Gruppbilder

2012-05-31 14:43:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..
Nu kommer bollen.. Hjäälp tänker Pepsi :)

Insomnia

2012-05-31 06:40:45 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Läkaren hade rätt, jag har svårt att sova. Tror att jag kanske sovit en timme i streck denna natt. Men jag känner mig inte trött alls trots att jag tagit en sömntablett. Känner mig helt uppåt och pirrig i hela kroppen. Jag undrar vad det är i tabletterna egentligen. Ändå har jag sänkt min dos till 8 tabletter om dan.

Aja igår åkte jag till bruksan lite tidigare o träffade Sandra o hennes vovvar. Det blev lite nyttig träning o massa tips :) o lite härligt häng oxå.
Sandras hundar har charmat mig rejält. De är så duktiga o söta.

Söta Khim och Jax


Träning

2012-05-30 11:40:19 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag börjar våran rehab. Ska cykla och stretcha o massera Max.
På morgonpromenaden körde vi massa kontaktövningar och med Pepsi körde jag lite fotgående och läggande o ställande under gång.

Max var duktig på kontaktövningarna men han vill gärna hålla koll på annat med. Men jag tror att ju mer vi övar destu längre kommer han klara att hålla kontakten.
Efter promenaden la vi oss i gräset och myste sen började jag stretcha honom. Han var betydligt mycket rörligare idag jämfört med igår. Jag tror han spände sig lite för det var något nytt o otäckt.

Om några timmar ska vi försöka ge oss iväg o simma lite i sjön. Små korta pass som ja fick lära mig igår.

Jag tror faktiskt jag o Max kan få det väldigt roligt tillsammans under rehabiliteringen. Vi gör ju ändå saker som vi tycker om :)

16 tabletter

2012-05-30 10:00:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nej tack. Redan andra dagen känner jag att jag inte klarar av att äta 16 tabletter om dagen.
Läkaren sa att om ja mår för dåligt så ska jag sluta att de de. Så det tänker jag göra. Kanske kan ringa o fråga om en mindre dos.

Som ni minns när jag åt waran så åt jag bara halvor. De hade inte så mycket att gå på när de skulle reglera mina värden. Medans vanliga människor äter upp till 5-6 st waran. Så ni kan tänka er hur känslig jag är.

Ikväll är det Agility kurs på bruksan. Får se hur vädret är för är det supervarmt så stannar vi hemma. Pepsi blev jättekänslig mot värmen förra kursen och blev lite dålig. Även om han drack vatten i mängder och jag blötte ner honom innan vi körde. Vi hoppas på lite svalt.

Duktig Max

2012-05-29 17:51:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Å va det var roligt att simma med Max idag. Läkaren sa att han måste varit född i vatten :) Maxi visste direkt hur han skulle göra. O simmade så fint och lungt. Duktiga killen.

Läkaren kände o klämde och Max var mycket mer avslappnad i sina muskler idag. Vi kunde stretcha ut dem mycket mer än sist och han var mjukare i hela bakpartiet.
Det känns jättebra att få såna besked. Nu ska vi sätta igång träningen. Cykling i trav och barmarksdrag med mig.
Stretcha så ofta som möjligt och lite massage.

Massagen ska vi gå igenom nästa gång. Denna gång sa de att han kommer bli fullt återställd och kommer kunna göra alla aktiviteter igen. Så himla skönt att höra :)

Nu är jag supertrött efter hela dagen med Max och mitt egna läkarbesök.Hittade inga skor i min strl så höll på tappa den ena hela tiden :)

Inga proppar :D

2012-05-29 17:45:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Hemma nu och det känns superskönt. Var och gjorde en massa balanstester. Sprutade in varmt och kallt vatten i öronen o tittade med nåt kameracyklop och följde några prickar på väggen :) Men de lyckades att framkalla yrseln och då såg man att det var virus på balansnerven. Så nu ska jag göra en massa konstiga övningar hemma och ska komma på ett återbesök om några veckor.

Skönt att de tog allting så snabbt så man slapp gå och oroa sig.

Simma

2012-05-29 12:10:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ska snart iväg och simma med Max. Eller vi ska på en introduktion av simmning. Jag tror att vi ska välja ut en flytväst och få lite information. Ska bli spännande. Maxen är betydligt mycket bättre i sin bakdel. Han känns mjukare i musklerna och vi har märkt att han ligger still om nätterna och inte byter plats så ofta. Kan ju ha varit med oro att det gjort ont eller något.  Vi får se vad de säger om det idag.

Om han får simma idag tror jag att han kommer tycka det är jättekul.

