Det spökar i min kropp

2010-06-29 12:38:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Var på Ak mottagningen nyss och tog prover. Det konstiga var att dem låg ännu högre än sist och då var dem redan för höga. Jag skulle ha ätit 0,  1/2,  1/2,  1/2 men jag åt 0, 1/2, 0, 0  När ja tog proverna förra gången låg dem på 3.2 nu låg dem på 4.0 Tycker ju att det borde minskat rätt kraftigt och inte ökat. Det kanske har ett samband med att jag går ner i vikt hela tiden.. från 50 till 45 på 1 månad, känner mig som ett skelett.
Tycker dem borde ta tag i det här och låta mig o få sluta med waranet..








AK står för Anti Koagulantia
(PK-INR, protrombin-komplex international normalized ratio), dvs hur lättblödande en person är.
INR är den internationella beräkningen av blodets koaguleringsförmåga
PK-INR målvärde 2.0-2.5


Tips!

2010-06-28 20:10:41 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer ett äckeltips för alla er som vill slippa disken.. Kräks..
Jag skulle diska så var det matrester kvar på en tallrik som såg riktigt äckligt ut så fick ja kväljningar och kräktes rakt ut på golvet. Tur var det bara vatten som kom upp. Men jag slapp ta hand om disken sen ;)

Inte min dag idag

2010-06-27 21:50:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Vilket härligt sommarvärder vi har idag ! M och jag bestämde oss för att gå upp skapligt och åka ut till drömgruvan för och bada och sola. När vi kom dit var det fullt utav pensionärer som inte uppskattade att vi hade hundar så vi åkte vidare och hittade ett annat litet ställe som vi kunde vara på. Vi satte oss ner och åt frukost medans hundarna simmade och lekte. Sen kom det en blinning som jagade mig. Sprang som en idiot och blev tillslut av med den. Efter en stund började M springa och vifta med armarna, då var den efter honom. Jag fick smått panik och sa nu räcker det jag vill hem. Så vi åkte tillbaka till stan och la oss ute på himpan. Kastade boll åt hundarna och körde lite lydnad. Inkallning samtidigt mellan varandra. Efter en stund kom hela sportscamp och skulle vara just där vi var. Då åkte vi hem. Vid 18 fick jag sms av Malin och vi träffades vid våran park och hundarna fick leka ihop. Max sprang in i mitt smalben så det kändes som att det gick av. Efter det sprang han in i min arm som åkte in i magen och gjorde riktigt ont..

Nyss skulle jag ställa mig och skala potatis med min nya potatisskalare och skärde av halva nageln och det vill fortvarande inte sluta blöda, det går gått 20 min nu. Om det inte slutar om 10 minuter så ringer jag sjukvårdsupplysningen och frågar vad jag ska göra för o stoppa blodet. Just därför hatar jag att äta blodförtunnande. Och nu har ju mina värden vara över det normala med så det känns så himla typiskt..

Vill bara gräva ner mig.


Pinsamt

2010-06-27 17:14:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har glömt en riktig pinsam och rolig händelse som hände mig och Sacci för nån vecka sen.
Vi bestämde oss för att åka till folkparken och sola. Jag rastade hundarna morgonrundan och åkte sedan för o hämta upp Sacci. Vi åkte till grizzly för o köpa en sån där grej man stoppar i marken till Max. När vi är inne på grizzly så hör jag Sacci börjar asgarva och kommer med Pepsi efter sig som kissat inne. Hon har då inte märkt något och drog honom en bra bit så det kom kiss hela vägen. När jag ska gå dit och kolla så ser jag hela långra strecket med kiss och börjar skratta så jag får ont i magen, då bestämmer Max sig för att ställa sig och markera över Pepsis kiss. Vi började skratta ännu mer för vi skämdes så dant. Tur att vi kände hon i kassan. Men vi stod o skratta bra länge innan vi vågade oss fram och säga till. Vi torkade självklart upp det själva och dem blev inte sura. Men det var så otroligt pinsamt så vi inte kunde sluta skratta.

