Where´s Waldo eller hitta Walle som många kanske känner igen från Usa. Man tittar på en bild så ska man hitta Walle som är gömd nånstans bland alla människor. Rätt kul tidsfördriv.

Här kommer min egna lilla version Where´s Pepsi :)Ser ni vart han är ?

Sökkurs!

2011-09-24 16:05:47 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi haft sökkurs. Det blev en heldag i skogen och nu är vi alla helt slut. Hundarna somnade nästan direkt när vi klev innanför dörren och ja ska snart oxå somna så fort jag tagit mig ett bad.

Jag tycker att alla hundar var superduktiga idag! Det var jättekul att få träffa alla och lära känna några med :)
Är lite stolt över Maxen som apporterade sökrullar som han aldrig sett förut :)
Vi har ju ganska mycket att träna på. Sök är en färskvara och vi har båda glömt en del sen vi körde på riktigt sist.
Sen är Max så ivrig och vill så mycket på en gång.

Nu orkar ja inte sitta uppe mer ögonen känns jättetunga.  Ikväll och imorgon kommer bli vilodag för ja vet att ja lär bli dålig snart men det är sååå värt det för jag har verkligen haft superkul idag!!!


Puss från grabbarna :)

Duktig Kelpie!!

2011-09-20 21:19:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag varit orolig inför dagens kurs halva dagen. Max och en till har kaxat mot varandra och gjort utfall. Har kännt att varken jag eller hjärtat orkar med oro o stress just nu så det var nära på att jag skulle ringa o inte komma.
Men tog tag i mig själv och tänkte positivt. Det är bara jag som kan ändra på mitt tankesätt så att jag mår bra och inte stressar. Så idag tänkte jag det som en chans att få träna och öva på att Max ska skita i hanhundar. Och jag behövde knappt anstränga mig. Max var skitduktig. Ingen av handhundarna brydde sig särskilt mkt om varandra. Det kändes så skönt. Men jag måste lita på min hund som tränaren sa! Och slappna av! Kommer börja flimmra ikväll pga att ja spännt mig så mkt. Men men nu har jag lärt mig :)

I helgen börjar våran sök kurs! Ser verkligen fram emot det!

Grattis Pepsi

2011-09-19 12:21:25 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Vad är det för en dag ?Jo det är Pepsis födelsedag. Haha vet inte hur man sjunger den där Lotta låten :)
Dagen spenderades i skogen med godisspår och personspår och uppletande av leksak.
Nu är vi hos min mamma på mat sen kanske Pepsi får stanna över. Han älskar att sova hos mommo :)
Panik!

2011-09-16 16:57:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det fick jag minsann känna på för 40 minuter sen. Hade rastat hundarna på himpan och sådär riktigt tröttat ut de.
När jag stoppade in de i bilen och vattna de så stänger jag bakluckan och går mot framdörren o då hör jag hur bilen låter och ja kan inte öppna den. Nyckeln hade jag glömt i bak och nån hund trampat på den..

Shiiiit vad gör ja nu ? Ringer M såklart och TUR TUR TUR att han precis var påväg hem så han kom så fort han kunde.
Jag försökte få hundarna trycka på knappen och paniken bara växte. Solen lös ju på och det måste blivit varmt.
Det var inte långt kvar från att ja skulle slå in rutan. Men då kom M och vi släppte ut hundarna. JAg hällde vatten över dem. Men de såg rätt glada o pigga ut som vanligt.

Men tänk om ja inte fått tag i honom. Vad hade ja gjort då? Ringt runt eller sprungit hem från himpa. Hade inte klarat av paniken. Det räckte med det här lilla för o få mig bli yr o må illa.

De sista dagarna har det bara vällt in med otur och klantighet. NU får det fan vara bra!

Waran

2011-09-16 11:43:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag var det dags för Ak mottagningen. Det kändes sådär. Hon sa att det var nästan exakt ett år sen jag var där sist.
Proverna var lite för låga men det beror nog på att jag börjat med alger eller greens som det heter.
Men nu har vi ställt in medicinen efter det så nu får jag inte sluta för då blir värdena för höga istället, och det är mycket sämre än för låga.

Sen fick jag även en såndär bricka man ska ha på sig.
De har utökat sortimentet och jag fick välja mellan guldplaterad, vit i plast eller silver. Valde silver för den var faktist fin jämfört med de andra. Så har de gjort den lite tjockare och lite tyngre. Lite mer ungdomlig. Så nu kan jag faktiskt tänka mig att ha på mig den :)


Bild tagen med mobilen.

