Wii

2010-02-27 21:03:23 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag var vi på mediamarkt och köpte ett wii och wii fit. Det är skit kul o vilken träning man får.. Har redan lite träningsverk otränad som man är :) Har även grävt lite i snön på uteplatsen, det har kommit så mycket att hundarna tar sig över staketet och ut o även in till grannen. Träffade oxå Edona o Conny på mediamarkt och bestämde att dem skulle komma över imorn o se på Max. Nu ska vi gå en långis med hundarna och sen se nån film.

Jobba imorgon

2010-02-25 18:34:13 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Japp imorn ska jag jobba ska bli skit kul! Eftersom jag inte har nåt jobb och är sjuk hela tiden så blir jag överlycklig över en dags jobb! :) 
Till helgen ska jag filma en ny utmaning "sitt" med hundarna. Ska välja platssittning med Max och sittande under gång med Pepsi. Förra utmaningen bakbenskontroll tränar vi fortvarande på, Pepsi vet nu hur man backar och kan backa upp på en kant. Men nu försöker vi backa zigzack (vet inte hur jag ska lära honom det) men jag kämpar på. Igår tränade husse sitt med störning med dem båda. Först kampade han med Max och Peppa fick tålmodigt sitta och vänta, sen var det tvärt om. Liiite svårare var det eftersom Max har MAXIMAL energi hela tiden.. men han klarade det fint tillslut. Så stolt :)

Lagade mat till mig sj nyss. Kyckling med ris och cafe de parissås, as gott men trist o äta själv.
Men nu är ja så mätt att jag vill spy. Har knappt ätit något alls sen i förrgår och nu åt jag värsta lasset.



Nu ska jag ha greys anatomi maraton :)


Ams

2010-02-25 12:29:45 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag varit på arbetsförmedlingen. Ett riktigt tråkigt infortmations möte som jag redan hade varit på en annan gång. Snart ska jag ringa mamma och åka ut i skogen med vovvarna. Ikväll blir det ta fram alla mattor igen. Max är nu rumsren, såå skönt. Ska försöka dra med mig någon till stan idag och käka på woktime mmm och titta på ett par ordentliga skor till mig.

Flimmer.

2010-02-24 15:56:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår var jag rätt nere hela dagen. Gick och la mig rätt tidigt och imorse när sambons klocka ringde så vaknade jag ur en mardröm och började flimmra. Hade inte en tanke att börja ta mig upp och ta mig till akuten, utan jag låg kvar och somna o när jag vakna var flimmret borta. Tog med hundarna och åkte till himpan och gick en bra bit i det härliga vädret. Med mina hala skor åkte jag längdskidor, det gick alldeles utmärkt och hundarna tyckte det va jättekul att springa efter och bita i skorna.

Nu kom brevbäraren. Fick ett brev från min läkare om ekg:n jag hade på mig att hjärtat slog fint. Daah det visste jag redan jag skrev ju tillochmed till honom att jag inte kände av några som helst besvär under den tiden. I brevet lät det som att allt är klart nu hjärtat slog fint denm 24h och inget mer kommer göras.
Jag fortsätter min protest genom att inte gå till provtagningen och inte heller ta några mediciner. Får se om dem hör av sig snart om det så jag kan säga hur det ligger till, hur trött jag är på att ingenting händer.

ingen rubrik

2010-02-23 15:56:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag bara ängnat (vet inte hur det stavas) min tid åt hundarna. I går skulle jag varit hos läkaren men tog mig aldrig dit pga att jag ramlade o hade ont, idag kände jag helt enkelt inte för att ta mig dit. Vill inte sätta min fot på sjukhuset på ett bra tag känner jag, vill inte ta några mediciner alls på ett bra tag med. Jag vet att jag måste men jag vill inte och jag orkar inte bry mig längre. Så nu låtsas vi att jag är frisk och klarar mig själv.

Här är några bilder jag tog igår.












Besök

2010-02-22 17:08:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nyss fick vi besök utav söta lilla Besten och Ida o Pata. Massor med bus, försökte träna få Max lugn, det gick väl sådär :) Nu ska jag o husse bestämma oss vad vi ska laga för mat idag.

Här är lite bilder från nån dag sen när vi var hos Ida.









Pepsi var också med och lekte, men han lekte polis :)

Pepsi

2010-02-22 13:36:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Maximal otur eller bada dåliga skor

2010-02-22 10:53:05 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Vaknade vid 09 och gick en runda med hundarna, kom hem och gick o la mig en sväng till. Vakna nyss och släppte ut hundarna på baksidan. Då sätter sig Max och bajsar så jag hämtar mina skor och en påse och tänker gå ut och halkar på de två första trappstegen och ramlar ner för resten av trapporna ner i bajskorven. AJ troe jag sträckt halva sidan av kroppen och slagit i huvet några gånger, ena fingret är det en äcklig blåsa på för jag försökte få nåt grepp medans jag ramlade.. Så idag blir det inget sjukhusbesök för o ta prover får ta det imorn ist.

