Den efterlängtade videon :)

2010-04-29 12:23:23 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..



Innan ni ser på filmen vill jag bara säga. Det var första gången både jag och Max mötte fåren, jag var mer rädd och tyckte fåren var läskiga. Var tvungen ta bort ljudet när vi vallar eftersom husse fick ett telefonsamtal mitt i allt. Man ska alltså inte stå still som jag gjorde efter att jag hade ramlat. Jag var så koncentrerad på fåren att jag helt och håller glömde bort min hund. Men tillslut fick jag hjälp och då visade Max sina riktigt vallningssidor.
Dem sa att han var för duktig för att vara så liten och det känns skönt, eftersom vi ska fortsätta med vallningen.
Om kvaliten är dålig så vänta ett tag så blir den bättre.


Kennelträff

2010-04-29 11:34:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


I söndags var vi ju som sagt på Kennel träff med Rostaggens kennel. Jag har ju några videos som många väntar på och nu så publiceras den faktiskt, men det tar sin lilla tid. Videon är 8 minuter lång. Försökte redigera den någorlunda men är inte så bra på det programmet. 


Syskonen Max och Zeb


Syster Hexa


Föräldrarna Prince och Clara

Besviken

2010-04-27 14:42:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag fick jag reda på att jag är anställd på timmar och får inte jobba några storhelger och på friveckorna får man inte betalt.. Det är tydligen nya regler för 2010 och alla som är semesteravlösare har samma regler. Men när jag blev kallad på intervju så sa han att jag skulle få månadslön och det var ju det jag gick med på.
Blev riktigt besviken. Sen fick jag reda på att kontrakten jag skrev på är uppdelade i 3 delar och alla har olika datum. Jag trodde det var samma på alla när jag skrev under. Men vi skulle titta på det imorn så jag inte blir utan pengar den tiden. Sen vill dem inte att jag skaffar något annat jobb under tiden men dem kan ju inte tvinga mig så dem ska göra allt för att fixa det där.
Aja får se hur det blir imorgon. Jag har iaf kommit in i truckkörandet på dem gamla truckarna :) Fick köra tracktor för första gången idag med, det gick bra men jag kunde inte backa med släpet.

Nu ska jag äta mat som mamma har lagat när hon varit hundvakt. Sen ska jag och Pepsi på kurs :) Ska bli kul. Se om han verkligen är inklickad haha.

Jag har fortvarande inte hunnit lägga in några videos på datorn men lovar göra det iaf till helgen.

Första dan på jobbet

2010-04-26 14:53:21 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..


Det gick bra. Är supertrött bara fick inte chans att äta heller så när jag kom hem kastade jag mig över maten.
Det var lite som jag inte förstog men det löser sig såsmåningom... Sen tyckte jag truckarna var rätt jobbiga, jag är van vid nya lindetruckar, här var det gamla jättestora BT truckar. Hade mycket problem med gas och broms.. Linde truckar bromar när man släpper på gasen medans här var man tvungen att bromsa själv med vänster fot. Är man inte van och kommer med en rulle som man ska ställa upp och gasar så släpper man bara gasen och tror trucken ska stanna men den fortsätter.. Riktigt läskigt. Men det är ju bara vanesaker.

Har en massa videos jag ska lägga upp men jag orkar tyvärr inte göra det dem närmsta dagarna (tror jag).
Just nu ska jag kasta mig på sängen och sova några timmar.. Har inte jobbat på 2 år så jag är inte direkt van..

Flimmer eller extraslag ?

2010-04-24 12:09:56 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..


Vi hoppas på extraslag.. Vaknade kl 07.30 av att jag trodde jag flimmrade. Kände av en del extraslag igårkväll redan, men nu känns det mer som flimmer om det inte är en massa extraslag. Extraslagen får mig att hosta för hjärtat slår så hårt, medans flimmret bara slår hårt och snabbt o oregelbundet. Aja bara vänta o se om det lugnar ner sig eller utvecklas till flimmer..

Snäll husse

2010-04-23 13:39:49 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag hade tänkt o ge mig iväg och köpa en klicket åt Pepsi idag men husse ringde och sa att han hade köpt en. Den var jättebra ett tyst klick och så fick man godis till att klicka in hunden med. Han köpte även galler till bilen så hundarna inte hoppar fram hela tiden.

