Bruksan

2012-08-29 22:25:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag var vi faktiskt på bruksan. Det känns som evigheter sen. Körde igenom en rallybana med båda hundarna och sen körde vi lite lydnad. Lite blandat av 1an och 2an.
 
Vi var där med Sara och Vajlo och vi fick och gav varandra massa bra tips. Vi kom på att jag måste byta kommando på Max "Fot" Varje gång han är i fotposition och vi ska börja linförigheten så säger jag "fot". Precis då tar han ner huvudet och tittar rakt fram. Vi provade istället att säga ett annat kommnado och då fortsatte han att titta på mig.
 
VI hjälptes åt med rutan som bjöd på många skratt. Hundarna var vid det laget vääldigt trötta :)
Jag såg ofrivilligt ut som om wolverine klöst mig när jag skulle visa Maxens nya trick för Sara..
 
Och det hela avslutades med en platsliggning och sen avslappning och massage för Max.
Inte varjde dag man masserar sin hund på bruksa. Men det är sånt han behöver, minska stressen och kunna slappana av !
 
Alla hundar var superduktiga och det känns som att jag kanske kan anmäla Maxen till nån tävling snart.
Kanske tillomed Peppa i lydnads 2an :)

Vila i frid

2012-08-29 17:50:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


01.50 den 25 aug 2012 gick Elisabeth bort i cancer. En jättefin människa vars blogg jag följt väldigt länge. Vila i frid Elisabeth <3

Samma natt gick även fina Ajax bort. Den hunden jag skrev om för några inlägg sen. Vila i frid lille gubben <3 Tur att jag hann komma och ta förväl :(

Överraskad

2012-08-27 20:42:48 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår kom M hem med världens överraskning till mig :) Han har fixat en resa till spanien en vecka till oss :) Ska bli sååå skönt att få komma bort från alla bekymmer och bara njuta utav värmen. Den som tagit slut här i svergie..
Dock hatar jag att flyga men det är lätt värt det ! Den 15:e september åker vi och kommer hem den 22:e :)

Mobilblogg

2012-08-26 13:37:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var vi hundvakt åt finaste Jax och khim. Det märks knappt att man har två extra hundar. De är så snälla så! Känns som ett riktigt privilegium att ta hand om Jax. Han är verkligen nåt extra den hunden <3 Men grabbarna går ihop kanon och sötaste khimmi är bara såå mysig !

Jaxon vaknade när ja tog bilden.


Dålig

2012-08-25 11:01:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Precis som jag visste så blev jag väldigt dålig igår. Allting fick göras i slowmotion. Det var tungt att andas och minsta rörelse fick hjärtat att rusa. Det var inte försen sent på kvällen jag började känna mig lite piggare så vi åkte till M´s kusin och hennes sambo och bara var ett tag.
 
Vi skulle gått på bio och fått en hel salong för oss själva med valfi film eller serie :) Men det tar vi nästa helg istället om det passar alla :) En rolig upplevelse! 
 
Tidigt imorse åkte M till jönköping och på lastbilsmässan. Jag ska träffa Sandra Jax och Khim och senare ska Khimmi komma hit och vara lite med oss igen :) Har saknat den lilla tösen. Det tror jag Maxen oxå har.

Mobilblogg

2012-08-23 15:47:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Fikat blev ett träningspass på medley! Karina körde slut på mig totalt. Men va kul vi hade. Hälften var bara asgarv åt min svaghet och mina dumma kommentarer.

Och jag vet jag får inte träna men jag är så. Blir självdestruktiv av såna besked. Och ja det är jag som får lida för det men jag ska inte klaga :) ja får skylla mig själv !


Brevet

2012-08-23 11:48:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja jag kanske ska berätta vad det stod i brevet jag fick hem i förrgår.

Det var svar från fysiologen. Mitt hjärta jobbar bara 78% utav vad det egentligen ska sen var det något med watt men jag vet inte vad det betyder och ingen som förklarat det heller.. De var tvugna att avbryta testet pga försiktigheter och att jag hade väldigt många extraslag. Så nu ska jag kallas till sjukan igen.. O det vet vi ju alla vilken tid det tar.

Jag har bestämt mig att inte bry mig så mycket. Visst känns det och jag mår dåligt vissa stunder. Men det är ingen ide att lägga energi på det för det är ingen annan som bryr sig heller. Så varför ska jag gå omkring och deppa. Jag kan inte göra något åt det ändå. Bara leva på som vanligt och göra det bästa utav situationen.