Sen i folkparken så låg vi o sola och Max hade sönder den där stålgrejen så han fick vara lös och det gick mkt bättre.

Videon

2010-06-26 21:54:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Badhund

2010-06-26 20:51:40 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Midsommaren spenderades delvis ute på landet och hemma i stan. Mycke trevligt med god mat och trevligt sällskap!

Idag när hundarna var lite piggare åkte vi ut till drömgruvan så fick dem bada lite. Max kastade sig i och simmade riktigt bra denna gång. (Inget krokodil plask).







Video kommer strax!

Cooling

2010-06-23 17:21:38 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


I tidningen solo som jag fick igår följde det med ett par solglasögon. Jag gillade dem inte, däremot blev Max riktigt snygg o cool i dem :)



Mys

2010-06-22 19:45:06 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag bara myst hela dagen. Träffade Malin o story med en sväng, vi satt ute hos oss i parken och pratade, tränade lite trix med hundarna och så fick dem springa av sig. Bra träning för det var en massa småbarn som hade fotbollsmatch några meter ifrån, men hundarna verkade inte alls bry sig. Det var nog ner vi som brydde oss.
När jag kom hem så möttes jag utav en bukett rosor en tjejtidning och en stor påse godis! Mycket uppskattat :D






Nu lagar M mat åt mig sen ska ja till jobbet..

Thailand

2010-06-21 19:47:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Min födelsedag spenderades idag med att äta på woktime ville egentligen äta på butlers men det fanns inte tid till det eftersom jag ska till jobbet snart och M slutade så sent. Fick en resa till thailand och pengar. Så imorgon ska jag o M beställa. Var och köpte en tårta o ha med till jobbet. Det blev en avlång, för dem runda var slut..

Imorgon ska jag träffa Malin och story så ska hundarna få leka av sig, o sen kanske det blir lite lydnadsträning.
Efter det ska jag simma på badet och sen blir det dags o jobba igen. Men nu är det bara 3 nätter kvar sen ledigt i 11 dar!!!!


Värsta är gjort

2010-06-20 20:15:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är jag klar med 12h passen. Idag var det riktigt stressigt på jobbet men det har varit en rätt rolig dag om man bortser från stressen. Imorgon ska jag till lindahls och beställa tårta till kvällen. Har lovat dem på jobbet o ta med mig en imorgon eftersom ja fyller år.. På ons natt ska vi ha pannkaksnatt alla ska ta med sig pannkakor så ska vi svulla :)

Nu ska jag fixa ihop en skiva som ja kan ta med o ha på jobbet. Skönt o slippa den tjatiga radion ett tag.

Vovvarna har spenderat dagen utomhus med husse så dem är så slut att Pepsi knappt ville hälsa när jag kom hem. Förutom kelpie Max som tog ut sin sista energi på att riva sönder min rygg.

Fotobok

2010-06-18 14:38:04 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Fick ett tips för ett tag sen från Ida att om man var kund hos eon så fick man en fotobok från fujidirekt.
Idag fick jag hem min och den var riktigt fin, trodde faktiskt inte den skulle bli så fin som den blev. Nu vill jag göra fler.

Sista dagen på jobbet tänkte jag skriva men jag har ju 5 dagar kvar varav 2 12h.. BLÄÄÄÄ
Igår blev jag bjuden på glass på jobbet.. något positivt :)

Tycker det tråkigt o missa M´s kusins Bellas 18års dag som hon firar nu på lördag. :(
Sj fyller jag på måndag blir inget direkt firande. Ska nog köpa med en tårta till jobbet bara för jag själv är så sugen på tårta :).

Kursavslutning

2010-06-17 14:51:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var det kursavslutning för Max. Vi gick tipspromenad och gjorde en massa övningar med hundarna. Det var kul. Max skötte sig jättebra faktiskt. Först var han riktigt olydig och tillslut var Kattis tvungen att ta tag i honom o lugna ner honom. Efter det var han superduktig! Riktiga tonårsfasoner håller han på med..

Idag gick det riktigt fort på jobbet, fanns inte så mycket att göra heller. Imorn kommer nog gå bra med men sen kommer dem där 12h passen... usch vill inte..