Snart ska jag iväg och simma med Ida. Ringde mamma och fråga om hon hade några stora handdukar och så kom hon ner med 2.. AS fula.. kommer skämmas ihjäl o gå med dem på badet..


Här är klickerna den gula får bli till Max och den andra till Peppi


Klicker

2010-04-22 20:09:02 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Har påbörjat projekt klicka in Pepsi. Nu har jag använt samma klicker som till max fast jag klickade ifrån fickan. Ska köpa en ny imorgon för jag vet inte om man kan träna båda med samma klicker.
Men iaf.. Pepsi är ju rädd för klickern och det räcker med att jag tar fram den så sticker han. Så jag visade honom att jag tog fram den la den i soffan där inte Max kommer åt och la en godis på den.. Då var han snabbt framme och tog godisen, luktade på klickern och backade. La dit en till godis och då var han framme snabbt igen. Efter 3-4 gånger tog jag även i klickern och visade att den inte heller är farlig när jag håller i den. Samma sak när jag stoppade i fickan, la jag en godis på fickan så fick han ta den därifrån.. Sen klickade jag en gång och gav godis direkt.. Han förstod ganska snabbt att den inte är farlig och så påbörjade jag klicka in honom.. Tror han har förstått att klick betyder godis för han kommer fram och viftar på svansen.

Sen gömde jag lite godis i vardagsrummet som Max fick leta upp, efter det tränade vi lite på hundspelet och sen körde vi lite PANG.. Max klarade det tillslut så söt han var..
Nu ligger dem och sover och jag ska tvätta ut hårfärgen ut håret :)





Två trötta killar

Snö :(

2010-04-22 14:58:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


ÅÅ vilket härligt väder att vakna upp till.. eller inte.. Till helgen måste det vara fint iaf då ska vi till sthlm.
Imorse var jag iväg och klippte luggen och sen shoppade jag lite i smyg..Köpte en hårfärg också då jag börjar få värsta utväxten.

På lördag är det fest. Länge sen jag festade ordentligt nu men det kan jag fortvarande inte göra.. Lite dans och ingen alkohol för min del :(.. Men kul ska det bli att få klä upp sig lite och träffa gamla kompisar !

Just nu känner jag ett sånt sug efter thaimat att dör heheh.. Istället tar jag med hundarna och tränar lite, måste ju klicka in Pepsi tills på tisdag, har inte orkat ta tag i det eftersom han är rädd för den och jag vill gärna ha en med mindre ljud innan jag börjar. Nä nu ska vi iaf utåt i det HÄRLIGA vädret haha..

Valpkurs i regnet

2010-04-21 21:10:44 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag såg ut som en lerhög! Vi kom dit lite tidigt så vi tog en promenad och jag släppte Max så han skulle göra sig av med lite energi. Sen kom Cattis och vi hade lite terori och lärde känna varandra.
Efter det gick vi bort mot plan och Max hoppade och var överlycklig. Han var väldigt energisk lika så dem andra hundarna. Så vi skulle släppa ihop alla hundar. När vi släppte dem sprang alla efter Max som blev jätterädd och sprang till mig och ville inte vara med och leka.. Vi gick undan lite men han var fortvarande lös.
Sen kopplade alla sina hundar och vi fortsatte träningen. Max gick omkring med svansen mellan benen och tyckte allting var otäckt. Men han kunde koncentrera sig på att ta kontakt med mig och göra momenten. Efter ett tag släppte osäkerheten och när vi tog fram leksak så blev han den vanliga och glada Max igen. Då tränade vi på kasta leksak och han var tvungen ta kontakt innan han fick ett varsegod och han kunde det utan problem. Vi körde med godis och det kunde han också utan problem.  Så jag är nöjd med honom och han var jätteduktig trots att han tyckte det var läskigt.


Med och tävlar igen

2010-04-21 15:02:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Denna gång hos gevalia. Här är mitt bidrag gå in och kika :)

http://www.youtube.com/watch?v=IJP3U_SNpbs

Ju fler visningar jag har destu större chans o vinna :)

Sele

2010-04-20 21:45:58 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har fått in några kommentarer angående att ja ska prova sele då hunden känner sig mer fri och inte får det där trycket mot halsen. Så ska den dra mindre. Jag har provat helstrypet en gång och tyckte inte det hjälpte så det lägger jag åt sidan. Jag hade tänkt o ha det i träning men det gör nog mer skada än nytta + att det sliter på pälsen. Frågade kursledaren idag och hon tyckte han var för ung för det, i o med att han växer så kan det skada knoter och så. Så på torsdag när pengarna ramlar in ska vi in till grizzly och köpa oss en sele.