Lång dag

2012-05-29 10:53:46 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår imorse var jag på promenad med Isabelle och mådde toppen. Kom hem vid 13 och vid kl 14 ringde mamma.
När vi la på började hela rummet snurra. Fortare och fortare.. Vad är det som händer tänkte jag.

Sen började jag må illa.. Kröp till toan och kräktes massor. Det slutade inte att snurra och ja låg nog på toa golvet i en timme.  Jag kräktes hela tiden för att det snurrade. Tillslut kom mamma hem och ja la mig sängen.
Ringde 1177 och fick en tid på jourcentralen.

Isabelle kom o hämtade mig o vi åkte dit. Där skickade de oss till Linköping avdelning 27. O där blev vi väl omhändertagna. Fick tabletter utskrivna och vi åkte hemåt. Halvvägs hem ringer läkaren och säger att det kan vara propp i hjärnan för han satt och läste min journal nu i efterhand. Så det var bara att åka till akuten.

På akuten var det fullt av folk men vi fick komma in efter 40 min kanske. Fick en dryg läkare som tyckte jag hade för lite symptom kvar för att rönga hjärnan så ja fick åka hem.

Nu idag ringde telefonen igen och de vill ha tillbaka mig på sjukhuset för att göra ytterligare tester.
O han läkaren var inte nöjd med att de inte röntgade min hjärna igår..

VAD håller de på med ?? Det är väl som vanligt med sjukhus alla säger olika.. Men skönt att ja fick en tid snabbt igen då..

Tufft

2012-05-24 23:10:18 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja ikväll var vi på tävling igen men denna gången hade vi otur med Domaren.
Nämner inga namn med han börjar på A

Jag fick ett Dk för att jag kliade mig på näsan ? O för det fick vi bara 8.5 på platsen ? WTF ? Vad har det med Pepsi att göra han stirra ju ändå rakt fram..

Det var massvis med hårda poäng på alla stackars deltagare. Jag har aldrig varit med om en domare som är så hård och petig med allt. Klass 2 och klass 1 tävlade och det var bara 2 st som fick första pris..

Däremot är jag inte ledsen för jag tyckte Pepsi var klockren idag. Han la sig på läggandet och han ställde sig på ställandet!

Han fick 10 på inkallning och hoppet :D Så hade det varit en annan domare hade vi haft vårat lp idag.
Så vi kör igen på nästa tävling och en annan domare. Har lärt mig nu att lyssna på folk och det som jag trodde var rykten fick ja bevisat inte var rykten idag.

Påvägen hem från tävlingen bestämde sig Vajlo att tömma sina analsäckar oxå så vi höll på att spy. Men har nog inte skrattat så mycket på väldigt länge som vi gjorde idag :) Tack söta Vajlo ;)

Tack Isabelle som följde med som sällskap !! O Vad som hände mer idag berättar jag imorgon för jag är SÅÅÅ JÄVLA uräkta språket STOLT över Max idag!!! Bästa hunden !


Ps . Mina pengar på mobilen tog slut. Kan inte ladda den försen imorgon :)

Agility

2012-05-23 20:34:31 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag var vi på Agility kurs. Pepsi var väldigt seg i början men piggnade till lagom till rallylydnaden.
Max fick hänga med Isabelle och träna på att slappna av :)
Strömmen

2012-05-23 12:58:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse gick vi runt strömmen ett varv + lite till. Max var faktiskt jätteduktig vid hundmötena. Men det krävdes att ja skulle bli arg en gång så gick han fint resten av vägen.

Ikväll är det agility kurs på bruksan. Det ska bli kul men tyvärr måste Max följa med o sitta i bilen eftersom ja inte har någon hundvakt åt honom. Men det tror jag går bra.


Mobilblogg

2012-05-21 18:53:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse gick jag och Isabelle till bruksan och tränade lite kort och sedan gick vi hem igen. Det blev en riktig långpromenad :) Sedan solade jag på uteplatsen o sen har vi bara gått kortisar :)


Gissa vem ?

2012-05-19 14:09:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hade inget att göra så blev jag sugen på att rita :) Denna gången blev det denna fina herre:
Det märks att jag måste rita oftare. Det tålamodet höll på sättas på prov många gånger :)
Senast ja ritade var i nov 2011
Gjorde inte klart underdelen :)

Mobilblogg

2012-05-19 12:12:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu sitter vi och solar på uteplatsen. Imorse var vi och la spår och gjorde en godissökruta. När man inte kan motionera en kelpie måste man hitta på andra sätt att få honom trött. Annars klättrar han på väggarna. Ska köra lite klickerträning med tänkte jag.