Råttgift

2011-09-15 15:05:10 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jahopp nu är man insatt på waran igen eller råttgift som det egentligen är. Tycker inte alls om det och har fått råd att ställa krav om att få byta till nåt annat. Men mina läkare skiter i allt och jag får ändå inte tag i nån så det känns bara jobbigt o hålla på jaga de för det har jag faktiskt ingen eneri till. Det blir att jag stänger av och skiter i allt.

Mitt humör reflekteras på Max, han har börjat bli jobbig igen. Skäller på hundar och lyssnar mindre. Jag tror han känner att han måste ta hand om mig. Vilket jag inte vill att han ska känna.

Hela dagen idag känner jag mig svimfärdig och konstig. Orkar inte äns städa hemma fast ja sagt till mig själv nästan varje dag att ja måste städa.
Hoppas det går över snart!

Vilse i skogen

2011-09-14 17:59:19 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse hade jag och Malin bestämt oss för o åka till skogen och plocka svamp.
Vi blev klara tidigare och gav oss iväg så vi började våran promenad kl 09. Det började bra vi hittade lite svamp. Efter en lång stunds vandrande kom vi till en riktigt brant backe och tog oss ner, men där var det en återvändsgränd så vi blev illa tvugna att klätta upp för backen igen. RIKTIGT JOBBIGT. När vi kom upp bestämde vi oss för att hoppa av det "röda" spåret och gick in på en annan väg. Men den vägen ledde oss bara djupare in i skogen och längre bort från vårat spår.
Vi hittade massvis med svamp. Har nog aldrig sett så mkt svamp i hela mitt liv på ett och samma ställe.
Vi hade hundbajspåsar vi plocka i och sen hällde vi över till en stor påse. Så vi plockade o plockade och tömde påse efter påse. Tills vi kom på att klockan börjar springa iväg och Malin var tvungen att va inne i stan kl 14.
Vi skulle gå tillbaka till bilen. Men vart är var bilen ? Vi hade ingen aning om vart vi var eller åt vilket håll vi skulle gå.
Vi gick åt nåt håll som kändes bra. Vi gick o gick o klockan blev bara mer o mer. Stackars Malin var tvungen att ringa och avboka. Vi började bli lite oroliga, men vi kunde inte sluta plocka svampen :).
Vi kom till en sjö som vi trodde var bekant så vi började gå längs med en ny stig vi hittade. Men den tog oss bara runt och runt. Vi blev ganska uppgivna. Hundarna började bli trötta och vi hade inget vatten eller mat till oss själva.
På något sett kom vi till en korsning och chansade att ta den ena vägen och då hamnade vi tillslut i en skog vi kände igen oss i. Då var det bara en 1h kvar till bilen.

Ett 4 timmars äventyr blev det med en massa kassar svamp. 3 trötta hundar och 2 lyckliga tjejer som var nöjda med sin skörd. Även om vi blev rätt oroliga ett tag så hade vi ändå kul och skrattade bort det!
Tack söta Malin för ett roligt äventyr. Det blir alltid nåt slags äventyr när man är med Malin :)

Ingen operation

2011-09-13 10:40:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blir ingen operation nu på måndag. De har missat att sätta in mig på waran. Man måste stått på waran i minst 6 veckor med goda blodvärden. Så nu är operationen framflyttad till siste oktober.
Skönt men ändå besviken. Nu hade jag ju ställt in mig på måndag och oroat mig i onödan.
Hade faktiskt varit skönt o fått det gjort. O nu måste jag vänta ännu längre med jobb och sånt :(

Ändå blir ja lite rädd för varje gång sjukvården klantar sig (inte första gången) så tappar jag mer o mer förtroende för dem. O nu ska jag låta de gräva i mitt hjärta... Tänk om de gör en miss där oxå? Om de klantar sig så stort som det här, fast jag ringt o tjatat på de angånde detta... Får mig vilja skita i att operea mig.
Känner ingen trygghet alls faktiskt..

Kurs

2011-09-13 10:36:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är det dags för kurs! Ska bli riktigt kul och hoppas det inte börjar regna!!
Till idag ska vi ha tränat på sitt stanna kvar en längre stund.
Max kan det redan bra, men det blir alltid svårare med andra hundar som störning.
Det är också kul att testa gränserna lite och se hur pass duktig hunden är. Tex att nån annan leker med en hund framför, kastar boll runt om och går förbi och hälsar.

Ska bli kul ikväll!

Ångest

2011-09-09 14:26:35 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag när jag skickade Max för o hämta posten så kom han med ett tjock brev. Förstod direkt att det var operationstid. För i de ligger tvättsvampar man ska tvätta sig med innan man åker.
Kan ju säga att ja har skaplig ångest. Det är 3 gången men det känns lika nervöst för det. Speciellt den där JÄVLA äckliga TEE undersökningen. Och det värsta är att den är om 1 vecka :S... Va fan hinner ju knappt andas..