Vilken typ av sele ska man ha ? En bred med vaddering eller ett tunt ? Det finns ju så många olika..
Kom gärna med tips :)


Hej

2010-04-20 21:35:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hemma från kursen nu med en trött liten hund. Vi körde uppletande i ruta eller vad det heter och sen sök.
Pepsi gjorde bra ifrån sig, han var riktigt taggad redan när den första hunden fick söka. Som kursledaren sa skulle han kunna springa snabbare så skulle han göra det. Tack Monica att du visade oss det! Har kört det ganska mycket på skoj med både Pepsi och Max och båda verkar gilla det.

Sen tränade vi på gå fint o koppel och där hade Pepsi inga problem. Vi körde även lite ligg stanna kvar och då var han lite kinkig för att det var kallt o ligga längre stunder. Så till nästa gång blir det ta med en filt.
Till läxa har vi fått att klicka in hunden. Det kommer jag få jobba med rätt mycket med Pepsi eftersom han är rädd för klickern. Får nog åka och köpa en med ett annat klickljud som inte är så intensivt.

Sen fick jag tipset att låta Max springa av sig lite energi innan kursen imorgon. Jag är lite nervös inför imorgon men det kommer nog gå bra. Det är ju en valpkurs :)

Kursledaren hade med sig sin vackra malle micha, som visade oss hur söt hon kunde vara när hon satt i mattes knä och pussades. Så otroligt vacker är den hunden.

Dags för kurs igen :)

2010-04-20 16:04:35 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja ikväll är det dags för Pepsi igen att gå på kurs. Vi ska samlas i karstorp som ja skrev i ett annat inlägg. Så snart ska vi iväg och lämna Max hos mamma och fixa något gott att äta till Pepsi. Till mig med till fikat :)
Var ute i svärtinge förut med Ida och besten och hälsade på molly. Hundarna busade för fullt.


Bild från förra sommaren. Lite hår han hade här heheh

Pepsis nya väst

2010-04-19 18:56:41 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Ida har sytt en reflexväst på Pepsi. Tack så mycket jättesnällt av dig!




O Pepsi är tacksam att han syns om kvällarna när han går lös :)
Max får hålla sig till kopplet än så länge, iaf inne i stan.

Passa på

2010-04-19 14:43:39 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


RIngde till mamma nyss o fråga om hon gjorde nån mat och det gjorde hon så ja ska dit snart o snylta lite :)
Husse jobbar kväll o det är så trist o va själv. Ska dra ut mamma på en långpromenad med, det behöver hon.

Update på förra inlägget
Har fått en massa tips nu och har provat det och det har fungerat :)
Jag ska nog ge godis mer sällan och vänta med att P har utförst ett helt moment. Sen har jag kört med dragkamp och fått honom mer taggad genom det. Samt tagit upp leksakerna och inte låta dem ligga framme hela tiden.

Tränade lite med Max oxå när han ser Pepsi träna så blir han jätte ivrig och sen när det är hans tur är han jätteduktig. Tränar bara korta stunder med honom och slutar när vi är på topp ;). Valpkursen börjar nu på onsdag så jag får nog en hel del bra tips därifrån !

Nä nu ska jag välja bil och åka till mamma.. tar den det är mest soppa i hahah


Lydnadsträning

2010-04-19 12:40:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har lite problem med Pepsis lydnadsträning, när vi kör linförighet så är han jätteduktig sålänge jag har godis. Tar jag fram leksak eller tar bort allt så är jag inte intressant längre. Det har funkat lite med leksak inomhus men utomhus finns det goda lukter överallt. Hur tar man bort godiset när man tränar lydnad ?

Max funkar det med leksaker eller om man gör en pipig tjejröst inomhus. Utomhus funkar leksaker men där är det oxå godis som är populärast. Jag har fortvarande inga krav på Max men Pepsi vill jag prova på att tävla med så småningom.