Hallå

2010-06-15 20:32:06 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Kom nyss hem från volleybollen med jobbet. Det var kallt men trevligt. Jag o Sacci åkte iväg för o käka sen skulle vi komma tillbaka men Sacci åkte hem efter maten. Då hade de spelat klart och skulle festa lite. Jag ville inte vara ensam tjej så jag hoppade över det.

Imorgon ska ja o Sacci o hundarna lägga oss i folkparken och sola. Hundarna ska få en bra plats i skuggan med en massa vatten. Efteråt blir det shopping på stan och på kvällen så ska jag och Max på kursavslutning. Måste träna på vårat trick som vi ska visa upp då. Har inte bestämt mig vad jag vill göra. Jag och Pepsi "vann" på hans kursavslutning då vi gjorde backa slalom. Max är inte så avancerad i tricken än :). Det får bli Pang spela död.



Vallning

2010-06-14 21:23:23 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag mailat runt och frågat lite om vallningskurser. Har hittat ett ställe som tar emot alla vallraser som jag hoppas ska svara snart :) Skulle vara riktigt kul o få börja någon kurs snart! 


Bild tagen från Google.

Tycker lite synd om fåren på bilden. Så många i så litet utrymme :(

Ledig!!!!

2010-06-14 19:44:44 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


...I 2 dagar jippiii! Vaknade kl 13 och gick ut med hundarna. Sen åkte jag till mamma och lämna dem o åkte vidare till frisören. Det var i oktober förra året innan min operation jag klippte mig senast så nu var det dags.
Sen åkte jag o husse till skogen och gömde boll åt hundarna. Max fick även springa av sig på ett stort gärde. Nu är dem helt slut och jag likaså. Har köpt på mig en massa gott till ikväll så jag kan proppa i mig onyttigheter i soffan:)

Imorgon ska jag på volleyboll turnering med x-skift på jobbet. Det kan nog bli rätt kul eftersom det är så många unga på x, efteråt blir det grillning och dricka för dem som vill. För min del blir det nyktert tack vare waranet..

Vi hörs..

Jobbet snart

2010-06-13 12:53:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kl 17.30 ska jag bege mig till jobbet för o jobba 12h natt.. Känns inte så kul när jag inte känner mig bra än.


Nyss var jag och hämtade ut min hundförarväst som jag trodde skulle vara alldeles för stor. Den satt perfekt och riktig snygg var den med. Så nu kan jag träna ordentligt, hahha inte för att det blir skillnad på träningen, men man känner sig kanske mer duktig :)

Nu ska jag äta frukost på uteplatsen i solen och njuta några timmar innan helvetet börjar.


Flimmer

2010-06-11 19:23:36 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja då var det dags igen :( Mitt första flimmer efter andra ablation. Känns så piss som det bara går! Hela dagen spenderad i tårar på akuten. Man blir såå deprimerad, nu ska vi börja en ny utredning och så får vi se om det blir en 3dje operation. Imorn ska jag jobba 12h natt får se om jag orkar ta mig dit. Lärkaren sa vila några dagar.
Nä nu ska jag äta jordgubbar och kramas med hundarna!

Kurs

2010-06-09 21:23:06 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag var det Max som var på kurs. Näst sista gången för honom. Han är i någon könsmognad, trots, jobbig tonårsperiod. Han ville inte alls lyssna på matte. Han fick springa av sig lite energi sen gjorde vi en inkallning bredvid dem andra hundarna, det gick jättebra. Eftersom det regna så gick vi in o tränade sitt, ligg stanna kvar. Han kunde det bra men det märktes på honom att han inte tyckte det var speciellt roligt. Mycket roligare att racea eller rulla sig i gräset, jaga regndroppar från träden och tycka allt är en lek. Tur att sånt går över :) Bara o träna o träna o träna tills det släpper.


