20kg

2011-11-29 21:00:58 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu vet inte jag så mycket om hundvikt och sånt så ni får gärna kommentera. Under detta 3 veckor så har det mest blivit hjärngympa för hundarna och inte lika mycket motion som vanligt. Vi har börjat mer o mer, men det blir inte 4timmars promenader som vi gjorde innan. Detta har resulterat att Max gått upp 2 kg så nu väger han 20 kg.

Jag och M tycker att han ser bra ut i hullet och när vi var hos veterinären i oktober så tyckte hon han såg bra ut i 18 kg men det skulle inte göra nåt om han la på sig lite till. Jag vet som sagt inte om det är okej för en hund o gå upp 2kg på 3 veckor. Men hans syskon väger ju runt 20 och en kelpie hane ska väl väga upp till 25 har jag för mig.

Kom gärna med synpunker :)

Bruksan

2011-11-29 12:30:04 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag vaknade jag kl 08 o väckte våran inneboende (M´s lillebror) så gick han till körskolan. Sen sov ja en timme till. Vaknade och kände ett sånt sug efter träning. Då jag själv absolut inte får träna så tog jag med Max till bruksan och körde igenom lydnads 1an. Körde lite fotgående (vilket ja ska vänta med).
Allt gick bra förutom att vi behöver mer stadga i ståendet när ja är påväg tillbaka. O sen forgåendet då.. Jag skulle aldrig ha börjat träna det idag. Jag haltar och går väldigt konstigt. Tror det bara blir fel intränat om vi ska anpassa oss efter mig nu. Så det skippar vi.

Annars när vi får till ett ordentligt fotgående så är vi redo för en tävlings debut :)
Längtar redan tills vi får visa vad vi kan !

Jag orkade tyvärr bara en halvtimme, sen blev ja helt slut. Max hade nog orkat lite mer.
Men ja måste lära mig att nöja mig med små steg i taget. En halvtimme räcker! Jag ska inte sätta för höga mål för mig själv nu när jag är sjuk. Jag o Max kommer bli lp1 nån dag men inte just nu :)


Mobilblogg

2011-11-27 17:05:35 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Mår skit idag, därav dålig uppdatering. Flimmrat nästan hela dagen o försökt o städat inför imorgon då vi ska besikta lägenheten.


Mobilblogg

2011-11-26 16:51:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Söta pepparkaksgubbar på stan var tvungen o ta kort :)


Bakis

2011-11-26 12:16:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag känner jag mig helt bakis. Fast jag inte drack alkohol igår hehe :)
Det var grymt kul o träffa alla. Vissa kom jag inte ihåg i början men sen frisknade minnet till!
Vi var i ett jättefint hus och det var såå fint serverat. Kände mig som i de där programmen halv åtta hos mig lr 4 stjärnors middag. Har nog aldrig ätit så fin mat förut haha. Snacka om o känna sig som en förortsunge haha ;)
Det va 3 rättersmiddag och det va så gott (kräsna jag var orolig att ja inte skulle gilla nåt)

Alla historier fick oss vika oss av skratt och jag tror jag har träningsvärk i magen idag.
De flesta minns mig som den lilla som dansade i en ballerina dräckt runt runt runt. Så när de frågade hur gammal jag var så började alla gapskratta och trodde inte sina öron när ja sa 28. En sa att hon tyckte jag var lite väl ung för o gifta mig för hon trodde ja var max 20 :) Det är alltid kul o höra att man ser yngre ut än vad man är.
Fast man har gått igenom en hel den eländigheter.

Det var som sagt riktigt riktigt roligt och träffa alla och jag hoppas det blir fler gånger. Så fort jag varit hos mamma så ska jag lägga in lite gamla bilder från dansen.Dansåterträff

2011-11-25 14:10:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är det en speciell dag för idag ska jag på en dansåterträff :).
När jag bodde i Polen så hade jag gått på dans sen jag var ungefär 4 år jag dansade lambada. Så när vi kom till sverige 1990 så ville jag fortsätta med dansen, men vi kunde inte språket så mamma skrev in mig i en polsk förening. Då fick jag dansa polsk folkdans :). Det var kul och vi uppträdde på många delar av landet. Mina två kusiner dansade också där så jag kände mig trygg. Det var som sagt  kul och det är väldigt många år sen. Så för ett tag sen bestämde våran dåvarande dansledare att det skulle vara roligt med en återträff med alla som har gått på dansen.

Så ikväll ska vi hem till henne och äta lite gott och umgås. Ska bli riktigt kul o träffa alla igen. Vissa har ja som sagt inte träffat på många år.

Tänkte lägga in bilder sen på mig när ja dansa, men måste ta mig till mamma o fota några foton hehe.

Vanligt brev

2011-11-25 13:59:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag när jag kom hem från sjukhuset så såg jag att jag hade fått post. Inte vilken vanlig post som helst utan ett sånt där hederligt brev med mitt namn :D Jag älskar att få vanliga brev från folk !

Brevet var adresserat från Besten :) Och i låg ett litet inslaget paket. I paketet låg en jättefin bokmagnet :)
Det betyder att ja måste ta upp läsningen igen. Jag brukar läsa men nu var det ett tag sen. Får köpa mig nån bra bok snart.

Tack så mycket för krya på dig presenten Ida Besten o Pata :D

Bildbomb 3

2011-11-24 15:01:44 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..

Hoppas ni gillar bilderna :D

Bildbomb 2

2011-11-24 14:59:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..
Bildbomb

2011-11-24 14:54:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag mår ja inte alls bra, men det hade jag räknat med eftersom jag var o valla.
Fick avboka mitt läkarbesök och gick o la mig. När ja vakna var jag fortvarande genomförkyld men bestämde mig för att ta med mig kameran ut i skogen. Var så länge sen jag fotade. Det är inte så kul o fota i detta gråa trista väder för bilderna blir oxå tråkiga o gråa. Men några blev bra som jag blev nöjd med. Här kommer en massa bilder :)Photoshop del 2

2011-11-23 18:49:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..

Här är en favorit bild på lille P


Det var lite av mina photoshop bilder. Tycker det är kul att hålla på pilla o lära sig nya grejer. Inte alltid det blir lyckat dock :)

Photoshop

2011-11-23 18:43:19 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Kollade igenom i min photoshop mapp, har en hel del bilder där och det är alltid kul att titta vad man en gång i tiden har gjort :) Tänkte dela med mig lite. Tror ni har sett de flesta bilder men här kommer några igen.


Vet inte vad ja ville ha gjort med denna bild :)

hm.... hahaIdas hund Besten som valp. Söööt

Svartvitt med färg är en liten favorit :) (Inte själva bilden)


Kommer en del 2 snart

Valla

2011-11-23 14:31:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi vallat. Kom nyss hem. Ont som fan med humöret på topp. Va härligt det är o se Max jobba.
Fick höra att Max kommer bli en utmärkt vallhund om ja fortsätter träna honom. Han trivs verkligen.
Det kändes bra. Max var inte lika tänd idag för han va tvungen o kolla till matte som kom haltandes bakom. Men han har lungat ner sig massor o gör inte såna där kast mot fåren som han gjorde innan. O gör han det så går det o bryta med rösten.
Nästa gång ska vi prova i stora hagen lös. Ska bli så kul!!

Nu ligger vi här i soffan med filtar och té. Snart åker PS3an igång o Overlord- raising hell ska spelas :).
Blir inte mycket mer gjort utav mig idag. Har kämpat så det räcker :) Husse får ta över när han kommer hem.

Saknar min lille P som sover hos mommo sen igår!!

Mobilblogg

2011-11-22 14:14:51 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


En sak borde jag ha lärt mig vid det här taget. Ta aldrig ut glädjen i förskott. Varenda gång gör ja samma misstag o får lida sen.

Idag mådde ja bra när jag vaknade. Åkte till skogen o körde uppletande. Fick ont men skit samma tänkte jag o åkte vidare till rusta. Pang sa det allt börja göra ont. Ljumsken värkte så ja vek mig. Hjärtat rusa som aldrig förr o ja satte mig för o inte svimma.
Nu sitter ja på parkeringen i bilen för ja orkar inte gå en meter till.

Mamma fick gå in o handla åt mig på willys för dit går ja inte in nu när allt gör ont.


När ska det bli bra???


Dumpat kryckorna

2011-11-21 13:16:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är en bra dag! Vakna och mådde bra för en gång skull. Kände att ja klarade mig utan kryckor och slängde in de i garderoben. Nu är ja inne på min 3:e vecka o nåt framsteg måste det ju bli. Positivt tänkande och tillomed PK proverna låg perfekt idag!

På ons ska vi VALLA :D och det är mitt mål denna vecka. Ja ska klara av att må bra till på ons så Max äntligen får jobba.


Kelpie

2011-11-20 14:06:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Typiskt för rasen är dess välvilliga inställning till människor och dess läraktighet, vakenhet och samarbetsförmåga. Helhetsintrycket skall vara en smidig, livlig hund av hög klass, som visar hård muskelkondition kombinerad med stor smidighet i lemmarna och som ger intryck av förmåga till outtröttligt arbete. Den skall vara fri från varje antydan till spinkighet. En Kelpie är mycket arbetsvillig och trivs bäst när den får någon uppgift att lösa.

