Mobilblogg

2012-07-24 19:44:11 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag tog jag tag och rensade i trädgården. Det behövdes verkligen. Första bilden är när jag gjort hälften andra är när ja är klar. Men ja råkade ta bort en massa blommor oxå så får köpa nya :)


Kommentarer
L

Hej! Tänkte höra hur mycket motion och aktivering en kelpie vanligtvis behöver? Jag har läst massvis om olika hundraser, men är osäker på vilken aktiveringsnivå jag vill lägga mig på om/när jag skaffar hund. Jag vill hinna med annat också (bl.a. ridning, men en kelpie kanske kan hänga med på ridturer?), men samtidigt ha en lättlärd hund med fart i att träna. Är mest intresserad av lydnad, agility, spår och sök. Tacksam för svar. :)

Svar: Hej. Vad roligt att du funderar på rasen Kelpie. Nu skriver jag bara utav mina egna erfarenheter och jag tycker att kelpien passar till allting. Förutom som enbart sällskapshund. Jag har varit väldigt sjuk men min Max har anpassat sig väldigt bra efter det. De har en av och påknapp. Hemma är han alltid lung och ute är han allert.Det sägs att man inte kan trötta ut en kelpie och det tycker jag stämmer ganska bra. De kan hålla på i evigheter men vill du att de ska slappna av så får man lära det.
Det finns ingenting man inte kan lära en kelpie. Så jag tror den skulle passa perfekt att ha med på ridturer eller bara hänga i stallet :)
Nackdelen är att jag kan tycka att min kelpie är lite stressad. Jag har lagt ner massor med jobb på vardagslydnaden men jag har även fått mycket gratis. Dem är otroligt lättlärda och passar som sagt till alla sporter man vill utföra. De älskar att få vara med sin ägare och hitta på massa saker. Enligt min erfarenhet upplever jag att tikar är lite lugnare än hanar. Men det är säkert olika bland individer. Hoppas svaret duger och bor du i närheten så får du gärna träffa oss och hälsa lite på Max :)
Anna

2012-07-24 21:46:01

Hej Gumman! Vilken skillnad det blev! visste inte att du var så pysslig i trädgården :)

När du köper blommor tänk på att köpa sånna som heter "perenner", det betyder att de blommar flera år, jag köpte några fel en gång, och de blommade bara ett år, sen dog de. Det är bara slöseri med pengar, helt värdelöst!

2012-07-25 07:41:44
L

Supertack för svaret! :) Som du säger är nog passivitetsträning väldigt viktigt för en sån outtröttlig ras. Jag är lite rädd att rasen ska vara för aktiv för mig, men oavsett ras kommer jag ju ändå vara ute minst 2-3 h per dag (ca 5-6 h de dagar jag är i stallet), träna något litet varje dag och ha mer rejäla pass några dagar i veckan. Och då måste jag ju ändå ha en ras som orkar med det. :D Tyvärr bor jag i Stockholm, men jag hör absolut av mig om jag skaffar en kelpie!

2012-07-27 14:53:38

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback