Grattis H-Kullen!

2011-10-30 13:04:55 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Maxis födelsedag! Tänk att min lilla busiga chokladpralin redan är 2 år! Vad snabbt tiden går. Fast han är fortvarande väldigt valpig i sitt sett. Imorse åkte vi till himpan så han fick springa av sig lite. Sen blir det lite uppletande av leksak o klickerträning. Vi ska lära oss "vila" "backa slalom" och "gay" hehe Maxi är ju så otroligt snabblärd så jag tror vi fixar allt idag :)


Mobilblogg

2011-10-29 11:30:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu sitter vi i bilen på sökkursen och värmer oss. För snart är det våran tur. Ska bli spännande o se hur Max jobbar denna gång. Sist gjorde vi lite vindövningar och jag har märkt att han börjat att vinda mer under promenader oxå :)


Kelpie

2011-10-26 18:19:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Hittade en video om kelpien :)

Mobilblogg

2011-10-26 16:42:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ligger i soffan och har ont i magen. Har inte alls mått bra senaste dagarna. Idag när Max hämtade posten så kände jag på mig att han skulle komma tillbaka med nåt ja inte vill se. Som jag trodde kom han med det tunga kuväret från landstinget med tvättsvampar och en bunt papper. Har fått operations tid den 3:e är det TEE undersökning och den 7 operation. Fick ännu mer ont i magen av detta.

Härom dan var jag och M's lillebror och hälsade på min ängel Simba. Tog två kort på mina älsklingar medans vi vilade lite.


Ny påhittad lek.

2011-10-21 21:18:40 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har uppfunnit en ny hundlek.
Du tar en mandarin eller liknande och kastar upp den i luften några gånger så att hunden undrar vad du styr med.
Sen råkar du av misstag tappa den på golvet så att hunden snabbt tar den i munnen. Sen är det bara att jaga hunden o försöka få tag i den. Du får INTE kalla in eller säga loss :)

Jag höll på i några minuter och skratta så att jag fick ont i magen. Tillomed M tyckte det var kul.
Max sprang omkring som en hal ål och var nästan omöjligt att få tag på han.
Tillslut sa jag apport då kom han snällt med en slemmig mandarin :)

Enjoy ;)

Ilandsproblem

2011-10-21 21:11:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tänkt att jag också kan få ilandsproblem mitt i allt kaos i mitt liv :) Var iväg och skulle köpa ett par svarta byxor och ett par skor.. SHit vilka problem.. Alla snygga byxor satt bra i midjan o rumpan men var för stora neråt.
Gick igenom ALLA affärer i Maxi och hittade inte ett ända par byxor som passade.
M föreslog barnavdelningen. Men då är ju risken att ja kommer i likadana byxor som hans systerbarn som är 7 år..
Samma sak med skor. Jag har strl 34-35 och hittar inte ett ända par skor som har lite högre klack.
Alla är från strl 36.. O samma där på barnavdelningen finns inte lika snygga lr lika höga..
Så jag gav upp men kom på att i de flesta dyra skoaffärer har de mindre strl. Så inne på skorette hittade jag ett par skitsnygga kilklack skor i helt klädda. 499 desutom värsta kapet.

Så nu kommer dilemmat här hemma vad ska man ha på sig ???
Väljer mellan 3 olika outfits men inget passar som jag vill nåt fel på varje och kan inte kombineras annorlunda.
Hahah vilka problem :) Fast det är lite skönt att ja kan ha ett vanligt problem för en gång skull :)

Mobilblogg

2011-10-20 19:49:15 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Grabbarna har fått nya reflex täcken. Bra nu till hösten lr när de är lösa i skogen under jaktsäsongen.
Imorgon har jag bokat tid hos en vän som ska fixa mina ögonbryn. Sen ska jag och M shoppa dopkläder. Jag hade redan köpt kläder till mig men insåg att jag inte kan ha kjol längre. Jag har 17 svarta blåmärken på benen, ser vidrigt ut. Tacka vet jag waranet :( Ända som fattas är att ja tappar hår oxå känns sååå härligt för självförtroendet ..

Aja ett par snygga byxor o en håruppsättning och ett leende så kan man dölja allt ;)


Mobilblogg

2011-10-19 14:55:34 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Två trötta chokladpraliner en mörk o en vanilj. Sover gott efter en härlig 2h promenad i skogen! Så härligt o bara promenera längs vattnet o rensa tankarna.


Nytt program

2011-10-18 22:15:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Laddade ner nåt program och provade att redigera mina film klipp.
Det blev rätt okej tror jag förutom att ja missa o sänka ljudet i videon så det blir dubbelljud.
Klippningen är inte den bästa men ja är rätt nöjd för ett första försök :)





Ledsen

2011-10-18 19:34:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har det regnat hela dagen. Det har inte gjort mitt humör bättre. Vaknade med huvudvärk, såndär migrän värk.
Har försökt massera mig sjävl i nacken (brukar hjälpa) Men så fort ja petar mig själv där så blir ja svimfärdig.
När M kom hem sa han att ja var helt svullen i nacken o lite nedanför. (vet inte vad området heter).

Men det ja är mest ledsen för är att mitt tal blivit sämre igen :( mkt sämre.. Trodde att jag kunde prata rent igen eftersom ja gjorde det hela helgen, men igår började hackningen och stammningen igen :(..


Men men lite roligt har ja gjort idag med. Varit ute med hundarna i regnet ;) och sen gjort två dansfilmer. Fast de behöver redigeras och jag hittar inget bra program att göra det i :(..

VIll ha en Mac så jag kan göra högklassiga videos !!

Mobilblogg

2011-10-18 13:23:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vädret är lika dystert som jag idag...


Mobilblogg

2011-10-17 22:29:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har vi sålt vårat akvarium blev en dag sent. Men vad tomt det känns. Nu måste vi ha något att ställa där istället.
Jag kommer sakna alla fiskar, fast jag vet att de kommer att få det bra nu med.


Långhelg

2011-10-15 21:34:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Denna helg har vi haft långledigt. M fick vara ledig på fredan så vi har tagit det lungt och hälsat på lite släkt :)
Imorgon ska en vän till mig komma och köpa vårat akvarium. Det ska bli skönt att bli av med det. M orkar inte rengöra det så ofta och jag blir jätteledsen varje gång det dör en fisk.
Jag har döpt alla och blivit rätt fäst vid de. Har lite blandade känslor om att sälja det.

Tack förresten för era svar. Max har inte blivit sådär igen och jag är noga med o ge han en kvällsmacka innan läggdags. Men han har fortvarande inte bajsat ut kontrastvätskan vad jag har sett. Har tittat på hans bajs varje gång. Men igår såg jag att han var vit i baken men jag har ju inte sett att han bajsat ut det. Jag kanske missat nåt.

Nu blir det film Crazy stupid love röstar jag på. M vill se Captain america.

Veterinären och olycka

2011-10-13 21:26:32 / 6 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorse när vi var ute och skulle träffa Malin så hörde vi nåt som krascha 2 sekunder efter ser jag att det är en bilolycka. En bil på albrektsvägen har voltat och låg på sidan. Det var redan människor som sprang fram så vi stog kvar. Sen kom Malin och hundarna fick leka.

När vi kom hem så sov hundarna en bra stund. Sen började Max bete sig konstigt. Han kräktes en gång men fortsatte och låta konstigt, precis som att han hade nåt i gomen. Jag tittade ner men hittade inget.
Sen började han gny och stod med svansen mellan benen. Då blev ja orolig o ringde veterinären. Efter 10000 år fick ja tag på en och de hade inga tider, men hon tyckte det lät allvarligt så vi åkte till walla djursjukhus.

Jag hade filmat Max och visade henne videon. Det kunde vara så att han haft nåt som åkt ner, eller illamåendebetende eller att han hade en irriterad hals. Hon hittade inget när hon kollade ner mer noggrant i halsen och kände o klämde på honom. Allt såg bra ut. Vi fick med oss kontrastvätska som vi gav honom när vi kom hem.
Om han gör sådär igen så ska vi boka in honom för o söva honom så de får ta bilder och titta ner ordentligt i halsen på han.



Nån som känner igen beteendet? Jag vågade iaf inte vänta.

Mobilblogg

2011-10-12 21:38:18 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Bakar bullar med älskling! Kul att han är så engagerad i det. Blir mycket roligare då:) Jag kunde som vanligt inte låta bli o äta av degen. Så nu har ja jätteont i magen.

Bullarna blev goda men ser rätt mobbade ut ;)


Aktiv

2011-10-12 16:22:07 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag aktiverat hundarna till max. Imorse vaknade jag och Max vid 07 o gick ut en sväng. Sen kom vi hem o mös i sängen o såg en film. Sen åkte vi till mommo o hämta Pepsi o gick en långis och tränade lite skvallerträning (gick inte så bra ;I)och uppletande utav mattes vantar. Efter det åkte vi och hämtade ut mediciner till mig och sen hamnade vi på bruksan och körde rapport och uppletande av leksak. Och tillslut agility på det. Jag tror jag är mer trött än hundarna just nu. Fast de är rätt slut dem oxå. Skönt nu kan ja se på lite serier och sen laga mat till M kommer hem.

Mobilblogg

2011-10-12 10:16:33 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Har knappt sovit inatt men har ändå varit supertrött. Slog Billuckan i huvet igår när ja skulle stänga den så det bara pulserat hela natten. Min vanliga otur. Pepsi har sovit hos mommo så nu ligger jag o Max här o myser under täcket. Ska väl gå upp snart men det är ju så mysigt o känna kärlek när han trycker in huvet i min hals o gosar. Fast vi saknar ju Pepsi med så kanske bäst o åka till honom.