Det stämmer ganska bra med min Max. Han trivs bäst när han får någon uppgift att lösa. Innan jag hade Max så tänkte jag inte så mycket på detta med ledarskap och träning o allt där emellan. Jag hade min simba som jag gick kurser med. Inga direkta mål utan jag hade honom mest som sällskap.

Samma med Pepsi han fanns där hemma och var min bebis som stötta mig i allt. Vi gick promenader busade med hundar och träna lite trix. Det är inte försen Max kom in i bilden som ja fått en helt ny syn på hundar och ledarskap.

Skulle nog inte rekomendera en kelpie som en första hund. Jag som trodde schäfern var en jobbig ras.
Max har lärt mig massor. Han är så speciell. Varje dag bygger vi på våran relation och den blir starkare för varje dag som går.

När jag lämnar bort Pepsi till en hundvakt så känner jag mig väldigt trygg. När jag lämnar bort Max så väljer jag mycket noga och ger massor med direktiv. För han är så förarkänslig.

Min kompis Malin har en bordercollie. Hon o Story har varit lite av mina förebilder när det gäller vardagslydnaden.
Hon behöver aldrig höja rösten, hon pratar med Story och genom hennes prat förstår Story allt hon säger.
Det tror jag vallhundar har lätt för. För nu är Max också sån. Det hjälper inte att man trycker ner rumpan på en kelpie, för då vägrar den sitta. Men får den ett vänligt sitt, då sätter den sig direkt. Det är så faschinerande tycker jag. Att prata med hunden och att den förstår allt man vill, utan att ha lärt den det.

När vi går bort till folk så blir de alltid lika förvånade över hur "smarta" våra hundar är. Jag kallar det lyhörda.
Det räcker att man säger åt de en gång så lyssnar de. När man själv möter andras hundar som oftast inte tränar alls med sina hundar. Så är man så van att hunden ska förstå när man säger nåt åt den. Men då sitter den o stirrar på en och ser glad ut.

Många som inte vet så mycket om hundar, tycker oftast man är en elak ledare.
Tex. När man är ute på promenad. Jag vill inte att mina hundar ska hälsa på alla hundar vi möter. Jag bestämmer vilka de får hälsa på och när de får göra det. Då tycker personerna att man är elak för deras hund vill minsann hälsa. Men mina hundar mår bäst av att hälsa på sina kompisar tycker jag.
Ett annat exempel. Grannar. Jag ber de att INTE hälsa på Max utan bara på Pepsi. Ja då är jag en orättvis ledare enligt de. För det är sååå orättvist för Max som inte får hälsa. Nej säger jag Max klarar sig, han dör inte om han inte får hälsa. Det blir ett stressmoment om han ska få hälsa. O sen blir de bara sura om han hoppar. Fast nyss var det ju såå orättvist. Hundar är inte människor och de mår bäst av att behandlas som hundar som cesar milan säger.

Självklart tror jag att inte bara kelpies är smarta. För lille P har hängt på rätt bra han med.
Och jag vet att Mina vänners hundar är riktigt smarta o duktiga de oxå.  Monica är oxå en av våra förebilder med sina tollare. Det är bara lite av mina tankar o det ja fått lära mig på kurser o andra människor.
NI behöver inte hålla med mig heller :)

Hundarnas favorit

2011-11-19 21:33:33 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är det snart jul och då visas den berömda Pedigree reklamen Jingle Barks.
Den har varit hundarnas favorit sen förra julen. Varje gång den visas på tv vaknar hundarna till och tittar mot tv:n
Tycker det är så sött. Själv gillar jag med den reklamen. Duktiga hundar ! Dessutom är Pedigree dentalstick en favorit här hemma oxå. 1 varje dag får de.Reagerar era hundar på reklamen ?

Räcker nu

2011-11-19 13:58:01 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..


Det negativa tar över. Jag orkar inte mer. Detta är inte roligt längre. Om ja inte klarar det nu hur ska det gå sen ?
Kanske om psyket blir starkare blir kroppen starkare.. Blä för allt

Mobilblogg

2011-11-19 12:15:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Älskling föreslog att jag skulle komma ut lite så jag följde med honom till optikern. Men inte visste jag att de skulle ha en mördartrappa ,dum som jag är gått ner för. När han är klar då måste ja ta mig upp. Hur det ska gå tar vi då för nu är ja rätt trött.


