Spår

2010-09-30 18:06:01 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag känner jag mig febrig och svag. Promenaden imorse var inge kul, Max var rätt jobbig. Bestämde mig för o åka ut o släppa dem i skogen så dem får springa av sig lite energi. Mamma o kusinen följde med o då passade jag på la ett lite längre spår åt Max. Lät det ligga i en timme ungefär sen när vi kom tillbax så tog han det jättefint och lyfte inte näsan från marken alls. Kanske ska göra ett ännu längre spår.

När jag lägger spåret så känns det jättelångt, men när han spårar så går det så himla fort, då känns spåret kort ist. Får fråga ta med mig någon som kan nästa gång. Jag kanske gör helt fel.

Brand

2010-09-29 12:19:09 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Igårkväll gick ja o la mig vid 00.30 sen vid 03.00 vaknade jag utav att det lukade brandrök. Trodde det var på vinden hos oss. Så jag gick ut och tittade. Kunde inte se någon brand men det luktade något fruktansvärt. Gick in på wighsnews och såg att det brann en bit bort. Så då försökte jag täcka våra trasiga ventilationer för o slippa lukten. Sen började ja få ont i huvet o må illa men tillslut somnade jag. Det luktar fortvarande nu men inte alls lika illa. Det brinner fortvarande o ja hoppas dem får stopp på det snart.


Bild lånad från Rebecka Franzen

Duktig hund

2010-09-28 22:01:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja både Pepsi o Max var riktigt duktiga idag. Max var bara med en stund sen kom husse o hämtade honom.
Tog ut Max först och gick en runda runt bruxan. Skällde i början men lugnade ner sig och när vi kom ut på plan var det rätt mkt hundar där som tränade. Inget skall. Bra kontakt hela vägen. Sen kom vi till bilen o där stod en läskig rottis. Jag frågade om de fick hälsa o Max blev lite rädd men rystade snabbt av sig det och ville ist leka. Sen fick han sitta i bilen tills kvinnan som ville se honom kom. Hon blev helt förtjust så hon ska förmodligen skaffa kelpie. Hon har 2 grayhound i nuläget och ville ha nån att träna bruks med. Max träffade hennes jättestora hund och det gick också bra. Han var bara lekfull. Känns riktigt bra det här att han inte skäller längre. Efter det kom M och hämtade honom och åkte hem.

Skrev fel i förra inlägget angående att hon tävlade lydnad, blev lite missförstått där :)

Sen var det Pepsis tur på kursen.
Platsliggningen tycker jag går suveränt.
Linförigheten fick vi en massa beröm för idag och jag kände att vi lyckades med alla vänstersvängar.
Ställande under gång måste vi träna mer på eftersom han gärna sätter sig när jag är påväg tillbaka till honom.
Läggandet under gång måste vi träna in så att han lägger sig blixtsnabbt utan att ja måste böja mig ner.
Inkallning är jag nöjd med han kommer o sätter sig fint.
Hoppet är suveränt med.
Apporten är äcklig och det måste vi träna massa massa på.
Tandvisning gick bättre idag, så länge han får stå på ett bord går det bra.

Med mer träning kommer det gå superbra. Jag är iaf mer än nöjd med honom.

Börja dansa

2010-09-28 16:34:01 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja jag ska börja dansa igen! Började ju dansa igen för snart ett år sen o slutade när ja blev opererad. Men nu kan ja inte hålla mig mer. Mina gamla danskompisar hade ju flyttat iväg med nu bor alla i norrköping igen. O fick ett mess från en av dem. Hon fråga om ja fortvarande var sugen på att dansa. Självklart är jag det. Så nu letar vi lokal. Ska bli såå kul. O det roligaste är att vi är vårat gamla gäng igen !


Kelpie till alla!