När jag satt i bilen kom jag på att jag hade fått en Donna Karen parfym utav min kusin förra veckan som jag hade glömt i bilen. Så nu luktar jag gott oxå hehe :)


Konstig känsla

2012-05-18 10:25:50 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår gick det ju inte så jättebra på lydnaden. Pepsi fick 157 poäng och 160 är 1 pris.
Det var ställandet som sabbade det hela. Egentligen borde han fått sämre poäng enligt mig. För han kändes inte med för fem öre. Han luktate på blommorna istället :)

Så kan det gå. En kvinna som vann förrgår med 180p fick idag ett 3pris dagen efter. Så det är inget man ska hänga läpp över.

Det jag känner mig lite ledsen över våran otur. Jag vill också debutera med min Max, jag vill också göra Mh eller kora. Känns som jag är den med den vilda jobbiga agressiva hunden som aldrig kommer nånonstans.
Medans alla andra har så perfekta hundar enligt dem.
Sen vet jag inte om de bara skriver om sina perfekta stunder och inte vill skriva om sina dåliga.
Jag vill inte bara skriva om mina bra stunder. För mina hundar är långt i från perfekta.
Det känns lite som det är någon slags undermedveten tävling en tävling vi inte vara med i. (Min hund gjorde si och så.. vad gjorde din hund ?)

Jag har lärt mig av min psykolog att bara tänka på mina egna mål och inte sätta så höga mål för långt bort.
Mycket av min tid har jag spenderat i sjuksängen medans andra kanske spenderat den tiden på hundträning.

Jag har snart nått mitt mål med Pepsi och det är ett Lp1 sen ska vi inte hålla på mer med lydnad.
Max tycker om lydnad så honom ska vi köra med så långt det går. Men helst vill jag köra bruks eller apell med honom.

Ville bara få ur mig lite..  Ni behöver inte hålla med mig.

Mobilblogg

2012-05-16 23:07:50 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är såå glad idag !!! Pepsi fick sitt andra 1 pris i lydnads 1an!!

Nu har vi bara 1 första pris kvar till en titel :) Börjar se ljuset i tunneln ;)
Bästa Ginger!!


Maxen är hemma

2012-05-15 15:31:05 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag en väldigt groggig hund här hemma. Max hade inflammation i musklerna. Ont i ländryggen.
Hans har dragit ihop sig en lång tid så musklerna har blivit för korta. Så nu ska vi påbörja sjukgymnastik

Han börjar med att äta antiinflammatioriska i 2 veckor sen ska vi på introduktionskurs i simning. Sen ska vi sakta börja cykla och jag ska få lära mig massera och stretcha. Vi ska få ut musklerna så de blir långa o fina.

Det var inga som helst fel på höfter eller skelettet.  Så det känns bra. Och jag hoppas att han blir helt återställd.

Känner mig lugnare efter att ha pratat med Britt med :) Tack <3

Nu ska vi bara ta hand om varandra. O imorgon ska jag och Pepito tävla. Hoppas på ett Lp1 snart juuu

Update

2012-05-15 08:46:06 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är Max inlämnad.

Snacka om skillnad mellan veterinär o veterinär :) Denna gång fick jag tid att förklara och berätta.
Denna veterinär sa att han misstänkte att han har ont i ryggslutet inte något med höfterna.
Han skulle kolla igenom honom ordentligt när han är sederad.

Det känns skönt och jag känner mig tryggare. Jag tror att den andra veterinären är precis lika kompetent. Men det kändes bara stressat och att jag kom ut med fler frågor än vad jag hade innan.

Nu hoppas jag att de kan fixa honom!! Så han slipper att ha ont min älskade bästaste hund!

Nervös

2012-05-14 10:36:54 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är så nervös inför imorgon. Har svårt att sova :( Det känns inte alls kul att tävla på ons och torsdag.
Jag vet att Pepsi kan det och nu har vi haft paus i några dagar med träningen. Men känns inte som jag kan koncentrera mig riktigt på träningen när jag tänker på Max.

Det får helt enkelt gå som det går på tävlingarna så får jag väl anmäla mig till några andra om det går åt helvete :(.

Mobilblogg

2012-05-13 11:19:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Frukost i solen :)


Veterinärbesöket

2012-05-11 16:31:41 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag får ont i magen när jag tänker på det. Vi fick komma in och de började känna på Max. När de kom till baken så skrek han till. De försökte titta vidare men han skrek och skrek. Tillslut sa jag att jag inte klarar det och frågade om jag kunde gå ut. Det gjorde så ont att höra min bebis skrika så högt av smärta. Kunde inte hålla tillbaka tårarna längre.