Älska sin bur

2011-11-18 16:19:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Snacka om att Max älskar sin bur. Stoppade in honom där för nån timme sen med sitt märgben. Lät den vara öppen så han kunde komma ut. Men han somnade där inne. Nu vakna han o började bita på sitt ben igen. Gick ut o kolla vart Pepsis ben var och såg att det låg på matten. Han tog det och gick tillbaka till sin bur och la dig o börja äta på märgbenet igen. Min lilla knasboll. Skönt att han gillar den.


Gott om plats finns det i buren iaf. M får oxå plats med oss (har testat ).

För mkt negativt

2011-11-18 16:02:26 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Tycker min blogg har blivit så deprimerande på sista tiden. O ja det får den bli ibland med men nu kommer lite av mina favoritbilder på vovvarna.Vi ska bli fler

2011-11-18 12:21:40 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Det är det senaste man ryktet som går hos grannarna. Vi bort i ett lungt område med mycket äldre. Vi ska byta lägenhet med ett par i huset mittemot. Vi vill ha större och de vill ha mindre.
Innan jag äns hunnit komma hem ordentligt från sjukan får vi höra från grannen att de hört att vi ska flytta.
Sen är det alltid nån ny som kommer fram när man är ute o försöker någorlunda gå ut med hunden.
-Ja vi hörde att ni ska flytta ? Varför då ? Vi vill ju ha kvar er här.. osv..
Jag blev rätt snabbt trött på alla nyfikna grannar så jag svarade bara ja vi ska bli fler.
Då blev de glada o gick snabbt vidare. Så nu går det rykten om att vi ska bli fler hahaha. Jag är inte gravid än men vi planerar att skaffa barn såsmåningom. När vi är gifta och jag är frisk o stark.

Det roliga är att vi knappt känner några grannar förutom ett par men folk vi aldrig sett kommer fram o ska prata och ja gratulera nu hahaha Folk som kommer fram o frågar om min operation som jag inte äns berättat för någon om.

Tur vi har omtänksamma grannar men det kan bli lite mycket när man vill vara ifred o inte mår så bra. :)

På tal om må bra. Så mår ja fortvarande bara sämre. Har slutat med oxycontinet men istället fått en avtändning som heter duga. (eller hur man säger) Har fått en läkartid på måndag så får vi se vad de säger. Annars får ja vända mig till akuten om det blir värre.

Sjuk igen

2011-11-17 14:30:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blir aldrig bättre det blir bara sämre. Imorse vaknade jag utav en fruktansvärd huvudvärk. Hjärtat rusade och ja kände mig illamående. Kräktes några gånger o va lös i magen. Vinterkräksjukan tänkte jag direkt.
Mamma kom o tog hundarna. Ja visste inte vart ja skulle ta vägen. Ligga gjorde ont. Sitta fick mig kräkas.

Ringde till sjukhuset och de sa att det är överansträngning.
Så det blir vila igen.. Är så trött på vila..

Blä bloggen blir bara tråkigare o tråkigare.. som mitt liv just nu

Ge o ta

2011-11-16 15:13:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag går just nu hos en psykolog 1 gång i veckan. För o få ventilera lite efter allt jag varit med om.
En grej sa hon till mig igår som jag inte har tänkt på alls.
Jag är en människa som gillar o hjälpa andra, gillar o skänka pengar till de behövande o bara finnas där för andra.
Hon sa att jag måste stanna upp och andas och bara låta andra ge, och bara ta emot. Nu är det min tur att ta. När jag blir frisk kan jag sen ge tillbaka.
Jag har alltid kännt mig som ett besvär för andra när jag varit sjuk och hållt mig undan o ljugit om att ja mår bra.
Jag har valt att stanna hemma och inte åka in till akuten, för jag vill inte ta någon annans plats som mår värre.
Fast mina läkare har sagt att jag måste uppsöka akuten varje gång jag flimmrar så de får in det i journalen.

Min läxa är att ja ska vända på det. Andra människor mår oxå bra utav att hjälpa mig precis lika bra som jag mår när jag hjälper andra. Svårt o ta in men ja försöker :).
Min andra läxa är att inte irritera mig över att det är stökigt. Det är okej o släppa in nån när det är stökigt när man själv är sjuk.
Det är oxå otroligt svårt för mig. Får nästan panik när nån kommer oanmält o det är stökigt hemma.

Ska på nästa samtal om en vecka får se hur ja klarar mina läxor hehe .

Pepsi är hemma

2011-11-16 14:12:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu kom mamma hem med lille P . Så skönt o ha honom hos mig. Det första han gör är att springa in under min filt o krypa tätt intill o sova.. Min lille mysis. Max är glad över att storebror är hemma o somnar tryggt han med.