Bara 5 dagar kvar

2010-06-08 20:53:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


5 hemska arbetsdagar kvar sen är jag ledig i 2 dagar sen börjar 7 hemska arbetsdagar igen... Idag fick ja skäll på jobbet för att jag för första gången hittade lite ledig tid över och satte mig och åt..(har inte ätit alls i 3 dagar nu på jobbet) Enligt dem ska jag sitta i trucken 8h och aldrig gå ur.. (kul med 12h i helgen).När jag öppnar porten för det börjar bli så mycket avgaser i magasinet från trucken, ja då kommer det en o skäller på mig o säger att porten ska vara stängd.. Lätt för honom o säga som inte jobbar i en massa avgaser. Nä, måste hitta ett nytt jobb snarast, inte bra för hjärtat som inte äns hunnit läka än.


Nu till något roligare här är lite bilder på hundarna.






Trött

2010-06-07 19:06:18 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Usch jag är så trött att jag knappt kan andas, ändå har jag sovit i 2 timmar när jag kom hem.
Var nyss på en promenad i regnet, det var skönt men är fortvarande sådär jättetrött..





Tänk om man kunde ta lite energi från hundarna..

Jump Jump Jump

2010-06-06 22:20:44 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer lite hoppbilder jag hittade i kameran
















Cliff diving

2010-06-06 22:16:11 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Hallå.. I förmiddags var jag Malin o Story och min hundar i glottern och skulle gå en runda. När vi kom fram så var det 1 par med 2 golden som kom precis före oss, så vi gick en annan runda. Vi ville hålla oss borta från vattnet eftersom jag inte vill att Max ska bada än när han äter medicin. Vi hamnade på en konstig skogsväg och sen kom vi till en klippa, hundarna var väldigt sugna på att bada men det fick dem inte. På tillbaka vägen gick vi förbi där igen och helt plötsligt springer Pepsi fram  till kanten och hoppar i (eller ramlar i) Jag får panik o säger han kan inte simma vi måste rädda honom.. Malins Story kastar sig i fast hon inte får och jag hinner säga nej, stanna till Max. Malin är påväg att ta av sig skorna o hoppa i då ser vi Pepsi halvägs upp på klippan, klättrar upp till toppen, skitglad och springer runt som ingenting har hänt... Vi försöker locka in Story lite mer på sidan och där kom hon upp sen. Vi var helt chockade att det var just Pepsi som gjorde en sådan grej, han som är mer försiktig vid vatten. Självklart kunde han simma, men ja fick nog lite panik där..
När vi kom tillbaka till bilen blev vi istället anfallna utav en massa bromsar. Usch vad jag hatar dem, och Malin som inte äns är rädd för insekter tyckte dem var otäcka när dem var så många.. Dem flög in och ut i bilen, stackars Malin fick fösa ut dem, jag vågade inte gå nära. Ett litet äventyr blev det, med lagom trötta hundar.


Jobba

2010-06-04 21:04:32 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Snart är det dags för mig att åka o jobba.. Hur det ska gå med sprängande huvudvärk vet jag inte, men vill inte vara sjuk mera eftersom det är sista dan på E skift och på måndag börjar mitt ordinarie skift så då måste jag vara fulllärd, alltså sista dagen o kunna fråga om något.. Skulle va skönt o bara slippa denna huvudvärk. Har tagit en massa tabletter men inget hjälper. Ska göra några mackor, men får väl se om ja hinner äta upp dem..

Max är hemma

2010-06-03 22:48:29 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är lillkillen hemma och han ser såå trött ut, var ute med honom en sväng nu o han kissade några gånger och det var jättebra för han hade vägrat att göra det hos veterinären. Han fick gå lös och va så duktig så. Veterinären tyckte han var så pass pigg redan att han kunde åka hem. Bättre för hans oroliga mage. Så nu har vi fått hem en påse mat som han ska äta och sen någon pasta som han ska få imorgon och 1 tablett till ikväll så vi inte behövde hitta något nattöppet apotek. Sen trodde veterinären att han skulle få normal avföring i helgen.
Det märks på honom att han fått lugnande, för vi fick bara ett varsitt hopp när han kom o hälsade på oss :) nu har han druckigt en hel del här hemma med så det känns bra. Nu ska han få sova, Pepsi är framme o pysslar om honom.