Drömgruvan

2010-04-18 18:14:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi varit i drömgruvan och hundarna har doppat tassarna. Mitt i allt började det hagla sen åkte vi till Ida och pata för Ida ska sy en reflexväst till pepsi. Tack ! Här är bilderna iaf.









Knähund

2010-04-17 22:09:28 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Max tror han är lika liten som Pepsi. Pepsi sover alltid i mitt knä eller på min mage.
Max vill han oxå..


Han sover så sött i husses knä.

Ny soffa

2010-04-17 21:56:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vi har fått en ny soffa, eller vi bytte våran gamla mot en större :) Hundarna får inte vara i den här soffan men dem har fått en liten del av den dem får vara på Pepsi var där först och intog sin position



Nu ska vi hitta nån bra film o se på någon som har nåt förslag ?

Klantiga jag

2010-04-17 11:12:15 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Igårkväll krockade jag med bilen. Tur var att bara däcket och kanske fälgen skadades och så framvagnsinställningen. Men så typsikt mig alltså. Jag körde hur försiktigt som helst ovh jag tänkte på det oxå. Tittade åt höger på ett tåg som kom (där det aldrig går tåg) och pang sa det. Ja hade kört in i en hög trottoarkant. Tur att vi har en framvagnsinställnings tid bokad nu på onsdag för vi har klagat på att bilen drar åt ett håll så dem skulle göra det på garantin. Men det blir o köpa ett nytt däck på skroten och vi hoppas på att fälgen har klarat sig.

Igår förmiddag så var jag och mamma på grizzly och hon köpte 2 nya halsband till Max ett i läder med styp och ett helstryp för träning. Jag stod i kassan och skulle betala så kom hon fram o så gå bort jag betalar :) TACK ! Det är ju till hennes barnbarn hahah

Kennelträff

2010-04-15 22:32:14 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Den 25 april ska vi på kennelträff i stockholm. Man får prova på vallning och få utställningstips så kommer det vara en hundinstruktör med ifall man har bruks och lydnadsfrågor. Ska bli riktigt kul och träffa alla rostaggare :)
Vi har redan planerat in våran matsäck hahaha så typsikt oss.

Var förbi hos Ida och hennes kille förut fick varma mackor och ett lypsyl från Ida som ska vara bra :) Tack!
Kände att jag behövde lite semester från hundarna, men där hemma fanns en annan best som attakerade mig hela tiden nämligen lilla söta Besten.

Har precis kommit in från kvällpromenaden den gick faktiskt bra och utan bråk :).


Olydig hund

2010-04-15 14:46:07 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag hade jag tänkt o ta lite sovmorgon. Men det ville inte Max han ville ligga och bita i mitt hår och bita på allt han kom åt .. Det var bara att kliva upp o rasta dem. Ute så drar han hela vägen, skiter o om ja säger nej eller om ja stannar, byter håll lockar med godis. Han biter i Pepsi, dem leker jaga runt mig i kopplena och göra utfall mot alla som kommer inte skäll utfall men dem gör allt för o komma fram. Ja blir sur på Pepsi då han borde veta bättre och säger åt honom då lägger han av, men Max fortsätter att slita av mig armen. Han springer runt och biter i kopplet. Jag märker att jag blir mer o mer irriterad och det känner han av och håller på mer och mer så jag stannar upp för att andas och bli lugn. Så vipps ligger ja på marken, han har dragit omkull mig. Han sätter sig framför och ger mig en slick i ansiktet. Jag lugnar ner mig och går därifrån raka vägen hem. Måste byta halsband på honom har ni några tips ?
Är sele något alternativ eller blir han bara starkare i det ?.

Ibland är han så superduktig och går så fint även när Pepsi är med. Men såna här dagar då måste jag verkligen ha nåt bättre så jag inte tappar honom eller gör mig mer illa. Vi tränar massor på det och ja har verkligen sett framsteg. När han är själv så går han helt underbart, men det är inte alltid jag kan gå själv med honom.

Det är dem här dagarna man ser tillbaka på senare och skrattar :)


Fler tonade bilder

2010-04-14 19:07:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag tycker det är hur kul som helst att pilla i ps så här får ni några bilder ja gjort nyss.