2010-09-27 18:17:32 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag fått en till person att bli helt kär i kelpie rasen. Var o träffade M´s morbror som alltid haft schäfer, men när han såg Max blev han helt kär. Så frisk o pigg o så rörlig och smidig. Det skulle bli hans nästa hund om några år. Så är det en kvinna på kursen med som är intresserad utav kelpie. Så imorgon när jag o Pepsi ska på kurs så ska hon få låna Max i nån timme och känna lite på han. Hon är tydligen jätteduktig med hundar o tävlar med sina 8 månaders hundar redan i lydnads 2an. Så vi får se om hon också faller för kelpin :)


Mycket

2010-09-27 18:12:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag hunnit med mycket. Skickat iväg 3 jobbansökningar, ringt min läkare men inte fått tag på han som vanligt, ringt till a-kassan + försäkringskassan och Fiskeby.
Åkt till Ikea och handlat en ny stekpanna, bestick och nya lakan o påslakan. Kommit hem hämtat hundarna, städat lägenheten och bytt sänglakan. Nu är jag helt slut. Hundarna likaså, mamma måste tröttat ut dem ordentligt.

Men snart blir det att laga mat och sen när hundarna vilat lite så blir det lydnadsträning. Imorgon ska vi ha kurs o då har vi fått en massa läxa.

Leta hus

2010-09-27 11:41:54 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag o M håller på letar hus. Vi båda vill helst bo på landet med nära till skog. Helst utan grannar.
Vi har hittat 2 st vi tyckte va intressanta o ska M ska ringa på dem idag.
Jag vet att jag är väldigt rätt för insekter, men sommaren i sverige är inte så lång så jag borde stå ut, om inte annat vänja mig.

Idag kanske det blir en sväng på stan, behöver klippa mig och köpa lite höstkläder. Har ju bara en massa linnen i skåpen.. Vi får se om det blir av. O ikväll blir det lydnadsträning med både Max o Pepsi.


På middag!

2010-09-25 13:00:07 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Som nästan varje lördag åker vi till min mamma på polsk middag! Denna gång våran favoritmat pyzy.
Tänkte lägga upp en bild men alla på google såg så äckliga ut.

Nu är jag glad!

2010-09-24 15:29:13 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Var och vaccinerade Pepsi idag och han ska inte ett Pip . Stolt Matte!

Sen var vi på promenad och träffade en trevlig man som lät mig träna med Max på hans hund!
Vi stod mellan en kvart  20 minuter och försökte få Max att sluta skälla. När jag blev arg så blev han mer frustrerad och bet i mig. Jag bytte och lockade honom med glad röst då fick vi kontakt och sen var det bara o köra på kontakt kontakt kontakt och sen var det bra. Han slutade och vi kunde stå o prata en stund o sen gick vi vidare.
Hund nr 2 mötte vi en bit bort en stor lunkande sak. Honom gläffste han åt men jag fick återigen hans kontakt o vi gick vidare.

När vi parkerade bilen så stod det 2 hundar precis brevid och Max började skälla ifrån bilen. Jag fick tyst på honom och hundarna kom fram till bilen o hälsade. Max blev glad o dem berömde honom att han inte vaktde bilen. Sen tyckte dem att ja skulle släppa ut honom. O det gick superbra !

Jag vet ju att så fort Max är på avstånd så vill han skälla, men han är supersnäll mot alla hundar han hälsar på oavsett kön. Så det är nog frustrationen att han vill fram som utvecklas till skall.

Men jag är glad o nöjd, vi tränar vidare och det blir bara bättre o bättre.


Tack för presenten!

2010-09-24 12:22:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..




Höj ljudet till Max för att uppleva den riktigt irriterande känslan :)

Pepsi fick ju en leksak utav Ida och Pata o Besten när han fyllde 2 år. Och den uppfyller verkligen sitt syfte: Att göra mig galen!!


Ursäkta röran i lägenheten!

Buzzador!