Han var nog inne en kvart och sen kom de ut och sa att de måste röntga honom för o kolla höfterna.
Han är redan höftröngdag med HD grad A men hon sa att det kan ha skett förändringar vilket jag inte hoppas.

Han verkar vara en sån hund som inte vill visa att han har ont. Han är ju hur glad och pigg som helst.

Så på tisdag får vi reda på vad som är fel förhoppningsvis. O om han har ont så hoppas jag att han slipper det snart.

Min älskade Max gör så ont i mig att veta att han har ont.

Veterinären

2012-05-10 10:53:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorgon kl 13 ska jag och Max åka till norsholm.
Jag ringde igår och bokade tid för en vanlig hälsounderkökning. Han har blivit mycket bättre mot andra hundar men vissa dagar kan han få sina utfall igen och vara elak.

Blir orolig att han kanske har ont någonstans även om jag inte tror det riktigt. Det är alltid skönt att utesluta det. För tänk om han har ont, då skulle ja aldrig förlåta mig själv om ja blivit arg på honom för hans beteende.


Mobilblogg

2012-05-10 10:19:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår hade Pepsi kurs i agility men vi körde mest rallylydnad för vi ska ha en cup i det. Han var jätteduktig i början men sen när vi skulle träna vanlig lydnad fick han blackout eller nåt. Det gick inte bra alls. Efter det körde vi agility då var han så trött att han knappt ville köra mer.

Jag blev bara ledsen o besviken för lydnaden eftersom vi ska tävla näste vecka. Så jag hoppas han skärper sig då. För han kan monenten hur bra som helst . Har tränat massor med honom nu.


Video

2012-05-07 17:43:33 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag tog ja mig lite tid o gjorde 2 videor.

Den första är på Pepsi apporterings träning. Det går framåt :DDen andra är på Max när vi kör barmarksdrag första gången efter jag varit sjuk.
Den är bara på någon minut. Jag har inte orken till att springa längre sträckor än.


Fina pojkar

2012-05-07 14:37:12 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Här lite fler bilder som Isabelle har tagit på mina grabbar
Maxi ser ut som en valp på denna bild.

Tack för de fina bilderna :D

Mobilblogg

2012-05-05 12:27:50 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Killen med balansen :)


Badtajm

2012-05-04 11:57:56 / 13 kommentarer kommentera inlägget?..


Isabelle va så snäll o fotade mina grabbar igår :)

Här kommer bilderna.


Stolt

2012-05-04 09:57:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Måste bara berätta hur stolt jag var häromdagen!

Åkte till arken och bestämde mig för att ta med Max in. Var lite nervös ifall det skulle vara fler hundar där inne eller om han skulle skvätta eller hoppa på folk.

Vi gick in. Max fick vänta vid dörren och komma in efter mig. Han gick så himla fint och drog inte alls.
En tjej kom fram och frågade om vi ville ha hjälp med något. O Max stod bara där på alla 4 :D

Vi skulle köpa en ny "bh" sele till honom för den andra har blivit för liten. Hon frågade om hon skulle sättap på den på Max för ibland är det lättare. Det går bra sa jag och satte på MAx selen.

Under tiden gosade hon med Max som var alldeles stilla och lugn. Sedan frågade hon om det verkligen är en kelpie ?
Ja svarade jag stolt :)

Hon hade inte sett en sådan lugn kelpie förut. Hehe
Han brukar ju inte vara så lugn annars så jag var sååå stolt över min fina kille!!

Crazy

2012-05-03 20:08:52 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..

Nu när det har varit så himla varmt de senaste dagarna så har jag passat på att låta Max få bada. Han bara älskar vatten och blir helt galen ;)


Ginga håller sig på det torra om man inte lurar i honom med pinnen.

Jag har märkt att jag har något smutsigt på linsen så bilderna blir lite oskarpa vid mitten ungefär..

Inoff

2012-05-03 19:59:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


1 maj var jag med Isabelle på en inofficiell utställning i Söderköping. Det blev ganska många hundar som ställdes ut och det var kul att titta på. Isabelle var där och fotade så det blev såklart några bilder på Pepito med.
Pepsi visar vilket tålamod han har :)
Man kan se rätt rolig ut när man fångar godis :)

Tack för bilderna Isabelle


Mycket

2012-05-03 16:29:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har så mycket att blogga om men tyvärr är jag helt slut jag orkar knappt sitta vid datorn.
Idag har vi hållt igång sedan 9 imorse så vi är alla helt döda nu o ikväll är det bruksan. Om vi inte somnar.

Har massor av bilder att visa med. Men det får vi ta en annan dag :)

Snygg ?

2012-05-02 17:06:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Eller inte.. Hahaha. Denna hunden har fått exellent och ck på utställning.