Sista inlägget innan resan

2010-11-30 10:20:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Om en halvtimme åker vi mot skavsta flygplats och åker till Polen. Det har varit en lååång morgon. Vaknade 06 o gjorde ordning mig packade in Max grejer i bilen o åka mot norrtälje. 3h tog det dit o så lämnade vi av lilla Maxi hos Britt hans uppfödare. Han kände sig hemma direkt o märkte knappt att vi åkte iväg. Känns bra att han är där!

Resan hem var jobbig. Jag var riktigt sömnig o hade ont i kroppen (inte van o åka så långt). Kom hem o inga solstrålar som kom o hälsade på en som man är van vid. Nu har jag tagit en tablett mot yrsel o kommer nog bli rätt trött av den. Då kanske ja kan sova genom flygresan.

Ikväll ska jag äta en massa god polsk mat o sen mysa framför brasan med släkten.
Fast jag längtar mest till imorgon då blir det min favorit rätt PYZY till middag mmmmmmmums.

Får se om ja skriver nåt från polen. Annars nås jag på mobilen eller mailen.Ha det bra kramar


UPDATE: Sag nu att inlagget aldrig blev postat sa jag postar det nu da lite sent kanske haha

Katastrof dag!

2010-11-29 20:18:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagen började perfekt. Jag var glad o skulle hem till mamma och packa inför polenresan. Jag kommer dit får frukost sen helt plötsligt börjar allting snurra. KRaftig yrsel o ja blir direkt illamående. Kräks flera gånger o går o lägger mig ,... Ligger i yrsel hela dagen o börjar få svårt o andas o hjärtat rusar. Bestämmer mig för o hämta mina tabletter då ringer IDa o hjälper mig att ta mig hem och tillbaka. Jag ringde sjukvårdsupplysningen o fick komma på jourläkarbesök en timme efter.

De kom fram till att det kunde vara godartad lägesyrsel eller virus på balansnervern. Jag hoppas bara ja ska klara av flygresan!

Snö monster forts..

2010-11-28 18:57:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..Vänta på mig..


Snö monstret anfaller..

Lata hundar.. Här orkar vi inte hoppa..Mera bilder kommer imorgon

Snö Monster

2010-11-28 17:33:00 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..

Snygg min...

Oj va mycke snö mamma...


Bilder

2010-11-28 17:20:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..
Snö rumpa
Tur det är 2 som älskar snön

Oväder

2010-11-28 16:48:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Fan vad det ska snöa hela tiden. Tycker det räcker nu. Även om det är fint med snö så har jag fått nog från den från förra året. Man har inte hunnit sakna snön förrens den är tillbax.Träningsvärk

2010-11-27 17:48:05 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Fy fan vilken träningsvärk jag har idag. I armar, bröst o mage. Jag gillar iof att ha träningsverk för då vet jag att jag varit nyttig. Idag har jag varit och sprungit i skogen 1 timme. Hundarna var såklart med o även husse. Men husse gick med Pepsi o fick bära han emellanåt då hans tassar krampade. Max sprang emellan honom o mig.
Det var väldigt mycket snö i skogen på vissa ställen försvann hundarna i snön.

Jag träffade också Anna en kompis som har flyttat till sthlm. Har inte träffats på flera år så det var väldigt kul o få se henne igen.

Nu är jag sugen på att träna mer men M säger att det räcker. Jag har så svårt att hålla det i en lagom mängd när jag väl börjar träna. Ska försöka göra ett schema som jag kan följa så ja inte överanstränger mig.

Tack!

2010-11-26 16:57:14 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blev bild nr 2 som fick flest röster!

Idag har jag bestämt mig för att börja träna på riktigt igen. Jag har inte tränat alls sedan jag opererades för andra gången. Det var 2 år sen jag var i bra form. Har ju alltid fått ont i ljumsken om ja sprungit eller burit tunga kassar(där dem gick in till hjärtat) . Men efter svampperioden som varit nyligen så var jag ute i skogen i flera timmar varje dag med hundarna och fick inte alls ont i ljumsken. Så idag när jag va ute i snön så joggade jag lite. Kom ganska långt för att vara jag. När jag sen kom hem gjorde jag armhävningar, situps och ben o rump övningar. Efteråt blev jag helt skakig och illamående. Känner mig fortvarande jättelustig o darrig. Vet inte hur pass mycket man får börja med. Men tror det var rätt lagom. O om jag gör samma övningar  2-3 gånger i veckan så är jag nog i bra form till beach 2011 :)


Hjälp mig att välja!