Update

2010-06-03 17:10:31 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Walla ringde nyss. Fick en klump i halsen eftersom han sa att han bara skulle ringa om det var något akut.
Han sa att Max hade lite för många blodkroppar vet inte vilken färg nu vita eller röda.. men han skulle sätta in medicin direkt och så hade han fått lugnande eftersom han var så stirrig, det förstår jag han är ju inte van att bli bortlämnad sådär. Så om han inte lugnar ner sig skulle vi få hämta honom idag. Det är inte bra för magen om han är stressad när han får dropp o mediciner. DÅ är det bättre o ha honom hemma o ge mediciner i lugn o ro.
Min lilla gubbe.. vill bara hålla om honom o trösta.. Så vi får se framåt kl 20 om dem ringer..


Älskade Max

2010-06-03 16:18:01 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Bebisen blev inlagd. Känns tryggt att han kommer bli bra. Men så jobbigt o behöva lämna bort honom över natten.
Är så tomt här hemma utan honom. Sj satte jag mig ute i solen för o sola lite men huvudet började banka så ja var tvungen att gå in.. Ska försöka sova en stund. Har inte blivit så mkt sömn inatt för ja oroat mig för Maxi.

Veterinär besök

2010-06-03 12:26:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vaknade kl 07 och gick ut med hundarna MaX hade fortvarande diarré så ja försökte få i honom vätska men han tog bara några slick. Ringde veterinären som sa att ja skulle avvakta som vanligt så ja väntade några timmar sen ringde jag igen och sa att nu måste han få komma in. Så snart ska vi iväg till Walla djurklinik och jag antar han ska få dropp eller något så han får i sig ordentligt med vätska. Det är ju så varmt ute så man blir ju så orolig. Lyckades ta tempen på honom igår som visade 38.4 vilket är normalt. Så det var lite lugnande, trodde ju han hade feber för han kändes så varm. Men nu ska vi lämna av Pepsi o sen åka mot walla.


Mys

2010-06-03 00:13:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag börjar må dåligt igen, huvudet bara pulserar.. Ska stänga ner datan snart. Max känns väldigt varm ska ta tempen på han när som helst, har lagt på en kyl filt på honom så han blir lite sval ifall han skulle ha feber.
Jag tror Pepsi känner av att både Max och jag är dåliga för Max hoppade upp i mitt knä nyss och så kom Pepsi efter och la sig under Max och så myste vi alla tre. Sen var jag tvungen o förstöra det hela genom att ta ett kort hehe..





Korten blev väldigt dåliga, tror min mobilkamera håller på gå sönder, efter alla gånger jag tappat den i marken.

Bebis

2010-06-02 21:09:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag mår jag lite bättre.. Men däremot mår inte Max så bra idag. Min lilla bebis har haft diarre och kräkningar nästan hela dagen, gav honom överkokt ris men det kräktes han upp. Ringde och pratade med veterinären och dem sa att ja inte skulle ge honom något alls idag utan bara vatten och hålla uppsikt över honom. Och nu framåt kvällen börjar han piggna till och busa igen. Imorn ska jag försöka ta mig till jobbet igen. Vore bra om ja var hemma en dag till men får inte missa så vill man ju inte vara sjuk från jobbet heller.


Seg

2010-06-01 10:33:07 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är jag seg, har ont i huvudet och magen.. Vet inte varför, det var väldigt stressigt på jobbet igår hann inte med allt och sen gick alla bara hem så ja hade ingen att fråga om hjälp, så ja hoppas dem inte är sura idag.
Idag får jag sluta tidigare så jag hinner med kursavslutningen, det känns skönt. Ska passa på anmäla mig till nya kurser om det går. Funderar på en spårkurs med Max och vardagslydnad 3 med Pepsi.

Idag måste jag ta mig till Ak innan jobbet.. känns som ja inte har tid med allt..Eller jo det har jag men jag gillar att sova ut.. Sen tar jag hundarna före mig sj. Känner att dem måste fått ut något av dagen innan jag går till jobbet.