2010-09-23 23:18:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är ju som sagt buzzador och får möjligheten att testa olika produkter som kommer ut på marknaden.
Denna gång ska jag testa Sesodyne Rapid. Som motverkar ilningar på bara 60 sekunder.

Här är 2 filmer från senodyne





Det återstår o se om det verkligen fungerar :)

Bloggtorka

2010-09-22 12:28:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har inget o skriva. Idag kommer Ida hit o fikar, ska bli mysigt. Måste träna med Pepsi inför lydnaden med. Imorgon blir det skogen ska ta med mig kameran o ta lite svampbilder o på hundarna med såklart.

Sist var vi i skogen i 3h, hundarna var supertrötta i 20 min när vi kom hem haha :) Ska lägga nåt spår åt Max, har börjat lite smått o lägga korta personspår o det tar han fint tycker jag. Jag kanske gör helt fel men han blir trött av det iaf så det är skönt.

Plockat svamp

2010-09-20 18:45:48 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Kom precis hem efter att varit i skogen och plockat svamp i 3 timmar. Är helt slut nu fast jag inte ville åka hem.
Hittade en massa kantareller och några carl johan en riktigt riktigt stor som inte var rutten.



Eftersom jag inte äter svamp så får mamma svampen jag plockar o dem stora rensar hon och torkar. Medans kantarellerna ger jag till M.


Trött på valsnack!

2010-09-20 13:03:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag trodde vi hade demokrati i sverige ?..

Idag ska ja beställa tid till Pepsis vaccination ska försöka få det på tors eller fre så han inte har någon kurs samma dag han tar sprutan. Dem kan ju få feber o sånt. Då är det inte så bra att träna.

Happy Birthday Pepsi

2010-09-19 12:39:22 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Lilla Pepsi blir 2 idag ! STORT GRATTIS TILL MIN LILLE PILLE!!



Pepsi hos mommo

2010-09-17 14:31:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kom precis hem efter en stressig morgon. Mår illa för jag inte har ätit något än. Åkte till mamma och gick långis med Pepsi o Max o sen åkte vi till Ica maxi o köpte tårta o delikatobollar. Försökte hitta något mjölk o proteinfritt men alla snacka bara om laktosfritt. Så det blev inget med det. Sen fick lilla Peppa stanna hos sin mommo. O jag o Max är hemma o jag ska äta frukost sen fortstätter städningen i badrummet. Har städat resten så det är bara det kvar.. skönt.. Men nu är te vattnet klart. Vi hörs..


Nya piller

2010-09-16 17:33:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår hämtade jag ut min nya hjärtmedicin som jag ska ta endast vid behov.


Bild tagen från google.

Men apoteket hade inte just det märket men dem hade exakt likadana piller fast med ett annat namn som var billigare. Så det fick bli dem istället.  Veramapil mylan heter dem. Burken ser likadan ut fast den är i plast och innehåller 100 små vida tabletter.

Får se om dem hjälper, ska faktist ta en just nu eftersom jag provade att jogga.. Eller jogga kan man nog inte kalla det. Jag tog kanske 8 steg i joggningstakt och kände direkt att hjärtat inte klarade mer och ja blev helt slut, var tvungen sätta mig ner o vila..

Det är helt sjukt hur dålig kondition jag fått på bara 1 månad. Jag har ju slutat med all medicin och pplåster för att testa hur jag skulle må.  O som jag känner nu så har jag bara blivit MKT sämre.
Ett exempel är att jag och M skulle lyfta en baslåda på 40 kilo tillsammans hemifrån till bilen. Jag trodde bokstavligen att jag skulle dö. Han trodde jag skämtade med honom. Var tvungen att stanna o släppa taget för ja mådde så dåligt, undefär som att jag skulle sprungit tills jag stupat.
Känns inge kul alls, jag orkar bara mindre o mindre..

Världens bästa mamma!