Imorse fick vi hjälp utav snälla Isabell som hämtade oss o åkte ut i skogen så våra hundar fick leka av sig lite. Tror Max har saknat det lite att få springa ordentligt i en skog.
Jag klarar inte av så mkt, men ja brukar släppa honom. Men åker inte ut i skogen o gör det utan bara häromkring. Blir inte samma sak.

Men jag gick nog lite för långt idag för har såån värk att ja funderar på ta 2 tabletter. Men ja vill inte höja toleransnivån så ja håller mig så länge som möjligt.

Lite om mig.

2011-11-15 17:23:39 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Snodde en lista från Cammis blogg :) Har så mkt tid över så kan väl fylla i lite .


1. Hur gammal är du om fem år? Alldeles för gammal.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min psykolog

3. Hur lång är du? 160.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Bad teacher (gillar se filmer fler en 1 gång)

5. Vem ringde du senast? Älskling

6. Vem ringde dig senast? Älskling

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Tack så mycket"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vem det är till men helst sms.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Ingen av alternativen..

10. När såg du senast din mamma?  För nån minut sen hon hämtade Pepsi.

11. Vilken ögonfärg har du? Bruna

12. När vaknade du i dag? Försov mig så kl 12.

13. Vilken är din favoritjulsång? Kommer inte på nån

14. Vilken är din favoritplats? En utsiktsplats i glotterskogen där min hund Simba är begraven.

15. Vilken plats föredrar du minst? Sjukhuset

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förmodligen utomlands om drömmarna slår in.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Michael Jackson haha drömde alltid att han kom för o mörda mig. (fast han var min idol)

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Älskling, han får mig alltid att skratta.

19. Hur stor är din säng? 160 cm

20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Alltid med kläder på.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 1 är min 2 är M´s

23. Hur många landskap har du bott i? 2 fast länder inte landskap :)

24. Vilka städer har du bott i? Norrköping o Poznan i Polen

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor

26. Är du social? För det mesta

27. Vilken är din favoritglass? 88 och nogger.

28. Vilken är din favoritefterrätt? Friterad banan med glass utan tvekan :)

29. Tycker du om kinamat? Älskar fast mer thaimat. Skulle kunna konvertera till Thai pga maten:)

30. Tycker du om kaffe? Inte tillräckligt vuxen än brukar ja svara på den frågan.

31. Vad dricker du till frukost? Thé

32. Sover du på någon särskild sida? Beror på oftast på vänster sida men flimmrar jag blir det på rygg.

33. Kan du spela poker? Yes klart jag kan :)

34. Tycker du om att mysa/kela? JA!

35. Är du en beroendemänniska? ? förstår inte frågan. Men jag är inte beroende av nåt förutom mina hundar hehe

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Inte känner men vet att Prince William fyller år samma dag som jag.

37. Vill du ha barn? Ja!

38. Kan du några andra språk än svenska? Polska engelska o tyska, o håller på lära mig spanska.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Dum fråga haha ja för många gånger.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet utomlands annars bassäng.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder lr saker till hundarna.

42. Äger du dyrbara smycken? Ja ett par stycken

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Family Guy !

44. Kan du rulla med tungan? Nej

45. Vem är den roligaste människan du känner? Älskling och min morbror

46. Sover du med gosedjur? Levande gosedjur, ja mina hundar.

47. Vad har du för ringsignal? Nån melodi jag laddat ner.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja i källaren hos mamma.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Chipspåsen på bordet :)

50. Flirtar du mycket? Nej haha

51. Kan du byta olja på bilen? Det tror jag nog

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Ja, två gånger

53. Vilken var den senaste boken du läste? Snabba cash

54. Läser du dagstidningen? Nej

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Illustrerad vetenskap och Pc tidningen.

56. Dansar du i bilen? Hahah ja

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? East Fm

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En mops

59. När var du i kyrkan senast? Några veckor sen på Leandros dop.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Minns inte.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 1 natt aldrig mer.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Mamma

63. Vad lyssnar du på just nu? Discovery channel

64. Har du varit med i tidningen? Ja många gånger under min karriär haha

65. Vad är det konstigaste du ätit? Dopp i grytan. Blää

66. Vem såg dig naken senast? Helt naken, älskling, halvnaken nerifrån distriktsköterskan på vc idag.

67. Vad är det för färg på din tandborste? Genomskildig blå

68. Hur imponerar man på dig? Genom mina hundar :)

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? sms:ar Ida o ringer Sacci.

70. Har du någon piercing? Ja i naveln och näsan. Hade i tungan men tog bort (är för gammal för sånt)

71. Din största vinst? Att jag lever idag !

72. Civilstånd? Förlovad

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Massor orkar inte skriva alla.