Och ett måste KÖPA ORDENTLIGA SKOR!!!

R.I.P Daddy

2010-02-21 23:02:36 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


En av världens mest kända hundar har fredagen den 19 februari somnat in, 16 år gammal.





Här är en länk till minnes sidan för Daddy http://www.cesarsway.com/news/daddy-memoriam?utm_source=Mobile+Storm&utm_medium=email&utm_campaign=Daddy

Så mätt

2010-02-21 19:26:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är så mätt så jag nästan spricker. lagade panerad torskfilé med kallsås och potatis. Super gott blev det.
Nu är det dags för en promenad igen. Max har varit jätteduktig hela dan och inte en ända olycka har skett inomhus! Vet inte riktigt vad ja ska blogga om idag så ja låter det  va ist. Ha det bra alla.


Hej

2010-02-20 20:15:09 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har precis tryckt i mig en himla massa våfflor eftersom sambon hade i 2 hela paket :S Blev våfflor till en hel armé.  Tog fram min gamla väska med mina ritsaker i och gissa vem som var där först o intog sin plats...


Jo Peppa :) (Ursäkta vårat stökiga hem)

Började rita av Max, sambon tyckte jag skulle fuska och lägga på pappret på datorn, men sånt håller vi inte på med här inte .. Men jag har verkligen tappat en massa pch efter halva bilden ville jag inte fortsätta mer. Ögonen blev konstiga och det blev inte alls likt så jag bara gav upp..


Ni får skratta :)

Fick bilderna som Ida hade tagit på Max och Besten när dem lekte, tänkte lägga upp dem senare.



Godmorgon

2010-02-20 11:59:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vaknade iof kl 09 men låg kvar och såg wallE och sharktale och myste med hundarna i sängen.
Snart ska vi äta frukost och sen ska vi till min mamma som vanligt och äta mat :)
Det är snöstorm ute igen, börjar bli lite tröttsamt :(.. Får se vad vi ska hitta på för kul med hundarna sen.

Igår träffade Max Besten för första gången, det gick jätte bra. Max va så snäll och Besten va rätt tuff.


Nu frukost ..

Award

2010-02-19 17:26:03 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


                                                                

Jag fick en award från http://gallerigavelin.blogg.se/ Tack! Med awarden följer "kravet" att skriva sju saker om mig själv.

1. Jag är bra på att dansa, har dansat sen jag var 4 år.

2. Jag har haft många olika djur under min uppväxt. Hamstrar, marsvin, fåglar, en kanin, en katt , en grön leguan och hundar.

3. Jag har varit sjuk i ett år nu pga av hjärtfel.

4. Jag saknar skoltiden, speciellt skolmaten :).

5. Jag gick om 1an på gymnasiet pga fel val utav program.

6. Jag är född i Polen och har min halva släkt kvar där.

7. Jag träffade min pappa första gången när jag var 23 och fick då reda på att jag hade 2 halvbröder.

Jag skickar awarden vidare till:

http://mixmelle.blogg.se/

http://taki6.wordpress.com/

http://nyttlivnyatag.blogg.se/

http://tolla.zoomin.se/

http://elvisochpresley.blogg.se/

Dålig uppdatering

2010-02-18 13:25:10 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Blir lite dåligt med uppdatering vissa dagar. Igår var jag ute i skogen och på Himpan med hundarna. Vi skulle gå till en hundgård men den var full med hundar så vi skippade det och gick runt i parken och tränade lite.
Sen kom M´s bror hit och vi lagade mat och satt och prata. På kvällen kom även svärfar hit och vi såg på en film.
Hela dan kände jag mig extremt trött och kännde på mig att flimmret skulle komma. Japp det kom sen vid kl 21.30 och höll på till 09.00 imorse. Idag har jag jätteont i hjärtat och rätt svårt att andas. Var ute på en runda med hundarna men var tvugen stanna var 5e meter och få tillbaka andan. Vi gick till en stor fotbollsplan och där fick dem springa av sig lite iaf. Husse får ta dem till skogen idag .

Senare ikväll ska jag anmäla mig till en inofficiell utställning i almunge med Max som är i maj. Det ska bli riktigt kul :)




En till video

2010-02-16 15:36:58 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Denna video är från i söndags när vi var på valpträffen!
Har filmat med mobilen därav så dålig kvalite.