2010-09-16 14:32:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det tycker nog dem flesta om sina mammor :) och även jag :)

Igår var jag på stan och skulle köpa presenter till M som fyller på imorgon. Och ville bara titta på en ny jacka o fleeströja. Så kom jag hem med både jacka fleeströja skor och hårfärg! O allt tack vare min snälla mor !
Hon ville köpa fler grejer till mig men jag ville inte hon skulle betala mer.

Kanske tar bilder på det jag fått men detta är ingen modeblogg så ni kanske inte är intresserade..

Idag är det storstädning hela dagen för imorgon är det ju "kalas". Och på söndag fyller min lille kille Pepsi 2 år med!

Max

2010-09-14 22:58:02 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja igår var ja och tränade på båda Max o Pepsi på bruksan.
När vi kom dit pågick det 4 st kurser, så jag trodde det skulle bli ett helvete.. Vi tränade på kampen och lite fotpositioner. Det gick jättebra och Max skällde bara 1 gång och när vi gick ner bland alla hundar så var han superduktig. Så skönt o få tillbaka min lilla Maxi igen.

Cattis tyckte vi hade klarat läxan bra iaf :D  Tack Cattis och Monica för eran hjälp!

O sen så vill jag säga GRATTIS till Monica och Tolla som har fått titeln LP1

Pepsi aka Silverpilen

2010-09-14 22:52:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har spenderat kvällen på kurs med Pepsi och han har blivit en liten favorit där. Alla vill ta med sig honom hem.
Efter hans snygga inkallning så fick han smeknamnet silverpilen för han var så snabb.

Det vi behöver träna mera på är ingångar och korta positionsövningar. På torsdag är det allmän träning och då kan man anmäla sig till en gemensam platsliggning. Funderar på det nästa torsdag men vi får vara snabba så vi hinner iväg innan dem kör platsen med skott. Pepsi är skotträdd och jag vill inte att det ska påverka hans träning.


Det gäller att...

2010-09-13 12:52:26 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


....Utnyttja sin hund på rätt sätt.



Ja nu kommer han med posten :) Tidigare har vi tränat på att städa.
Både han och Pepsi är experter på att sno smutsiga strumpor och bara sprida runt dem. Då kom jag på att varför ska jag städa, när dem kan hjälpa till :) Så sa jag åt Max att hämta strumpan och han sprang o hämtade en strumpa. Massa massa beröm fick han. O idag när posten kom sa jag gå hämta posten. Ja då kom han med tidningen hundsport som hade kommit i brevinkastet ! DUKTIG HUND! (När jag bad honom hämta reklamen så kom den tillbaka lite halvtrasig)

Det går framåt

2010-09-13 11:37:39 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Min och Max träning går framåt :) Jag är inte alls lika ängslig att möta hundar och jag får kontakt med honom när han är påväg att låsa sig. I helgen har vi varit hundvakt åt Story och det tror jag har hjälp honom med att känna sig lite trygg. Hon gör alltid honom så lugn.

Igår blev det en liten sväng till sthlm och då fick hundarna vara hemma hos Storys matte o husse ist. Dem hade varit ute med dem och han hade inte alls reagerat på andra hundar. När vi skulle hämta dem på kvällen så släppte vi dem och då fick han syn på en hund men jag hann att stoppa honom med rösten och han vände och kom tillbaka till mig. Riktigt duktig var han :)

Han gjort min läxa med. Har kampat med honom, så nu kan jag lyfta honom i kamptrasan :) Sen körde vi platsliggningen och det går bättre det med. Inte som det ska men mkt bättre.

Med Pepsi har ja kört mkt linföring i hans "katthalsband" och det går som vanligt bra, han är duktig den lille :)

Jag ska försöka filma honom nån dag med alla hans trick.

Igår när vi kom hem så var det mamma mia på tv. Så gjorde ja o hundarna en liten dans ihop.. Hahah M bara skrattade åt oss. Men hundarna tyckte det var jätteskoj.