74. Är du fåfäng? Nej det tycker jag inte.

75. Ångrar du någonting du gjort? Nej, man lär av sina misstag.

76. Hur gammal är din pappa? Ingen aning faktiskt.

77. Vilket är ditt drömjobb? Jobba med Max

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Resa

79. Vad har du haft för husdjur? Hamstrar, marsvin, grön leguan, katt , fåglar, kanin o råttor o hund. (en hel djurpark)

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Jag är jävligt envis. Jag är grym på att dansa (har dansat sen ja va 4) O jag har överlevt en annan jobbig sjukdom innan min hjärtsjukdom.

81. Svär du ofta? Hihi ja det gör jag nog.

82. Sverige när det är som bäst? Hm.. Vintern.

83. Kan du åka slalom? Är snabblärd så ja :)

84. Vad har du ätit idag? Wok time mmmm så gott

85. Vad har du för utbildning? Samhäll-media.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Vet inte

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Mina öron

88. Vilken är din bästa egenskap? Jag anpassbar i de flesta situationer. Eller hur man säger.

89. Vilken är din sämsta egenskap? Blyg ibland o lättirriterad

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Dhali lama

91. Saknar du något? Ja att få leva ett normalt liv igen.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? För barn är det det.

93. Vad gör dig ledsen? Orättvisor i världen

94. Vad gör dig glad? Mina hundar o familj  o vänner.

95. Har du varit gift eller förlovad? Är förlovad

96. Vad ska du göra i helgen? VILA

97. Vad är det knasigaste du gjort? Är klanigast i stan så säker en massa grejer.

98. Vad har du för laster? Kinderägg

99. Vem är din förebild? Min mamma

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Se på Greys

Mobilblogg

2011-11-14 21:49:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Åå vad jag längtar till att kunna gå en normal promenad i skogen med mina
Älsklingar. Längtar till o kunna laga min egna mat, att duscha själv. Alla de sakerna som alltid är självklara för de flesta. Längtar till att kunna klaga på mitt jobb :) o att jag är trött efter att jag tränat lr bara springa till man får mjöksyra i benen :)

Jag vet att jag kommer dit! Men nu känns det långt kvar. Men ingenting är omöjligt när det kommer till min envishet . Hakuna matata!


Besviken

2011-11-14 13:32:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag känner jag mig lite besviken på mig själv. Trodde jag skulle va "frisk" så här dags. Det har gått en vecka sen Op och ja mår lika dåligt som jag gjorde dagen efter. Fick ställa in vallningen som ja skulle gått på nu på ons :(
Hade sett fram emot det. Men jag är inte körbar lr gåbar än hehe.
Idag hade jag provtagning på sjukhuset o det betyder att ja inte kunde ta min tablett. Så ja kunde köra dit.
Vet inte hur det funkar med sjuktaxi o jag orkar inte hålla på krångla för o ta reda på det heller. Så stackars mamma fick stå ut med en lättirriterad dotter.
Nu har jag fått i mig lite mat o tagit mina tabletter så snart kommer den härliga känslan av att det onda sakta slutar o göra ont.

Sen ska jag bara ta det lungt o se på mina serier (sova) fram till hundarna vill ut igen.

Rita

2011-11-12 15:26:44 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Det här med o rita när huvudet inte riktigt hänger med. Hm.. Ja det är inte så lätt men jag har en sån ritlust att ja provar nåt lättare än en mops :) Mycket rynkor och mkt svart det blev för svårt för mig idag.

En påbörjad men jag ger upp nu. Det blir inte som jag vill :) Nu ska jag prova rita en valp istället

Gissa vem ? :D

 

Update : M kom in och började skratta så han höll på ramla. Han undra hur jag äns kunde hålla i pennan när ja knappt kan sitta upp på stolen :)

Sitter lite konstigt för det snurrar utav tabletterna.


Nu orkar jag faktiskt inte

2011-11-11 11:11:52 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag brukar inte vara den som klagar i första taget. Vill helst inte be om hjälp men nu känner jag att ja inte fixar detta mer. M jobbar hela dagarna och jag är ensam med hundarna. Mamma tar morgonpromenaden men sen är ja själv.
Enligt läkaren får jag inte äns dammsuga, men ja bär min egen vikt på en 5 minuters promenad som tar mig 45 minuter i snigelfart. Då är det kanske självklart att hjärtat inte läker som det ska.

Men ja tycker mest om hundarna som inte får sin dagliga aktivitet. I början fann de sig i det men nu börjar de bli lite jobbiga (understimulerade).
Ska bli riktigt skönt med helg nu så M får ta hand om allt. Så jag bara får vila.
Känner mig jätteelak som tänker o känner så. Men jag orkar inte vara superwomen nåt mer. Känner mig liten o rädd, rädd för minsta andetag för att det gör ont, rädd för att äta för det också gör ont.