2010-11-25 20:01:35 / 10 kommentarer kommentera inlägget?..


Som ni vet så har jag två tavlor uppe på Pepsi i vardagsrummet. Dem ser ut såhär.


Nu ska jag byta ut en av dem mot en bild på Max.

Rösta på vilken bild du tycker jag ska välja.

Bild nr 1


Bild nr 2


Bild nr 3


Jag gillar mest bild nr 2 eller 3.  Så in o rösta bland kommentarena!

Städning och julpynt

2010-11-25 17:43:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag städat igen. Igår städade jag o sorterade bort allt skräp o saker vi inte behöver i hallen. Idag tog jag köket och vardagsrummet. Har dammat och torkat och plockat överallt. Jag blir liksom aldrig nöjd. Jag är inte den som brukar ha det jättestädat hemma. Det gör inget om det är lite dammigt eller ligger kläder lite här o där.
Men när jag väl städar så blir jag jätte pedant. Minsta lilla dammkorn kan irritera mig. Om en sak ligger pyttelite snett måste jag hålla på fixa till den tills det blir bra.
Jag vill ha det stilrent men M vill ha sina tekniska prylar framme. Då måste vi kompromissa.
Och då känner jag att jag skiter lite hur lägenheten ser ut för det är inte perkekt som jag vill.
Som många vet så älskar jag att shoppa. Helst kläder eller saker till hundarna. Har hur mycket kläder och leksaker som helst. När jag är på stan så hamnar ja hellre i en klädaffär än i en affär med möbler eller tillbehör till hemmet.

Fast i år så har jag väl blivit äldre eller nåt hahaha, så nu känner jag att jag vill skaffa mig lite blommor (fejk såklart) o faktiskt JUL PYNT. (Nej jag har inte slagit i huvudet). Hade 1 "modern" julgran som jag ställde i hallen med en liten guld/silver tomte bredvid. Kändes så himla mysigt att jag ville fortsätta o pynta.. men har ju inget mer julpynt. Får se om ja köper något nästa gång jag är på stan.

Lydnadsträning i snöstorm

2010-11-24 19:31:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kom precis hem från Lydnadsträningen på bruxan. Det var bara jag Max Sara och Leo som kom dit. Det är verkligen storm ute. Snö upp till knäna på vissa ställen redan.


Såhär såg det ut när vi kom


Under träningenI slutet när hundarna fick busa :)


Platsliggning: Körde inte
Hopp: Gick bra efter lite träning. Han sätter sig snett på ingången.
Linförighet: Gick jättebra för o vara Max. Han går riktigt snyggt när han koncentrerar sig.
Ställande under gång: Var lite för ofokuserad ville följa efter några steg.
Läggande under gång: Fick till en riktigt bra en gång med bara kommando.
Apporten: Hade ingen med oss.
Inkallning: Jättebra. Behöver träna mer på ingången.

Han är fortvarande väldigt livlig och ofokuserad ibland. Han kan när han vill.
Jag hade honom lös hela tiden och han lyssnade jättebra på mina kommandon o gick inte fram till Leo förrens jag sa varsegod. Vi kunde göra momenten bredvid Sara o Leo utan problem fast han va lös.
Nästa helg är det klubbmästerksap. Men då är jag i Polen och kan tyvärr inte vara med.
Fast jag o Pepsi har inte tränat särskilt mycket nu när det är kallt ute eftersom han vägrar o ligga o knappt stå still.

Del 3 Snöbilder

2010-11-24 18:58:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..Del 2 snöbilder

2010-11-24 16:20:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..Snöbilder

2010-11-24 15:51:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har varit ute i snön och tagit lite misslyckade bilder :) Blev inte så bra då det snöade väldigt o blåste.