Hej

2010-04-14 12:22:03 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Har nyss varit på Ak mottagningen och tagit lite prover. Allt låg perfekt :) Skönt det.. Hundarna fick vara ensamna. Frågade en granne om han kunde säga till dem om dem skällde och när jag kom tillbax hade han sagt att dem var knäpptysta :) Duktiga dem är :) Tränade faktiskt med dem igår och det gav väl resultat.

Igår på kursen gick det som vanligt bra :) Det kom en ny tjej dit med en bordercollie. Hon ska åka med oss eftersom hon inte har någon bil och pepsi var den enda hunden hennes hund gillade. Det är alltid kul med fler hundkompisar :) . På kursen tränade vi kontaktövningar,körde lite repetition från förra gången med sitt stanna kvar och sen slalom mellan godis och leksaker och till sist körde vi inkallning och inkallning mellan hundarna. Pepsi var så duktig så, han har fortvarande problem med positionen när han väl ska in och sitta då sätter han sig gärna framför istället för på sidan. Så nu ska vi träna på att alltid belöna från sidan och leka på sidan.
Sen måste vi träna upp intresset för leksaker med lydnad. Han tar jättebra kontakt om ja har godis så fort jag tar fram leksaken så blir det tråkigt.

Nästa gång blir det i karstorp
Aktivering, Stress
Gå fint i koppel
Ligg kvar med störning.

O så blir det valpkurs på onsdagen :D

Kurs ikväll!

2010-04-13 15:30:04 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja ikväll är det dags för hundkurs igen! Ska bli kul. Inte långt kvar till Max kurs börjar heller. Ska snart iväg till mamma och hämta kokt lever. Brukar vara favoritgodiset på kurser. Har dammsugit hemma med, fy så dammigt det var.. Har ju lovat min läkare att inte tokstäda som jag gjorde efter första operationen, utan ja måste ju fortvarande ta det lungt.
Igår hjälpte jag till Ida med lite flyttgrejer så bar ja lite tunga kassar. Fick sen på kvällen ganska ont i ljumsken, så jag är nog inte så bra som jag tror jag är. Hade tänkt o börja träna nästa vecka, men det får jag nog vänta med. Kanske kan börja med o simma. Men inte så snyggt när jag har ett sår och blåmärke, folk kommer tro ja blir misshandlad :(..

Nu ska jag packa lite inför kvällen.
Leksak, en filt att sitta på till P för han frös sist när solen gick ner och så godis..

När katten är borta dansar råttorna på bordet.

2010-04-13 12:35:33 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Tog mig ett långt bad när jag vaknade och tänkte för mig sj.. -vad tyst det är ?.. Kliver upp och får se båda hundarna ligger och gnager på en 900kr sladd som hänger BAKOM högtalaren (gömd så dem inte ska komma åt den) .. Fyar lite, ringer husse och berättar vad hans kära hundar har gjort och sätter mig vid datorn för o skriva ett inlägg. Då kommer Max o ser söt ut, plötsligt börjar han bita på min datasladd mitt framför ögonen på mig :O ???  Varför börja med sådant nu när man aldrig gjort det förut ??..

Sen tror jag lilla Max börjar bli könsmogen. Han har börjat rida på Pepsi lite då och då, han har lyft på benet några gånger för att kissa på samma ställe som Pepsi o så är han sådär allmänt trotsig men ibland väldigt lydig.. Kan det vara hormonerna som spökar ? hehe

Nu ska vi ut på en lång och vårskön runda


Nytt i ps

2010-04-12 17:53:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Har lärt mig lite nytt i ps, att tona ihop bilder i varandra. Rätt kul om man kan det.. jag är inte så bra på det än.
Men jag har försökt mig på det iaf här kommer 2 bilder ja gjorde nyss..


Inte så jättebra för jag förstod inte hur ja skulle kunna flytta pepsibilden när den var låst.