Oxycontin

2011-11-10 14:39:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har precis varit på promenad med vovvarna. Pepsi har kommit hem :) Mamma var med men hennes energi gjorde så Max började skälla vid hundmöten igen. Så hon fick gå i förväg. O typsikt så mötte vi nog alla hundar i kvarteret.
Nu har jag provat o stoppa i mig en smärtstillande, för ja står inte ut med smärtan mer.
Hoppas hoppas jag slipper o må illa lr bli konstig. Hatar o tappa kontrollen o känna mig konstig.
Vad ja fått veta så är de tabletterna ja fått Oxycontin väldigt beroendeframkallande. Så jag ska bara ta om jag MÅSTE ta. Vill inte bli beroende av nåt skit.

Jag gillar inte tabletter och det vet min läkare. Vet inte hur många tabletter för hjärtat jag skulle behövt o äta egentligen men ja slipper det pga att ja är så emot piller. (Sen får ja alla biverkningar med).

Fick veta på Us att jag har en gen som är ganska vanlig. O den genen lr vad det är gör att man blir extra känslig för olika substanser. O det vet jag ju redan eftersom min warandos är så låg. Jag blir full på ett glas cider hehe
Så nu vet jag vad det beror på iaf :)

Nu blir det sova. Hundarna sover redan.


Mobilblogg

2011-11-09 21:27:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det är helt otroligt hur hjälpsam
Max har varit idag. Imorse kom mamma hit med Pepsi och gick ut med Max. Då fick ja i mig frukost. Sen gick hon och då kom Malin hit och vi gick ut med Max o story.
Sen fick de vara kvar här hemma medans Malin skjutsa mig till sjukhuset för provtagning. Efteråt var ja så trött att ja sov. När ja vakna så hjälpte Max mig upp ut soffan. Jag bad honom hämta kamptrasan och han drog den så ja kom upp. Han hämtade mina skor så gick vi ut. Kunde inte hålla kopplet samtidigt som kryckorna så Max fick gå lös. Det gick jättebra och han var jätte lyhörd på min röst. Vilken liten klippa han är min Maxi. Aldrig varit med om något så otroligt man kan nästan tro att han är utbildad. Hoppas det håller i sig länge. Då ska jag aldrig klaga på hans små knasigheter. Han är allt man kan önska sig! O självklart saknar jag lille Pepsi men han tar hand om mommo som behöver tröst i sin oro över mig. Pepsi är expert på att trösta o vara en trygghet. Mina två perfekta hjärtan ! Älskar de över allt !


Hemma

2011-11-08 14:20:20 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är jag äntligen hemma hos mamma. O det första jag gör är o lägger mig i sängen och upp kommer 2 underbara hundar som kommer o lägger sig bredvid. Luktar på stickhålen och lägger sedan huvudet på mitt hjärta. Nu sover de och jag med snart.

Operationen blev tillslut lyckad även om det var det hemskaste jag någonsin upplevt(värre än kamera undersökningen). Men vill inte skriva om det här.Ni får gärna fråga mig när vi ses.

Jag har extremt ont i min ljumske eftersom de höll på i så många timmar. Så jag uppskattar all hjälp med hundpromenader :) Det blir nog nån veckas understimulering för hundarna, men det tar vi igen senare.

Mobilblogg

2011-11-08 10:11:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Överlevde men det var hemskt. Uppdaterar mer när ja kommit hem.

Har iaf tv på rummet :)


Mobilblogg

2011-11-06 11:41:33 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Mot Ekerö !


Orättvist eller ?

2011-11-03 21:14:55 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är vi hemma efter allt idag. Det första vi gjorde när vi åkte från sjukhuset var att stanna på nåt Roadhouse o äta.
Jag var vrååålhungrig och extremt groggig. :)

Vi kom till sjukan kl 11 och jag var fastande från dagen innan. Vi blev intagna kl 11.20 och då bråka de med mig om sticket i armen. (Hatar det) Tillslut fick de dit det och jag blev svimfärdig. Fick ligga o vila lite. Nästa tid till CT hade vi kl 13. Magen började kurra ganska skapligt och än fick jag inte äta. Efter CT-röntgen kom vi tillbaka till avdelningen o fick vänta på nästa tid kl 14. Då kom sköterskan med VÄRSTA goda frukosten till M. Snacka om orättvist!!!