Ikea

2011-10-10 18:27:57 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag o mamma varit på Ikea. Jag köpte två nya täcken till mig och M. Nu har vi ett stort gemensamt täcke, som ja tycker är jättejobbigt att bädda och tvätta. Sen svettas han mer än mig. Så nu fick han ett årstidstäcke och jag det varmaste de hade. O så köpte jag fina påslakan också. Skönt o slippa till ikea vsasrje gång man vill köpa nya påslakan. Hundarna fick ett varsitt nytt täcke med. Fast såna man har på sig :) i lysfärger så de syns i skogen nu när det är älgjakt. Vi håller oss borta de 2 första veckorna iaf sen ger vi oss ut igen.

Puppies 2

2011-10-09 22:19:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..
















Valparna tillhör Rostaggens Kennel
Bilderna tagna av mig.


Sökkurs och bus

2011-10-09 17:04:08 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har vi varit på sökkurs igen. Denna gång gjorde vi lite olika sorters sökning så att Max ska börja vinda ordentligt. Och vi har hittat ett bra sätt som passar honom. Efter söket så åkte vi och hälsade på Idas föräldrar och deras Schäfervalp Echo! Oj vad han hade vuxit :) Han var redan större än Max.
Jag var lite orolig eftersom båda är hanar. Men det var inga problem alls, gick hur bra som helst. Jag tror jag måste lita mer på min hund ;).

Tog lite bilder med mobilen. Men så svårt o få de stå still.









Max ligger här död nu :)

Mobilblogg

2011-10-06 20:12:18 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Ser bekvämt ut...


Yeej

2011-10-06 14:00:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vilken tajming. Hade beställt ett ps3 spel för länge sen och det kom idag. Nu när hundarna är rastade o trötta ska jag spela om jag sj inte somnar för är extremt trött. Känns som ja inte sovit på 1 vecka fast det har jag :).


(bild från google)

Har varvat 1an ska bli kul o testa 2an :)

<3

2011-10-04 18:31:17 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..






Detta har jag gjort idag! Mina 3 älsklingar är mitt allt!

Skönt o va hemma!

2011-10-04 12:15:24 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


ÅÅ nu sitter jag äntligen hemma och gosar in mig bland mina 2 älsklingar som luktar på alla onda ställen och pussar och tröstar. Underbara hundar! Som jag saknat dem.

Det blev ett akut besök igår och efter 2 timmar väntetid kom de på att det kanske var bråttom och ja hamnade prio 1 på deras listor. Fick ta massa vidriga prover och sen röntga hjärnan. Sen lades ja in på strokeavelningen.
Kunde inte sova för dem kom in stup i kvarten o gjorde en massa tester. Dagen efter (Imorse) kom doktorn o sa att ja fått en sk TIA ett förstadie till stroke. Att proppen löser upp sig själv. Men att ja fortvarande kan ha konstigt tal och skulle få hjälp med det på vc. O sen var jag rätt deprimerad oxå. (konstigt då..) Så ja ska ÄNTLIGEN få prata med en psykolog. Han ville sätta in mig på några lyckopiller men ja sa ifrån. Det räcker med tabletter nu! Jag är inte deprimerad för jag hatar mitt liv. JAg är depromenad pga situationen i.o.m att dem gjorde fel, som gjort mig så orolig.

Nu har jag gkömt vad ja skulle skriva med återkommer om ja kommer ihåg det :)

Mår bättre iaf o det är skönt o få va hemma igen. Det känns så overkligt alltihop. Trodde inte detta kunde hända.

Mobilblogg

2011-10-03 13:03:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Besök på AK igen.. Inget kul besök denna gång heller. Blev skickad till akuten men åkte inte dit för ja tänkte beställa tid hos läkaren ist. Vill inte sitta i 10h utan mat o vänta på att de ska ta lite prover. Det kan man göra på vc utan väntetid liksom. Har jag stått ut så länge så klarar jag mig en dag till.


Mobil blogg

2011-10-02 18:32:37 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Känner mig konstig. Har gjort det nu i några dagar. Vet inte om det beror på att jag är så tankspridd eller något annat. Jag kan knappt läsa en blogg längre utan att få börja om och ibland bokstavera. Stavar som en kratta ibland. Och mitt i en mening så har jag glömt vad jag skulle säga. Häromdan när jag betalade räkningar så glömde jag bort att jag hade betalat de och hur direkt efter att jag gjort det. Jättekonstigt. Jag glömmer vattnet på toan o ja har tillomed glömt o spola. M frågar om jag är full för ja sluddrar när ja pratar. Man kan tro att jag har svår PMS men det har jag inte för den har jag nyligen haft. Jag ser sämre och jag har ingen mörkersyn kvar. Går ja i mörker så ser jag ingenting bara myrornas krig. Börjar bli lite rädd för mig själv då ja inte alls känner igen detta. Nån som varit med om samma sak?