 

Bruksan

2010-09-11 11:38:27 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var jag på bruksan med Max, vi träffade Monica o tollarna och våran kursledare Cattis med hennes hundar. Hon skulle hjälpa mig se lite på Max beteende. Och han är inte agressiv alls utan bara lite osäker och största delen beror på mig. Jag är osäker när vi får hundmöten och blir orolig. Men vi har fått lite läxa.

Vi ska kampa med olika personer för o stärka hans självförtroende. Sen ska jag träna på platsliggning på ett speciellt sett som hon visade. Och träffa snälla hundar.

Vi testade även lite budföring med honom och det tyckte jag gick bra för o vara första gången.

Sedan hjälpte jag till både Monica o Cattis med deras hundar när dem körde budföring. Riktigt kul faktiskt.
Söta Tolla ska tävla på söndag och dem gick igenom lydnads 1an och jag tyckte det gick hur bra som helst!
Sen fick ja träffa Micha, Cattis malle som ja är så förtjust i.

Jo, Cattis lånade Max en stund och gick lite med honom, när jag såg det blev ja glad o tänkte, är det där min hund ? Jag ska också lyckas få en bra energi så han är lika duktig med mig.


Ingen bra dag

2010-09-09 22:43:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag bara varit ledsen. Så har inte orkat blogga. Men imorgon är det nya tag och dagen ska spenderas med en massa träning på norrköpings bruksa.

Polisanmäla

2010-09-07 22:20:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


När vi var ute på promenad idag vid 15tiden så såg vi en äldre man med en schäfer/rottis blandning lös¨, så vi gick åt andra hållet och hundarna gjorde sitt och när vi kommer upp i en backe så kommer den hunden fram (dem måste hunnit runt) och springer fram och trycker ner Max. Ägaren syns inte. Jag lyfter snabbt upp Pepsi och drar med mig Max iväg. Hunden fortsätter dominera Max och jag blir arg och försöker fösa bort den. Max är jätterädd och kryper, när jag tar i den andra hunden så morrar den åt mig. Då kommer ägaren gåendes och ropar en gång på sin hund.. Hunden lyssnar inte utan fortsätter efter oss, ägaren går vidare som ingenting och hunden är kvar hos oss. Jag skriker åt honom att ta sin hund och fortsätter gå ner och iväg från hans hund som står nu och stirrar på oss. Ägaren syns inte längre och jag lyckas fösa bort den och har nu kommit till en väg. Då vänder hunden och går efter sin ägare som inte syns till..

Blir så förbannad. Tänk om Max hade svarat då hade det blivit slagsmål. Det syntes på hundens språk att den var jättedominat och ville bara trycka ner. Den kan inte varit så stabil eftersom den morrade åt mig. Och tänk om den hade mött på någon annan som inte hade lika snäll hund..

Funderade på att polisanmäla honom. Men vet inte om man måste ha skador för att kunna göra det. Men ser jag honom igen med lös hund så ska jag nog ringa.


Kurs

2010-09-07 22:12:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blev Pepsi som fick gå Max kurs .. Jag trodde inte kursen skulle vara så avancerad som den var. Meningen med kursen är att vi ska tävla på sista kurstillfället med domare och allt. Max har inte kommit riktigt så långt i träningen. Lite trist för jag hade velat gå en kurs med Max. Men kursledaren sa att vi fick vara med på allmänlydnadspasset och bara va bland hundarna. Max behöver mycket socialitets träning. Och efter dagens incident så har han säkert blivit ännu mer osäker..


Arlanda

2010-09-07 13:24:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Inatt vid 03 åkte jag till arlanda för o skjutsa min kusin och hennes kille som skulle utomlands.
Kl 02 hade jag ställt klockan men vaknade vid 01 utav att jag hade en mardröm. Jag drömde att jag blev överfallen utav två killar som försökte döda mig. Och när jag vaknade var jag tydligen kvar i drömmen för jag var jätterädd att gå ut.. Jag trodde dem skulle vänta på mig utanför dörren. Hade ju vakthunden Max med mig men var ändå jätterädd. SÅ fort jag satte mig i bilen låste jag alla dörrar.