Kl 14 ja då satt jag och grät av rädsla. Gjorde ett ultraljud och sen var det dags :(
Jag var okontaktbar ville inte göra den hemska TEE undersökningen (kamera ner i hjärtat genom halsen).
Men sköterksan förklarade och när doktorn kom så var han sååå underbart snäll att jag fick en massa lugnande innan. SOm jag minns det så hulkade jag rätt mkt och det var riktigt obehagligt. Men som M förklara att jag låg blixt stilla och hulkade bara i perioder och annars andades jag på. Jag hade fått lungnande 2 gånger till under undersökningen. Så när de var klara (Minns inte hur jag fick på mig kläderna) så fick M bära mig till rullstolen. Sen sov jag en halvtimme och sen fejkade jag att jag var pigg för jag ville hem.

Blev hemsläppt men M fick order om att INTE ge mig mat före kl 16.15 Iof var det bara 1h kvar :)
Minns knappt hur vi tog oss till bilen. M fick bära mig halvvägs.

Sen när klockan var dags vräkte jag i mig Fisk o kallsås som var sååååå gott.


O där satt jag, fick inte äns dricka vatten...


Mobilblogg

2011-11-02 21:18:49 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Det märks vilka som äger soffan hos oss med :) Jag o M sitter o trängs på 2 kuddar medans hundarna tar upp resten :)


Flimmer

2011-11-02 16:13:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag kände på mig detta redan imorse. Som vanligt när jag gör något så offrar jag den dagen då jag vet att ja kommer flimmra senare. Oftast tycker jag att det är värt det innan. Men när ja väl sitter där o flimmrar så kanske man skulle tänkt om.
FAst idag var det VÄRT det :) För denna dag har fått mig o må så bra och glömma allt hemska som ska hända.
Visst jag mår skit nu men jag mår hellre såhär med humöret på topp än att gå hemma o vara nervös bli svimfärdig o dålig i magen.


Hittade en förmaksflimmer symbol.
Bild lånad från google

Hemma

2011-11-02 15:36:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Då var vi hemma igen. Möra o trötta. VILKET FYSPASS! Det är verkligen inte lätt att hålla igen Max i koppel när han är supertänd på fåren.  JAg har ingen erfarenhet alls av hur man gör, men det verkade vettigt :)
Vi gick bakom fåren med Max i kopplet och jag försökte få honom att lugna ner sig och få ett bra tempo utan "kasten" han gör framåt. Han ÄR stark som en oxe och jag som en vante i kopplet :)
Men vi redde ut det och jag får honom ligga på kommando och vika ut men han har så himla bråttom fram.
Måste sänka farten o samla honom mer.

Får se nu på söndag på kelpieträffen hur det går :)

Det var iaf jättekul o valla. Skulle nog önska att det låg lite närmare stan dock.

Knäpp Matte ?

2011-11-02 11:07:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Maxi ligger här och måste tro att hans matte blivit knäpp. Han är inte van att se mig så glad o taggad :)
Ja går omkring och sjunger o fixar o donar o packar till vallningen. Jag är verkligen supertaggad. O det ska bli så kul.
Sådär riktigt kul som gör att jag glömmer (förtränger) vad som skall ske imorgon :). Skönt det iaf. Oroa mig kan jag göra inatt så det räcker :)

Kursavslutning

2011-11-01 21:16:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har precis kommit hem från kursen. Det var avslutning så det blev en liten utomhus tävling.
Det låg 8 skålar med godis på en rad vid 4 låg det röda koner. Så skulle man gå med hunden på en rad och endast hålla i öglan på kopplet. Sen skulle hunden bara få ta godis från varannan skål. Och man skulle med rösten säga vilken han fick och vilken han inte fick ta. Det gick på tid. Jag o Max klarade det på 21 sekunder och vann :)

Andra tävlingen var platsliggning på 2.5 min  och det klarade vi och 2 andra med :)

Så jag och Max var vinnarna utan tävlingen och vann en jättefin boll o snöre. :)
JAg var såå stolt över min Maxi som var såå lung idag och gick så fint slalom mellan de andra hundarna OCH HANEN!!

Det tråkiga var att när vi kom hem så hade Max skrapat upp näsan igen så det blöder :( Blir så ledsen för jag vill inte att det ska bli ett ärr. För då kanske utställningskarriären är över :(

Mobilblogg

2011-11-01 16:27:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ikväll är det kurs för Max så Pepsi sover hos mommo. Innan detta har vi vaccinernats och tagit en liten runda i skogen. Så nu är Maxi lagom trött inför kursen ikväll. Men imorgon ska vi göra nåt jag längtat efter hela veckan!! Vi ska valla i Motala :) ska bli så himla kul att börja! Så kan man köra 1 gång i veckan kanske !