Jag är så trött på sjukvården så jag inte äns orkar att kommentera det ;)

Sök

2012-08-23 11:43:41 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var vi på sök träning. Det var väldigt länge sen sist! 6 h i skogen i regn. Men det är alltid lika trevligt att träffa alla glada! Trots regn och kyla så gick det kanon och alla höll humöret uppe så vi märkte knappt av att vi var genomblöta :) Längtar redan till nästa tillfälle.

Maxen skötte sig fint och han har vuxit mycket i sig själv. Han känns mycket tryggare och slappnar av mera med de andra hundarna. Inte alls lika mattig :)
På söket gick han superfint på första men sen märkte man hur han snabbt blev trött så på 3:e och 4:e skicket var han lite segare men ändå duktig.

Mobilblogg

2012-08-21 16:55:57 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


En halv dag i tårar har det varit idag. Började med att ja åkte till mamma sen åkte vi och handla. Efter det åkte vi ut och hälsade på ett par släktingar. De har två hundar och den ena är gammal nu och har inte långt kvar. Så jag ville självklart komma ut o säga hej då. Har haft många minnen från den hunden. Han har alltid varit en stor favorit. Såklart kunde jag inte hålla tillbaka tårarna.
När vi kom hem möttes jag utav ett landstingen kuvär. Inga bra nyheter direkt och tårarna bara rinner får inte stopp på de. Orkar inte ta det nu men skriver när jag kan .

Ajax och Amigo


Uppletande

2012-08-20 16:35:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag och Max åkt lite inlines. Han fejkade att han var trött som vanligt så vi var tvungna att vända. Förstår inte varför han inte tycker om det. Efter det träffade vi Sara och Vajlo och jag introducerade uppletande för dem.
Det gick superbra för dem och det är tacksamt att ha kelpie :) De fattar direkt liksom.
 
Vi körde 2ggr var sen gick vi en liten sväng. Hundarna blev skapligt trötta. Nu ligger vi här i soffan och myser :)
Pepsi sover hos mommo :)
 
 

Vad är oddsen

2012-08-17 19:46:00 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu blir jag riktigt ledsen på mig själv.
Imorse åkte jag och Maxen inlines och redan då började jag känna av lätt yrsel. När jag kom hem så fick ja jättemycket yrsel och var tvungen att ligga i sängen från halv 2 till 17 typ.
Men sen tog jag mig i kragen och åkte o träffade Sandra och hundarna. Hon är hundvakt idag så det var 6 hundar på promenaden. 5 hanar och 1 tik och det funkade suveränt!!
 

AJJJ

2012-08-15 20:00:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Satt och åt en pizza och så kändes det som att något fastnat mellan tänderna. Började pilla och så lossnade halva tanden.. Det började ila och göra ont och så är det jättevasst mot tungan. Kunde inte äta vidare, utan sitter och letar jourtider till tandläkaren :(
 
 
 
UPDATE:
 

Självklart är det stängt såhär dags så ja får stå ut till imorgon. Men då har jag tid hos dietisten kl 11.
Blir så irriterad varför ska allt hända mig hela tiden ..

Max återbesök

2012-08-15 15:35:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var vi hos veterinären igen och det visade sig att Max inflammation är tillbaka. Veterinären sa att det kan komma och gå och att det är väldigt vanligt med återfall. VI hade skött oss bra med simmet och stretchningen.
 
Nu ska Max gå på smärstillande och inflammatoriskt igen tills veterinären ringer och ändrar dosen.
Jag märker redan skillnad på Max humör. Han blir genast mycket mjukare och bryr sig inte längre om andra hundar.
 
Vi fortsätter som vanligt med simmet och all träning som vanligt och ja ska börja cykla mer med honom. Har inte riktigt vågat det eftersom jag är rädd att han ska dra omkull mig. Men nu när humöret är bra igen kanske ja kan ge mig ut.
 
Idag är Khimmi här igen på besök och Maxen är så nöjd så. Pepsi är hos mommo i 2 dagar och lever livet :)
 
 

Matförgiftade

2012-08-14 10:20:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Inatt har vi inte sovit mycket jag och Max. Vi har kräkts i omgångar. Vi delade på en korv som måste varit gammal.. VAknade av att jag hörde Max hulka. Sen gick jag upp o städade upp. Så kände jag hur jag själv mådde jätteilla. Sen var det min tur ;( ... Men idag mår vi bra och snart ska vi till veterinären för en uppföjlning utav Max bak och sen ska vi simma!