Nu är vi iaf hemma och har sovit i några timmar. Nu blir det frukost..

Tränat

2010-09-06 11:48:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kom precis hem efter att ha varit på bruksan och tränat lite med hundarna. Det gick rätt bra med Max. Förstår inte varför han är så olydig när han är kopplad men så fort man släpper honom, kan det gå förbi hundar o allt utan att han bryr sig. Hoppas hoppas det kommer gå bra imorgon.. Är såå nervös att vi kommer vara det ända jobbiga ekipaget.. Fast han brukar ju kunna förvåna mig, jag tror alltid det värsta.


Bruksan imorgon

2010-09-05 22:24:25 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorgon blir det att gå upp tidigt. Ska möta Monica på norrköpings bruksan kl 10. Vill träna Max lite o den miljön eftersom våran kurs börjar på tis. Är nervös över hur det ska gå. Tror jag måste ut med honom i skogen först så han får springa av sig lite energi.

Just nu ser ja på Dumpad som går på 3an, har sett den flera gånger förut men den är så kul.



Panpizza

2010-09-05 12:17:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag blir det panpizza till frukost. Måste lyxa till det ibland haha.. Förövrigt så det ut som att jag har fått stryk, har världens fläskläpp.. Efter frukosten blir det att åka ut i skogen en sväng. Skulle behöva handla lite mat, men skämt o när jag ser ut som jag gör idag haha.

Huvudvärk

2010-09-04 20:37:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja igen..

Idag har ja varit hos mamma o ätit polsk mat igen mmmums.. Sen har vi inte gjort så mycket mer, träffat Ida.
Hundarna har varit med husse hela dan.
Imorgon blir det förmodligen skogen o då ska ja försöka ta lite bilder med.

Slut

2010-09-02 17:58:27 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är helt slut. Vid halv 1 åkte vi till linköping och Pepsi fick träffa veterinären. Kändes som vi kunde tagit det på telefon o ja fick betala 320kr för att hon ställde lite frågor i 5 min. Men men Peppa är iaf frisk och vi ska fortstätta med antibiotika kuren. Om det kommer tillbaka en gång till så blir det operation.

Efteråt åkte vi till skogen, det var meningen att vi skulle plocka svamp men jag hade ingen lust, så vi tog en skog närmare oss. När vi väl var i skogen hittade vi en massa svamp ändå så då blev vi så glada o fortsatte gå längre o längre in.. Det slutade med att vi gick 4.5 km o en påse full med svamp.

När jag kom hem passade jag på städa medans jag var uppe i varv. Sen kom M med en pizza och nu ska jag bara slappa framför tv:n

Återbesök

2010-09-02 11:42:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Snart ska vi bege oss mot walla i linköping Pepsi ska på återbesök hos veterinären. Får se vad dem säger. Han är mkt piggare nu än sist, men han fortsätter trycka i sig en massa gräs. Han kanske tycker det är gott :) får hoppas det iaf min lilla älskling <3

Spöregn

2010-09-01 19:59:44 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Då var vi hemma från agilityn. Vi hade inte tur med vädret.. Spöregn i 1h av 2.. Pepsi är inte så förtjust i regn så han ville inte riktigt vara med på slutet. Annars körde han snabbt o fint. Däremot måste jag få upp min kondition, kändes som jag skulle svimma när jag hade sprungit genom banan.

Lite trist att vi är så många o många hundar som inte kan vara lösa. Det stod ju att kravet var att man hade lös hund. Sen fortsätter alla säga HON till Pepsi fast jag säger att det är en HAN :)

Agility

2010-09-01 12:47:46 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ikväll blir det agility kurs med Pepsi. Denna gång är han med och kan träna :D Ska bli så kul!