Har många fler men de kommer upp vartefter

Snö snö snö

2010-11-23 20:00:26 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har det snöat hela dagen. Vi har varit på bruksan och bara busat idag. Gick lite i skogen och kastade lite boll ute på gärdet. Jag försökte göra en snögubbe men en Pepsi förstörde den hela tiden. Har även varit med Ida och bastat en hel timme.. Mycket skönt!
Max har fått nytt foder som jag hoppas att han gillar och en ny leksak som ska vara speciell för hundar så dem kan se den bättre. Både Pepsi o Max bråkar om den (de gör dem aldrig om nåt annat) så leksaken är verkligen populär.
Max har fått en ny kompis. En stor schäfertjej som heter Kari. Först var han rädd för henne men nu busar dem helvilt :) Det går också MYCKET bättre med skällandet. Vi går förbi hundar på samma sida utav vägen och han skäller lite men när vi närmar oss så slutar han och blir nyfiken istället. Hundar på avstånd kan han lätt morra åt.


Nu är det bara 1 vecka kvar tills Polenresan och jag ska ta fram lite kläder som ska tvättas o sen packas ner.

Hej

2010-11-19 18:13:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var jag på besök hos Ida en sväng och tog med mig Pepsi för o få lite ensam tid med honom, nu när han bott hos mommo i några dar. Vi fikade och sen fick han leka med deras hund Besten. Det gick jättebra utomhus men inomhus blev det lite för mycket för Peppa så han va lite tjurig.


Lilla Besten :)

Nyss tog jag en promenad med Max o tänkte ta en annan väg, för "våran" väg är så mörk och utan belysning.
Han fick ha på sig sin nya väska som jag packade med 1 par sprumpor och ett par vantar o 2 bajspåsar :).
Vi gick i frid o fröjd så helt plötsligt blir vi båda skrämda utav en kvinna som skrek rakt ut som att något hänt. Vi hoppade till båda två då blev hon hysterisk och började gapskrika på mig att det var mitt fel att hon hade tappat sin påse o strax efter nån flaska. Det va inte ett vanligt skrik som om nån är arg utan hon va helt hysterisk o vrålade. Jag blev livrädd när hon började komma mot oss. Max ställde sig framför mig och började att morra. Då vände hon direkt och gick sin väg.. 

Det va nåt man inte är med om varje dag direkt, tur att jag hade Max med mig o inte Pepsi. Jag skulle inte blivit så rädd om hon inte hade varit så himla hysterisk. Tror inte äns det hade gått o säga nåt till henne..


Max i sin nya väska. (snyggt öga)

Träning på bruxan

2010-11-16 22:35:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag tog jag med Max till bruksan och tränade lite på lydnads ettan. Han fick träffa alla kursdeltagare och det gick riktigt bra. Han skällde inget allt förutom när det kom 2 nya, då fick dem sig en liten utskällning. Fast det var fler hundar som skällde samtidigt. Fick Max uppmärksamhet rätt snabbt och han kunde slappna av rätt bra med dem andra hundarna. Vi var 6 st och tränade lite moment.
Jag fick chansen att gå lite slalom mellan några utav hundarna o Max klarade det utmärkt.
Han kan väldigt mycket redan fast han har lite svårt att koncentrera sig när de andra hundarna springer omkring.
Fast det är ändå starkt av honom o kunna gå fot och köra en inkallning fast det står hundar överallt runtomkring.


Platsliggning: Jag stod i kopplets längd o berömde mellan åt. Han låg kvar hela tiden.
Linförighet: Klarar av bra när han väl är fokuserad på mig. Behöver öva mer på att inte bry sig om vad som händer runt omkring.
Ställande under gång: Han klarar av det rätt bra när vi gick bort en bit.
Läggande under gång: Han är snabb o lägger sig men vill gärna krypa efter mig.
Inkallning: Gick jättebra fast det var mycket störning.
Apporten: Hade ingen med oss. Hemma klarar han det jättebra.
Hoppet: Har inte provat.

Vet inte om ja glömt något. Men vi får se hur han utvecklas. Det blir honom jag tar med till bruxan nu i vinter eftersom Pepsi inte tycker det är alls kul o träna när det är minus grader.


Sjuk

2010-11-15 11:25:27 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


HAr varit ganska sjuk hela helgen. Med halsont o huvudvärkt. Jag tror jag håller på att få en ny tand för det kliar och gör ont längst bak o så ser man en tand påväg upp.
Hade egentligen en massa planer i helgen som jag fick ställa in. Fast i lördags så tog jag med Max till våran träningskurs istället för Pepsi. Jag tog mig mod och jag ångrar ingentingl. Han lekte med 2 hanar och 1 tik utan problem. Sen körde vi lite lydnad och agility. Så i fortsättningen kommer jag ta med Max istället för Peppa. FÖr Peppa tycker inte om att träna när det är kallt och snöigt ute. Han står bara o fryser.