Rallylydnad

2012-08-13 13:58:26 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag provade jag på Rally med Max för första gången. Det var jättekul och Maxen blev helt slut efter två varv :)
Det var inte alls så svårt som jag trodde men vi måste träna mera på kontakten. Han är väldigt intresserad utav allt annat. Fast ändå går han med och gör som han blir tillsagd :)

Det ska vi träna mera på :) O jag tror det ska vi min och Pepsis nya grej. För Pepsi är klockren :)
 
Himla rolig bild på Pepsi när han blir arg :)
 
Finaste Maxen

Mobilblogg

2012-08-12 12:12:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Efter gårdagens rasspecial är vi alla trötta o nöjda :)
Superroligt att träffa alla.

Khim o Maxen softade lite i skuggan
Khim somnade mellan mig och M inatt och imorse hade jag två hundar som ville bli klappade samtidigt.


Mobilblogg

2012-08-10 22:00:57 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag blir helt lyrisk. Äntligen en hund som vill vara nära maxen ! Pepsi vill alltid vara ifred men Max vill gärna vara nära. Nu när Khim är här får han det. De två älskar verkligen varandra. Pussas o kramar o leker jättehärligt ihop.


Rutan

2012-08-08 17:08:59 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu förstår jag varför jag inte orkar tävla vidare med Pepsi. Det här med rutan tex. Det tog Max 1 minut att fatta galoppen, att man springer till rutan i full fart och stannar. Dock måste han träna på att så. Han lägger sig gärna. Men Pepsi fattar ingenting. Hur ska jag lixom få honom att förstå. Har lagt in en godis men han letar bara vidare efter fler godisar. Med Pepsi måste man lära in alla steg försig och det tar säkert några veckor innan poletten trillar ner :). Synd att jag och Maxen inte kan tävla i 2an. Det skulle vara så mkt roligare än ettan. Vi funkar inte på linförigheten för han hatar koppel, så fort kopplet åker av är han med till 100 % ..
Men med Maxen ska jag börja tävla 2013 det är målet. Jag tror inte vi är ute efter några LP utan vi kör vidare i de andra klasserna istället och tar Lp i den klassen vi tycker är roligast. För just nu är jag rejält trött på 1:an och jag vill inte smitta av mig på hundarna.

Mobilblogg

2012-08-07 19:12:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gjorde tacopaj nyss för första gången. Det blev riktigt gott. Hittade ett recept på nätet som var lite annorlunda. Och till det åt vi sallad. Är proppmätt nu. Tidigare idag träffade vi Edona och Conny och fikade på färjagården. Kunde inte låta bli att köpa mig en våffla :) Fick gosa lite med bumsan oxå. Alltid lika kul att få träffa henne. Jag kanske ska våga mig på att laga lite mer maträtter. Jag är så himla feg när det gäller sånt. Oftast går de ju bra :)


Match

2012-08-07 17:57:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Klart att jag och Flaxen måste matcha på promenaden :)


Hemma

2012-08-05 18:06:27 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja då var man hemma igen med de vanliga rutinerna. Hundarna blev jätteglada när de såg oss igen och vi blev det med. Idag har jag gått promenad och plockat svamp med Sandra.
Har inte lagt in nåra bilder från Polen än. Får göra det nån dag men just nu har jag ingen lust till det.
Nästa helg är det rasspecial och det ser vi fram emot. Jag ska även vara hundvakt åt fluffig Khimmi så hon får hänga med och mingla lite :) 
 
Vill även säga grattis till första priset till Sara och Vajlo !! 

Mobilblogg

2012-08-03 21:32:47 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Sista kvällen i Polen och ingen av oss längtar hem. Världens godaste mat, billigt och superkul. Ända som lockar hem är hundarna o vännerna. Saknar mina pälsklingar något enormt. Hade jag kunnat ta med dem hade jag stannat här längre. M och jag planerar redan nästa resa hit :) Jag tror det blir i vinter!


Mobilblogg

2012-08-02 16:45:44 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är både jag och M färdiga med bröllopskläderna :) idag har vi även shoppat loss :) har köpt en del kläder och ett riktigt snyggt läderhalsband åt Max. Det skulle nog kostat 600 i Sverige men här kostade det 200 lätt värt att köpa ! Har fått rapporter från både Sandra och Isabelle och hundarna har det bra :)