Video

2010-02-16 13:29:25 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Hittade en låt med Michael Jackson som jag gillar och var tvungen göra en lite video.


Besten

2010-02-16 12:44:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer lite bilder på Idas och hennes killes nya valp Besten SÅÅÅÅ SÖT














Kopplad

2010-02-15 13:19:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är jag kopplad i ett långtidsekg. Den är riktigt obekväm med en massa sladdar och en stor dosa som man hänger i en väska på magen. Hittade några bilder på google men dem va privata så jag vill ej lägga ut dem här.
Sök på Långtids ekg på google bilder så kommer det upp några. Själv vill jag inte visa mig i bh på bloggen direkt..

Nyss var vi och köpte ny mat åt Max för hans tog slut idag. Det blev en 15 kilos säck denna gång. Sen fick dem ett varsitt ben och en kamptrasa för jag hitta inte mina gamla. O så en liten present till Besten Idas och hennes killes nya valp!


Pepsi vill ju självklart ha det stora benet hehe


Alltså så typiskt

2010-02-15 09:00:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja typiskt mig att få flimmer under natten när jag snart ska iväg och få ett långtidsekg i 24h. Borde egentligen förskjuta det men tror inte det går. Självklart kommer ja ju inte flimmra mera idag eller imorgon på dan. Aja jag börjar smått vänja mig vid min vanliga otur..

Igår hade vi iaf skitkul! Jätte kul att träffa Alla hundar som människor! Glömde kameran men tror dem andra fick några bilder som jag kanske kan sno :) Jag filmade lite så det ska jag lägga upp så fort jag fixat det lite.
Jag önskar vi bodde lite närmare så man kunde träffas oftare. Men vi ska snart dit igen på en inofficiell utställning :) ska bli jättekul.. Nu måste ja skynda till mamma o lämna hundarna och sen till sjukan .


Beslutsångest

2010-02-13 19:59:52 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Kan verkligen inte bestämma mig för vilken header jag ska ha! Det är ju så kul att göra nu när jag lärt mig lite.
Vågar fortvarande inte ge mig på hela designen.
Ni får gärna säga vilken ni gillade bäst..










Här är några headers jag haft under tiden..

Lördag

2010-02-13 12:50:18 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Som dem flesta lördagar så ska vi äta middag hos min mamma. Polsk mat är så gott! Tråkigt att jag själv inte kan någon rätt. Imorgon ska vi till Malsta på valpträff, ska bli såå kul! Jag älskar att åka på roadtrip helst på sommaren så man kan stanna och bada eller äta nåt gott.

Var ute med hundarna förut 1 och 1 vad skönt det är att kunna göra det på helgerna. Går inte i veckorna för jag vill inte lämna Max ensam än. Men vilken skillnad det är, man får mer kontakt och Max drar inte i kopplet och är inte såå ivrig att hälsa på allt o alla, sen bråkar dem inte heller heheh.

Nu ligger dem här ihopkurade med varandra, smälter varje gång jag ser dem såhär :)


Ny header igen.

2010-02-12 17:27:29 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag lärt mig göra en transparent header. Så jag gjorde snabbt en enkel. Får se om jag gör en ny sen igen men nu är jag helt slut i huvudet efter allt letande efter koder.. Hoppas ni gillar den.

Mat

2010-02-12 14:57:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu håller jag på lagat mat, spagetti och köttfärsås gott..Snart kommer husse hem, han har jobbat sen kl 04 idag så han lär va rätt trött. Idag tog jag med hundarna ut på stora vägen och tränade på att inte hälsa på ALLA.
Mina armar var som spagetti sen kan ja lova. Max tror verkligen att alla som kommer förbi vill klappa och hälsa på honom. Tråkigt med surkärringar som gnäller och ber en hålla i hunden. Han är bara valp säger jag, men ändå ska dem hålla på.. Får nog träna på det där lite oftare. Men jag vet att när husse är ute så får alla som vill klappa Max, och det blir ju som en belöning för honom och då blir han ännu jobbigare.  Man behöver ju inte vara otrevlig bara säga ja du får klappa honom när han lugnat ner sig och sitter fint. Många orkar inte vänta så länge ändå hehe.

Ops nu ska ja kolla till maten

Huvudvärken slutade med flimmer..

2010-02-11 14:31:30 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Japp 21 flimmret nu. Men skönt att det kom idag så jag kanske är flimmerfri på söndag.
Nu har jag iaf kämpat med dammsugaren och moppat golven med våran nya mopp. Fy fan vilken skillnad.. det blev ju rent haha. Sambons mormor ska komma och hälsa på, hon har inte sett Max än.
Han börjar få längre ben nu så nu ser han mer smal ut tycker jag.