Inte så bra den heller men ja lär mig förhoppningsvis snart :)


Ändrat headern

2010-04-11 22:46:15 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag ändrat lite i headern, lagt in bild på peppa o max och tonat ihop dem samt suddat ut kanterna o så lite text :)

Ny design

2010-04-11 21:23:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag håller på byta design. Tack vare http://tescho.se/ så har jag fått en ny designgrund och så får jag ändra på den hur mycket jag vill. Började med att lägga in en bild på mig (tillfällig), sen ska jag göra lite ändringar i headern så den blir mer personlig. Kul med lite vårnytt :) Men så ni vet om det ser konstigt ut så är det bara jag som håller på att pillar med koderna :)


Våren

2010-04-11 18:10:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har det varit jättefint väder, så vi passade på åka ut till en liten sjö så Max fick bekanta sig med vattnet lite..
Han ramlade i.. första han gjorde. Tur så blev han inte rädd o tur att det var varmt så han fick springa sig torr. Hade handdukar med mig o torka honom direkt. Var ju inte meningen att han skulle bada.. bara doppa tassarna :)
Sen lekte han och Pepsi vid kanten och det blev mycket tassdoppande! Lyckliga var dem iaf.
Här är lite bilder från dagen.


Smyger på varandra




Ett försök till en fin bild.. inte så lyckad med alla träd i vägen hahah






Gillar denna bild lite fisheye stil över den :)










Pepis favvo pose, vrida huvudet så man ser söt ut :)


Terapi hundar

2010-04-10 20:48:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi varit på landet nästan hela dagen, efter det åkte vi på kalas. Vi var rätt oroliga över hur det skulle gå med hundarna eftersom Max är så vild och barnen är hundrädda. Vi kom in och höll Max kopplad, ingen fick titta på honom eller hälsa. Efter ungefär en 20 minuter la han sig ner och slappnade av. Då kopplade vi loss honom och han fick lugnt gå runt och hälsa. Sen kom han tillbaka självmant och la sig ner, då blev barnen lite nyfikna på honom och gick fram en efter en. Max kunde vara uppspelt men så fort ett barn kom fram blev han undergiven och la sig ner. Dem fick ta på honom och klia magen åå så han njöt. Tillslut satt det 4 småbarn varav 2 hundrädda och gosade, kramade, kände på tassar och i munnen o tungan och tyckte han var sååå söt.
Är riktigt stolt över honom att han kunde koppla av bland så mycket folk o så mycket liv. Riktigt bra terapi för barnen med som knappt vågar gå på samma sida på gatan om dem möter en hund. Pepsi är också försiktig med barn men han håller sig mest undan. Dem får klappa på honom men inte för länge då går han undan och lägger sig på ett högra ställe där dem inte når honom. SÅ duktig liten kille :)
Nu ligger båda hundarna här helt utslagna.




Har tagit en massa nya bilder idag , ska fixa dem lite i ps så lägger ja upp dem sen.

Hej hej

2010-04-08 15:32:30 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse var jag på Maxi och handla lite mat och tittade i affärerna med min kusin, efter det åkte ja hem o åt frukost med M och sen kom Ida och hämtade mig och hundarna, hon skulle byta däck ute hos sina föräldrar. Hundarna fick leka med Molly, Max var så pipig hela tiden lite rädd för Molly men ändå skulle han fram och retas.
Det var kul både för dem och trevligt för oss :)
Max är återställd idag, redan igårkväll när jag hade gett honom överkokt ris fick han behålla det.
Nu är dem trötta och lägger sig till rätta, själv ska jag surfa runt lite och sen äta maten från igår ..mmm wok :D

Stackars lilla Max

2010-04-07 17:22:03 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse vaknade Max väldigt tidigt och gnällde. Släppte ut honom på uteplatsen och då såg jag att han hade diarré sen en timme efteråt ville han ut igen. Denna gången tog husse ut han och samma sak igen.
Sen fortsatte det varje timme. Vi fick spola av hela uteplatsen o nu får vi gå ut den vanliga vägen och rastas.
Max passade på leka med vattenslangen när vi spolade, han tyckte det var skitkul :).

Åkte iväg till willys och handlade lite mat och sen var ja inne på grizzly med Ida och besten.
Efter det åkte vi till himpan och släppde dem så dem fick leka lite.
När vi kom hem så fick både Max och Pepsi sönderkokt ris så magen ska bli bättre. Pepsi är inte så lös men han ville ha samma som Max.
Nu håller jag koll så att Max får i sig tillräckligt med vatten så att han inte ska torka ut. Hoppas det släpper snart, han ser så ledsen ut ..

Imponerad..