Ikväll ska Pepsi bo hos sin mommo igen. Kommer sakna honom som vanligt.

Magsjuk

2010-11-12 12:59:27 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Mår verkligen inget bra idag. Har kräkts hela natten och mår illa hela tiden. Får inte i mig någon mat för då kommer den ut lika snabbt :( Känner hur kilona bara rasar på mig. Så jäkla trist för jag vill inte gå ner i vikt mer. Allt jag kämpat upp bara försvinner. Åkte iväg med hundarna blev bara en timme i skogen. Stod o kastade en boll som dem fick leta efter så jag hoppas dem är trötta nog tills husse kommer o kan ta över.


:-)

2010-11-11 18:23:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag hunnit att städat dammsugat, dammat, diskat och rensat i garderoberna. Gick rätt snabbt. Max lekte lite med dammsugaren, han har vant sig vid den nu för ibörjan var han jätterädd för den.
Jag har hittat lite värmeljus som jag har tänt också. Så nu är det mysfaktor här hemma. Känns så skönt när man har nystädat att bara sätta sig i soffan o mysa.

Fast jag känner mig fortvarande lite rastlös så jag ska nog köra lite wii och väga in hundarna.
När jag vägde hundarna hos mamma så vägde Pepsi 4.8 och Max 18.6 får se vad wiit säger.

Ensam

2010-11-11 17:10:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ännu en kväll får jag spendera i min ensamhet med hundarna. M jobbar över som han har gjort hela veckan. Känns sådär.. Nu har mina serier tagit slut o hundarna är helt slut efter promenader o lek. Då får vi se om tv:n har något kul att erbjuda. Annars får jag ta o städa lite..

Har ingen blogginspiration därför det blir så dåligt med inlägg.. Får skylla på detta deppiga väder.

Ensamhundar

2010-11-08 21:10:34 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


3 dagar i veckan blir Max en ensamhund. Pepsi bor hos sin mommo o har det bra.
Jag får mer tid att träna med Max och Pepsi får lite semester. Känns väldigt tomt utan Pepsi redan och jag tror Max saknar honom med. Pepsi däremot saknar ingen, han blir bortskämd hos min mamma så han njuter nog.
Fast Max blir nog lite mer bortskämd när Pepsi är borta med. Han får ju hela sängen för sig själv ;)

Nu ligger Max med husse på soffan o myser ska ta o göra dem sällskap. Hörs imorn


Bus med Hexa

2010-11-07 16:09:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..

Vallning

2010-11-07 14:05:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..

Kelpiedagen!

2010-11-07 12:23:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gårdagen spenderades på Ekerö i sthlm på "kelpiedagen" Max gjorde vallanlagstestet med snittpoäng 5!
Det var otroligt att se, hur han jobbade , smög och sen höll naturligt avstånd. Protokollet får senare då jag gav det till min uppfödare. Max ska få bo där när jag är i Polen och då blir han även HD röntgad.

Efter vallanlagstestet så lekte vi en massa andra roliga lekar. Som rallylydnad. Gå på en pressening med en massa skrammel under. Åka skottkärra med hunden i. Och specialagility och en apporteringslek.

I apporteringsleken kunde man tävla. Det var en stor ruta med en massa bollar kastade. På bollarna stod det bokstäver. Och på 1 minut skulle hunden komma med så många bollar som möjligt och sen skulle man bilda ett ord.
Rekordet var 7bollar och Max kom på andra plats med 6 bollar och ordet jag o Britt fick till var "Dykmes" haha vet inte vad det är för ord men det var riktigt kul.

Skottkärran vågade Max sig in i men så fort jag började vingla lite så hoppade han ur.
Pressenningen var inga problem alls heller.

Jag trodde Max skulle skälla ut alla hundar men till en början fick bara dem som inte var kelpies en utskällning men det gick snabbt över och han brydde sig inte så mycket längre.

Här kommer några bilder.