Huvudvärk

2010-02-10 20:46:38 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Usch vilken huvudvärk jag har, blir helt yr när jag vrider på huvudet. Sov i 2h nyss så nu känns det lite bättre.
Nu är jag sugen på nachochips! Ska ut med hundarna och ta en promenad till macken. Var i skogen förut och tog några kort, men de flesta blev suddiga hade på fel inställning på kameran kom jag på när jag var hemma. Typiskt mig o inte kolla sånt när jag väl fotar.










Lugn dag

2010-02-10 13:00:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Äntligen en dag utan en massa måsten. Bara ta det lugnt och va med hundarna och träna dem lite.
Så fort sambon kommer hem ska vi ut i skogen och busa lite. Kanske lägga nåt litet spår. Vill inte hålla på för mycket med det för jag hade tänkt att gå kurs i det såsmåningom, så man vill ju inte lära hundarna fel.

Har provat lagt ett varsitt spår åt dem på 2 meter. Trampade och la godis under varje fotsteg och sen godis i slutet.Sen hoppade jag bort från spåret och så fick det ligga en halvtimme.Pepsi fattade direkt vad man skulle göra och lyfte inte på näsan. Max förstod först inte vad jag ville men när han såg Pepsi så snappa han upp och tog sitt eget spår jättebra. Sen var jag noga med att dem inte skulle gå bakåt i spåret så jag tog dem därifrån.
Gjorde säkert något fel, men lite hjärnaktivitet för hundarna iaf.

Nu ska jag se nån serie, medans hundarna äter på en varsin "tandborste"

Snöstorm/värme

2010-02-09 10:55:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Pratade nyss med en kompis som är i thailand och ska vara där i 1 månad. Blir såååå avundsjuk när jag tittar ut genom fönstret och ser min nya bil helt igenskottad.. Haha. Saknar faktiskt att se marken och gräset lite.
Det är vackert med snö men bara en stund. Det skulle faktiskt kunna smälta bort allting nu.

Igår då, jag slapp utskällningen sa att jag hade missat 1 dag och inte 3 då var det lungt sa hon :P..
Värdena var som väntat mkt för låga.. Ska dit på måndag igen och då ska jag få med mig en långtidsekg. Inte för jag vet varför när jag nyss haft r-testet. Det är typ samma sak fast r-testet har 2 elektroder man fäster på kroppen och har den i 1 vecka. O långtidsekg har man 5 elektroder och har den i 24h.  Jag förstår inte varför dem ska kolla det igen.

Nu måste jag ge mig ut i snöovädret och rasta hundarna.

Slarvmaja

2010-02-08 10:11:21 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Är lite nervös inför dagens prover, har slarvat lite med mina tabletter. Lite kanske man inte ska säga har missat att ta dem på hela 3 dagar. Var nära på att glömma dem igår med men kom på att då kommer dem ju märka att blodet är normaltjockt. Så jag tröck i mig en hel tablett igår och hoppas den har hunnit värka. Annars vet jag inte vad jag ska säga.. Räknar med en rejäl utskällning.

Annars så hämtar vi nya bilen kl 15.00 idag :D Längtar.
Sen har jag världens bästa mamma som ska hänga med och storhandla, vi får köpa precis vad vi vill och hur mycket vi vill och hon betalar. TACK MAMMA!

Hämtar nya bilen imorgon

2010-02-07 21:18:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejdå C30


Bild tagen från google

Hej V50


Bild tagen från google

Från en 08 till en 05, känns lite surt men det blir mycket mindre månadskostnad och bättre för hundarna.
Lite mera skatt men lite mindre bensin så där jämnar det ut sig :)
Det som ska bli mest skönt är att slippa dem där stoora otympliga dörrarna på c30n och att ha passagerar dörrar så man slipper hoppa ut så fort man ska vara fler än 2!

Tränat och tränat

2010-02-07 15:19:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Bakbenskontrollen gick jätte bra igår men idag vill inte Pepsi lyssna alls. Har klickat vidare med Max och körde att han skulle söka ögonkontakt och när han gjorde det klickade jag. Har på nåt sett lärt honom skall också. Körde skall med Pepsi och Max började skälla då belönade jag och nu skäller han varje gång jag säger skall :)

Den 14feb ska vi på valpträff :) ska bli kul att träffa dem andra valparna samt föräldrarna Prince och Clara.
Får inte glömma ta med mig kameran då.




Kul på jobbet

2010-02-05 17:46:13 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag hängde jag med M på jobbet och se såååå kul vi hade det...