2010-04-06 20:56:29 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


..Över min egna hund :) Ja Pepsi var jätteduktig på kursen idag. Trodde inte han skulle kunna ha så mycket som han kunde. Han hade jättebra kontakt hela tiden, satt kvar tillomed när en stor malle gick förbi och när godis kastades emot honom. Kursledaren verkar superbra och är jättetrevlig. Längtar redan tills nästa vecka!

Valpkursen är flyttad lite mer framåt men jag längtar tills den börjar med!


Vildhundar

2010-04-06 15:44:22 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det märks att dem inte gått ut 2 och 2 på länge.. Dem skulle bara busa hela promenaden. Inte så lätt att hålla dem när man har ont heller..Antingen så har jag blivit väldigt svag eller Max väldigt stark.. Han släpade omkring på mig i kopplet hahah ..måste sett kul ut..
Ak mottagningen ringde för en timme sen och ja var tvungen att åka dit, mina värden är fortvarande för låga så det blev att ta med sig 3 nya sprutor.. Aj säger ja bara..

Hundarna har börjat skälla och yla när man lämnar dem, vet inte varför det har blivit så. Så vi får nog börja om med ensamträningen.. Dem som var så duktiga innan.
Max börjar bli väldigt trotsig oxå. Tur kurserna börjar nu :)


Trötta hundar väntar på att husse ska bli klar med däckbytet..


Kurs!

2010-04-06 13:06:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jaaa ikväll börjar kursen för Pepsi och imorgon för Max. Ska bli så spännande och kul. O va jag har längtat :D
Är lite nervös över hur Pepsi ska reagera med en massa andra hundar.

Var iväg nyss och hämtade ut nya kängor som ja ska ha till jobbet, samt lämnade in en lapp på arbetsförmedlingen så jag får mina pengar denna månad. Nu blir det frukost sen ska jag ut med båda hundarna för första gången på en vecka. Har inte rastat dem alls själv nu när jag varit opererad utan mamma och M har fått göra det åt mig. Hoppas jag klarar av dem :P Nä nu måste ja få i mig nått börjar må illa.

Max

2010-04-03 17:46:38 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..








Fort han växer!

Kvalitets tid med Max

2010-04-02 19:20:36 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Husse har åkt iväg till sin pappa och ska vara där en sväng. Han tog med sig Peppa så jag får lite ensamtid med Max. Det behöver vi, jag är inte så rörlig så vi kan inte träna en massa lydnad men något ska vi hitta på iaf.
Övervägde och tog en smärtstillande förut och nu mår ja faktiskt bättre. Jag är inte yr i huvudet men känner lite vågor av illamående ibland. Tog iof bara en halv och det kanske är bra.
Igår ringde djurmagazinet och sa att våran "flaska" hade kommit in som jag beställt. En flaska med ett snöre i med nån gummigrej på som man aktiverar hundar med. Fick tipset utav Monica med tollartjejerna. Det ska bli kul o testa nu när ja inte kan motionera dem så mycket.

Jag börjar ju jobba den 26 april och det ska med bli kul. Max protesterar redan genom att ha gjort konfetti utav mitt nya shiftschema. Det sköna är att man jobbar några dagar och är ledig ganska många :) Så hundarna behöver aldrig vara ensamna mer än 1 timme. Eftersom mamma jobbar nätter och M o ja går om varandra. Skönt med lite extra pengar.


Jag är med och tävlar

2010-04-01 23:49:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Hej

2010-04-01 17:52:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ni gissade rätt det var Max mjölktand.

Idag var jag på Ak mottagningen igen och fick med mig 2 nya sprutor som jag ska ta imorgon och på lördag.
Är helt svullen i buken och ganska svullen nere vid ljumsken. Jag antar att det är från sprutorna för det svider rätt mycket och är i alla möjliga färger. Har fortvarande ont i hjärtat men det börjar bli bättre. Vill bara att tröttheten ska släppa. Har ju smärtstillande men vågar fortvarande inte ta dem för jag vill inte känna mig borta i huvudet eller kräkas.

Min mamma har varit så snäll och hjälpt till här hemma med hundarna och lagat mat åt mig medans M jobbat.
Hundarna är rätt lugna fast dem inte fått vara i skogen på några dagar. Dem kanske känner att jag är dålig.



Två tröttisar