Systern Hexa

Max med husse

Mamma clara räcker ut tungan ;) Pappa Prince i bakrundenPrince

Max sitter o tycker synd om sig själv. Medans matte o husse äter.

Prince o Clara

Systern Hexa


Snart kommer det lite vallningsbilder på Max efter det lite busbilder på Max o Hexa


del 2

2010-11-05 17:26:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..

Misslyckat

2010-11-05 16:24:09 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer bilderna från min misslyckade fotostudio. Som ni kanske märker så är Pepsi mycket lättare att fota än Max. Måste öva mer på Max.Beröm

2010-11-05 11:46:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag känns som en bra dag som från början var en pestdag.
Vaknade vid 08 utav att jag hade en sprängande huvudvärk. Försökte somna om men så fort hundarna rörde på sig vaknade jag utav att det gjorde ont.  Vid 10 tog jag mig upp för o ta en tablett. Tog ut hundarna på baksidan så dem bara fick kissa. Gick in o la mig till 11 o då var huvudvärken borta. Gick ut med hundarna 1 o 1 o träffade på baloo kvarterets största hund. Honom brukar MAx hata eller vara rädd för o skälla gärnet.. Men idag tittade han på mig och fick godis och vi gick lungt förbi han var dock på andra sidan gatan. Ägaren tyckte att Max hade blivit duktig med.
När vi kom hem så stod Max favorit granne utanför som han alltid brukar hoppa o skutta på. Nu satte han sig på mitt kommando o när han var lung fick han fint hälsa. Grannen blev förvånad och jätteglad o gav oss en massa beröm. Han tyckte det var jättestor skillnad på Max.

Jag fattar ingenting.. tänk om alla dagar kunde vara såhär. Lunga utan stress o skällande.
Jag vet att det jobbiga kommer finnas kvar men jag hoppas att jag kan hantera situationen lika bra som igår.

Tidsinställt

2010-11-04 22:22:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


När detta postas så ligger jag och sover förhoppningsvis. Ville prova hur tidsinställningen fungerar.

Förut idag så lekte jag lite fotostudio. Gick sådär så min "Fotobakrund" rasade hela tiden. Fick ett kort som skulle blivit bra om inte bakrunden hade rasat. Har inte lagt in det eftersom kameran ligger på laddning.
På lördag ska kameran med upp till Sthlm då Max ska göra vallanlagstest! Spännande.
Det är kelpie dagen och vi ska dit o förhoppningsvis träffa några syskon till Max o så föräldrarna Prince o Clara såklart!


En gammal bild från en promenad i vrinnevi


Ny funktion

2010-11-04 20:20:11 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Såg att blogg.se har fixat så att man kan göra tidsinställda inlägg. Ska prova någon gång. Rätt smidigt om man inte hinner uppdatera någon dag.

Träffade nyss en gammal kompis som har flyttat till Norrland. Riktigt kul o ses. Hennes hund var min förra hunds bästa vän. De var nästan alltid med varandra.
Passade på att träna Max på hennes Marco. Marco är en bellgisk vallhund (groenendal) eller hur det stavas.
Dem fick inte hälsa men vi kunde ha dem bredvid varandra lugna. Max var hysterisk i början och skällde som en galning. Men jag gav mig inte. Satte mig och pratade lugnt med honom. När han va tyst berömde ja massor, lekte med en pinne och gjorde roliga läten. Ett stort framsteg från Max tyckte jag. När Pepsi till en början var med gick det knappt. Max reagerade så fort Pepsi blev osäker. Men vi skiljdes med två lunga hundar som satt med 1,5 meter ifrån varandra. Jag tog hand om situationen ÅT Max så han kunde lägga sig ner och ta det lungt. Jag tror det funkade och jag hoppas det fortsätter så.

Studiebesök

2010-11-04 12:27:45 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag varit på studiebesök på Yrkesförarskolan. Nu ska jag skriva ett personligt brev till dem och så får vi se om jag kommer med i utbildningen. Medans jag var där så var hundarna med Emil Malin och Story på långpromenad. Emil hade kämpat med Max och fått honom gå fint vid sidan. När dem kom tillbaka gick jag ut för att möta dem. O Max gick fot bredvid Emil utan o dra fast han såg mig. Riktigt bra ! Nu är hundarna helt slut och jag har passat på hämtat ut 2 paket.

Nu ska jag göra risgrynsgröt!