... eller inte... Säger bara jag är HELT DÖD.

Utmaning

2010-02-04 18:42:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är med om en utmaning att träna in bakbenskontroll sen ska jag filma det och få kritik. Så nu har jag och Pepsi tränat på att backa. Max är nog för liten för det än. Efter att jag och Pepsi tränat en stund så tog jag med Max och klickade in honom. Pepsi är däremot rädd för klickern, men kul att Max gick att klicka in. När dem var sådär lagom trötta passade jag på att klippa deras klor. Max var jätteduktig men Pepsi protesterade lite i början, men när han såg att Max fick godis efteråt så satt han tålmodigt och lät mig klippa klart, sen sprang han till godisburken.




Fixade sig tillslut

2010-02-04 16:19:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sambon kom hem vi fick ut bilen och kopplingen hade klarat sig, vi tog ut hundarna i skogen och tränade på inkallning och stanna med Max och Inkallning med stopp med Pepsi. Det gick rätt bra. Nu har vi fått i oss mat och ska se lite på tv.




JAG HATAR SNÖN

2010-02-04 10:24:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tack vare att jag inte får ut någon utav bilarna och ingen är snäll nog och hjälpa till och knuffa så missar jag mitt möte på ams och blir därför avskiven :( Kan heller inte ta mig till sjukhuset och ta prover och ha samtal med läkaren. FAAAAN va jag hatar snön.

Plus att jag kan ha brännt kopplingen på volvon :(

Våran uteplats

2010-02-03 16:15:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..






Tog denna bild för 1 timme sen, och det bara fortsätter att snöa.. KUL

Kärlek

2010-02-03 15:21:15 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..











Tillbaka från ovädret.

2010-02-03 12:21:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Förvånansvärt eller vad det heter, så gick det jätte bra, förutom att jag är dygnsur. Max drog inte alls i koppel och dem gick så fint bredvid. Vad har hänt ? haha. Jag kanske alltid ska tro det värsta om dem när ja går ut, tvärtomeffekten. Nu ska jag se lite på mina serier som jag tankat hem och hundarna kommer nog sova en stund.

Snöstorm

2010-02-03 10:57:46 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Usch för att gå ut i detta väder, första man gör på morgonen. Släppte ut hundarna på bakgården men där hade dem skottat upp ett sånt berg att det var över staketet och grinden är helt böjd så hundrna lätt kan rymma.
Får se om ja får ut bilen så kanske man kan åka iväg nånstans med dem. Runt om här i områder skottar dem inte där man går med hundarna och det är så jobbigt och gå i en liten nertrampad stig med 2 hundar som springer framför fötterna så man ramlar var 3je steg hehe.. Måste fråga mamma om pengar till ett par ordentliga skor med. Mina blir genomsura så fort det blir lite varmare, och väääldigt hala.

Nu ska jag sluta gnälla och ta mig ut i skitvädret ;)

Mer bilder

2010-02-02 18:46:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..






Ps. Alla har nu somnat

Stiliga små killar

2010-02-02 18:36:39 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Han somnade tillslut..

2010-02-02 17:48:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


... i 10 min, och nu är det full fart igen. Vad kan man mer hitta på ? Vill inte träna för mycket för då kanske han tröttnar på träning. Ska fixa några hederliga toarullar med korv i.


Vill gå på valpkurs nu!

2010-02-02 15:47:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag blir tokig idag. Max har superkrafter eller något. Vi har tränat gå fint i koppel, vi har tränat sök och jag har tränat med dem separat så den andre fick sitta och träna passivitet, men ändå är han superpigg och JOBBIG.
Han vet exakt hur han ska reta mig, han tar saker han inte får och han kan såväl ordet nej men ändå ska han trotsa och glo in i ögonen och vifta på svansen och se sådär lagom kaxig ut.

Får se om man somnar nu när vi ska äta, han somnar alltid för han inte orkat att tigga.
Annars får det bli en sväng till skogen i mörkret.

Hej

2010-02-01 21:48:24 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag lämtat tillbax min ekg-dosa, sen åkt till linköping och träffat Jenni. Hon är här över helgen.
Sen träffade vi Jimmy och gick på stan en sväng. Efter det åkte jag hem och sen åkte till maxi med Ida och handla mat och nu sitter jag här och är as trött. Missade outsider som gick på 5an kl 20.00 ikväll oxå :(

Nu ska jag slappa och dricka jordgubbste.







Hundarna lekte inte i den höga snön, jag skulle ta en bild på mig själv och visa hur mycket snö det var så följde dem efter och tyckte det var jätteskoj när dem försvann.