Håller nu på att försöka få tag i någon eftersom man måste stått på waran minst 2 veckor innan op, och det har jag inte gjort.. Jag har tidigare ringt och frågat om ja ska det, men de har bara sagt att min läkare hör av sig om det blir aktuellt.. Vilket han/hon inte gjort..
Ak mottagningen och kardiologen är stängda tills på måndag.
Har i sista sek ringt till vc för o se om de kan hjälpa mig. Jag har ju waran hemma, men det är inget jag vågar ta på egen hand.

USch Usch nu ska ja städa för o få mig sj på andra tankar..PS. hatar denna katergori

Maxtrix

2011-09-07 16:23:18 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..
En liten videosnutt jag gjorde samma dag vi tränade på att skämmas. Blev så glad och ivrig för han lärde sig så snabbt. Nu går det lite bättre han håller tassen kvar lite längre.
En veckas träning och han kommer kunna göra det utan godis :)

Ljudkvaliten blev riktigt kass vet inte varför men men hoppas ni gillade den lilla videosnutten.

Kursstart imorgon

2011-09-05 18:42:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorgon börjar Maxen på kurs. Hoppas hoppas ja är frisk nog o orka mig dit. Är helt slut i kroppen så fort ja rör mig.
Ska bli så kul o få börja på kurs igen. Det är ju tänkt att Pepsi ska få semester över vintern och för Max att ta över :)
Max är lite mer kyltålig än lille P. Det känns riktigt taskigt o behöva lägga lille P i 2 minuter i minusgrader.
Men Max gör nog det frivilligt :).

Idag fick Max en present utav mommo. En helt ny sele som en veterinär har tagit fram. Det gör så att hunden inte kan dra. O det bästa är att det varken sliter på päls, gör ont på något sett och dessutom är bekväm som en vanlig sele och tillomed vadderad. Tanken är mamma ska ha den när hon har hundarna hos sig o jag när jag är dålig.
De finns o köpa på arken zoo och ja rekomenderar de starkt när man inte har tid o träna eller är sjuk o bara inte orkar :)


Pepsi tävlar

2011-09-03 22:02:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Resultatet blev inte ett första pris :( Vi nollade läggandet så det räckte inte till. Så typiskt!!! Men men påt igen bara ;)

Här kommer lite fina bilder som Isabell tagit!


Läggandet som vi nollade. För jag gjorde ett för sent DK

Spagetti

o köttbulle

charmar nog alla med sin fart

Ställandet :)


Tack för sällskapet Isabell och för de fina bilderna!!!

Tävling

2011-09-02 21:24:49 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorgon är det dags för tävling. Denna gång i Norrtälje. Rätt långt att åka men det kommer bli kul för Isabell följer med och hennes 3 vovvar. Kul med sällskap och en liten roadtrip :)

Hoppas självklart på 1 första pris men om det är samma domare som sist så var hon rätt hård, då blir det nog ett 2 pris igen..
Snart ger jag upp hahha. Det börjar bli rätt tråkigt o nöta på 1ans moment hela tiden.

Botad

2011-09-01 20:31:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag fick jag följa med finaste Malin till stallet och prova på att rida.
Jag var livrädd. Tydligen mer rädd än vad ja hade trott jag skulle vara. Minsta lilla gnegg från hästen och jag flög bakåt. Men Malin var så himla pedagogisk och trygg och hästen var så lugn. Så jag vågade mig fram och fick vara med och borsta den innan vi tog ut den.

Malin red lite först och värmde upp hästen. Sen fick jag prova inne i paddacken eller vad det heter.
Det var riktigt läskigt. Min erfarenhet av hästar är att bli biten, sparkad och avkastad. (inte på samma gång dock)
Vi började lite sakta och jag fick känna hur det bara var o sitta på den. Sen skritta vi och till sist fick ja känna på lite trav.

Hästen ville inte riktigt lyssna på mig så Malin fick gå o hålla den bredvid.
Mot slutet när Malin skulle fota mig fick jag sköta den lite själv. O ja, vad jag växte :) Jag klarade av den helt själv!
Sen var vi inne i hagen och hälsade på de andra hästarna. Det kändes bra. Men en av de var enorm. Den var jag liiite rädd för.


Finaste Findus :) Minns inte rasen men det var nån blandning tror jag.
Den enorma hästen.

Denna vågade jag inte gå fram till för den enorma brukar bli lite sur då.


Nu kanske alla som rider eller är van med hästar tycker att Findus ser ut som en liten o lätt o tråkig häst, men för mig var han jättestor och det var väldigt bra att han var så lugn för annars hade jag nog aldrig satt mig på honom.

Ps. Det var massvis med flugor runt hästarna men min koncentration gjorde att ja glömde bort alla flugor :)